Fred van der Ende is consultant online media met een rijk verleden in de wereld van uitgeven en fotografie en werkte lange tijd voor Apple.heeft een rijke geschiedenis in medialand.  Voor FMT Essentials duikt hij in zijn favorieten.

“Roger McNamee is een investeerder en een ouwe rocker die al jaren in de wereld van de technologie actief is. In een lezing schetst hij de toekomst van bedrijven als Microsoft, Google en Apple en gaat hij in op ontwikkelingen op het gebied van social media, tablets en html5.

Hij zegt dat search voorbij is vanwege de opkomst van mobiel en apps. Ook wordt volgens hem de techniek van html5 belangrijk voor de toekomst van ‘creators’. Daarnaast vertelt hij dat Microsoft het niet meer gaat redden en Google ook een groot probleem krijgt.

Omdat hij uit de muziekindustrie afkomstig is, is hij heel ervaren in het kijken naar businessmodellen en de treinen waar je op moet stappen voor de toekomst. Hij zou daarom een heel goede adviseur voor nieuwsmedia kunnen zijn.”

[Draag je Fast Moving Targets een warm hart toe? Je helpt ons door lid te worden van de nieuwsbrief of op een andere manier supporter te worden.]