Fascinerend hoe alles alsmaar eenvoudiger wordt. Publiceren, communiceren, maar ook verkopen.

Twee voorbeelden.

Sellbox

Je koppelt een Dropbox account en een Paypal account aan Sellbox en je hebt de infrastructuur voor een winkel Zo simpel is het. Binnen 5 minuten had ik de ePub van ons boek De Realtime Revolutie in de winkel van Sellbox. En om de dienst te testen kun je hem kopen voor de vriendenprijs van 4.99 euro! HIER

Chirpify

Chirpify probeert nog een extra barriere weg te nemen. Ook hier is verkopen een kwestie van uploaden en koppelen aan Paypal, maar vervolgens wordt de tweet het betaalmiddel. Als mensen een tweet beantwoorden met ‘buy’ geven ze daarmee de opdracht aan Chirpify om de transactie af te ronden. Je moet dan een eerste keer als klant natuurlijk nog even langs de loketten van Chirpify, maar een volgende keer is dat ook niet meer nodig. Als je Twitter-account dan bekend is bij Chirpify, volstaat een Tweet om van je geld af te geraken 😉 Ook in te zetten om aan vrienden een rondje terug te betalen of donaties te laten doen. Volg @fastmoving op Twitter om deze dienst uit te proberen! Maar ook daar kan rechtstreeks kopen, natuurlijk.

Internet is frictie wegnemen.

Cut out the middleman op alle fronten.

Getonic
En nog een dienst gevonden, misschien wel de meest uitgebreide …. maar even simpel: Getonic. Hier kun je mooie embeds maken, mensen makkelijk laten delen en mee laten profiteren als verkoop via hen loopt. En weer: in minuten geregeld.