Software ontwikkelaar  en Pocket Anatomy-oprichter Mark Campbell is stellig: “Wanneer doktoren uitleggen wat er met ons aan de hand is, onthouden we daar maar 10% van”. Dat is volgens hem te wijten aan het feit dat we ons onvoldoende voorstelling kunnen maken bij die woorden. Pocket Anatomy moet daar verandering in brengen. Dankzij de tool kunnen artsen ook werkelijk laten zien wat er aan de hand is. Johan Schaap interviewde Campbell op The Next Web. 

Pocket Anatomy is te gebruiken op tablets of mobiele telefoons. Tijdens een consult kan de doktor een uitleg ondersteunen door gebruik te maken van de beelden, de visuals. Maar nog beter: die visuals kunnen ook naar de patiënt in kwestie worden gemaild, waardoor het verhaal ook beter doorverteld kan worden.

Pocket Anatomy is bedacht door  eigen frustratie. Als programmeur had Campbell regelmatig last van zijn lage rug. De stoffige kaart van het menselijk lichaam bij de lokale dokter verschafte hem onvoldoende inzicht. Onderzoek liet zien dat een goed geïnformeerde patiënt sneller zal herstellen dan iemand die een verhaal maar half heeft onthouden. Goed voor de patiënt, maar ook goed voor het hele gezondheidsapparaat. Sneller herstel betekent lagere kosten.  Bovendien zou het zorgen voor meer begrip tussen patiënten en verzekeraars.

Pocket Anatomy wordt op dit moment al door 250.000 mensen gebruikt. Hierdoor kan de tool met regelmaat worden geupdate met dank aan de feedback van de gebruikers. Belangrijk om zo de vele concurrenten voor te blijven. Campbell: “We zullen op korte termijn steeds meer met visuele uitleg te maken krijgen, zoals we dat ook zien op allerlei andere terreinen in ons leven. Of het nu gaat om educatie of entertainment. Wij zien een toekomst waarin je je eigen gezondheid visueel kunt maken.”

Om die toekomst te bereiken wordt er op dit moment één miljoen euro investeringsgeld gezocht.

Bekijk HIER alle video’s van The Next Web.