Onze vrienden van Appsterdam organiseren dinsdag 27 mei een hackathon op de Salesforce1 World Tour. Fast Moving Targets reist met ze mee om live in een webcast verslag te doen. Welke toepassingen kunnen knappe technische koppen in een dag bedenken? Dat is de vraag. Toepassingen die gemeenten moeten helpen bij de implementatie van de zogenoemde WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Maar het kunnen natuurlijk ook toepassingen zijn die het publiek helpen. 

Volgens de nieuwe wet die in 2015 in werking treedt, krijgen gemeenten een veel grotere verantwoordelijkheid dan nu bij het toekennen van zorgbudgetten aan burgers. Er komt maatwerk voor degenen die het echt nodig hebben en de zorg niet uit eigen middelen kunnen betalen. Het voorzieningenniveau kan daardoor per gemeente gaan verschillen.

Gemeenten moeten nog grote stappen zetten om de nieuwe situatie aan te kunnen. En burgers verkeren in onduidelijkheid over de uitvoering. Kan technologie helpen? Welke toepassingen kunnen hackers bedenken die gemeenten of burgers kunnen helpen? Dinsdag kraken hackers dankzij Appsterdam een dag hun breinen in de RAI in Amsterdam. En Fast Moving Targets tapt de breinen af in een webcast.

Wil je dinsdag meedoen aan de hackathon? Hier alle info en de mogelijkheid je aan te melden.  Als je meedoet maak je kans op een prijs van 1750 euro. En je kunt dan bij Fast Moving Targets aanschuiven om over je werk, je startup of je app te praten.

Een van de tools die de hackers kunnen inzetten is Salesforce1, het cloudplatform voor CRM.