Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze vijf mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: De bunkers van de maffia, een heerlijke surffilm uit Tahiti, goochelen met Smoothini, een piepjonge Robben en een geweldige People Are Awesome compilatie.

Tip 1: Wat een blijheid!

Twee broers werden op slag verliefd op de positieve kids in een weeshuis in Zuid-Afrika. Als één van hen na een lange tijd weer terugkeert, vliegen de knuffels en dolblije gezichten je om de oren. Wat een hartverwarmend ontvangst, voel je al een brede glimlach opkomen?

https://www.youtube.com/watch?v=E4_2gbx2Kxg

Tip 2: Schokkende beelden rampplek Oekraïne

VICE reisde af naar de rampplek Oekraïne om met eigen ogen te zien hoe het er daar nu aan toe gaat. We zien inwoners van het dorp voor de camera vertellen hoe het lichamen regende. LET OP: schokkende beelden!

Tip 3: De beruchte tunnels van Hamas

Er wordt momenteel hevig gevochten in de Gazastrook, waarbij Israëlische troepen het gevecht aangaan met strijders van de Hamas-beweging op Palestijns grondgebied. Veel wordt er gesproken over de beruchte Hamas tunnels die naar Israel leiden, maar hoe zien deze er dan eigenlijk uit?

Tip 4: Volleybal’s extreme broertje

In Chinatown, New York speelt men sinds de jaren ’30 de sport nine-men. Het laat zich nog het beste vertalen als een hele intense en extreme variant op volleybal, waar het zweet (en soms een beetje bloed) je om de oren vliegt.

Tip 5: Muzikale therapie van Einaudi

Hij schreef de prachtige muziek voor de film Intouchables. Ludovico Einaudi heeft zelfs een platendeal op zak en weet met zijn moderne, gevoelige stukken alle rangen en standen te raken. Kom even tot bezinning tijdens zijn live optreden op het iTunes festival.

Bekijk de hele top 10 hieronder in 2 minuten: