Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze vijf mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: Acrobaten boven Parijs, Obama oer de wereldproblematiek en muzikaal genot van Chet Faker.

Tip 1: Acrobatiek op Parijse daken
Een van de hotste games van dit moment wordt in het echt met parkour nagedaan. Voor wie dacht dat de moves uit Assassin’s Creed niet mogelijk waren heeft het even goed mis. De daken en straten van Parijs worden door deze acrobaten met zichtbaar gemakt doorkruist. Waanzinnig om te zien en dat ook nog eens allemaal in 4K-kwaliteit.

Tip 2: Obama’s kijk op de wereld
De machtigste man ter wereld deelt zijn ideeën over binnen- en buitenland. Het volledige exclusieve interview is zojuist online gekomen. Hete hangijzers zijn natuurlijk het conflict in Gaza en de recente interventie van de VS in Irak.

Tip 3: Chet Faker gaat los op de rooftop
Hij wordt dé ontdekking van het jaar genoemd. De Australische singer-songwriter Chet Faker. Geen druilerige gitaargepingel maar strakke beats en een hele relaxte, dromerige stem. Wat hadden wij graag in deze rooftop bar willen staan. In het zonnige Melbourne geeft Chet – omringd met de dansende lucky few – een fenomenaal optreden.

Tip 4: Van monster naar mens
Amerika’s bekendste moordenaar en sekteleider Charles Manson had aardig wat mensen onder zijn controle. Vijfenveertig jaar geleden moordde Patricia Krenwinkel ook in naam van de psychopaat. Nu vertelt zij vanuit de gevangenis over deze ‘zwarte periode’ uit haar leven.

Tip 5: De reusachtige Airbus A380
De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Hoe het ding in de lucht blijft lijkt bijna een wonder. Wat kwam er kijken bij de ontwikkeling van deze kolos? We komen het te weten in deze documentaire.

Bekijk de hele top 10 in 2 minuten: