Tip 1: De beste ALS Challenge tot nu toe
Youtube-held Casey Neistat slaat weer toe met de meest kunstzinnige ALS Challenge tot nu toe. Niet alleen fraai gefilmd en gemonteerd, ook de boodschap krijgt een centrale plek in de video.

Tip 2: De lelijkste muziek ter wereld
Muziek is er in vele soorten en maten. Maar wat maakt muziek nou zo mooi? Volgens Scott Rikkard is het de herhaling die men in muziek vindt die het uniek en mooi maakt. Scott is master in de wiskunde, computer science en electrical engineering, een slimme baas dus. Hij legt ons uit wat er voor nodig is om de lelijkste muziek ooit te maken.

Tip 3: Het leven van de Somalërs
Voor het eerst in tijden kunnen de Somaliërs even ademhalen. Met dank aan een kleine stukje vrede dat er momenteel heerst. De al Shabaab Islamieten zijn door een internationaal vredesakkoord de hoofdstad uitgebonjourd. Ze terroriseerden de stad met zelfgemaakte bommen en IED’s. VICE News kijkt hoe het er nu aan toe is.

Meer zien van onze wekelijks top 10? Je bekijkt ze via onze website. Hier kijk je overigens ook dagelijks het aanbod wat je van ons gewend bent uit de app.

weekendmix35zndr