Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internet video’s bij te houden? Deze vijf mag je in ieder geval volgens WappZapp niet missen deze week: vliegen door de Noord/Zuidlijn, kinderen met Kalasjnikovs en een ijzersterke Timmermans.

Tip 1: Vliegend door de Noord/Zuidlijn
Vliegensvlug door de Noord/Zuidlijn, voordat dit met de metro kan zal helaas nog wel even duren. Maar niet getreurd, de technologie helpt ons een handje. Met een drone krijgen we een uniek kijkje in de veelbesproken tunnel.

Tip 2: 13 jaar vechtend met kalasjnikovs
Het extremistische IS is nu ook jonge kinderen aan het rekruteren voor haar gruwelijke terreurdaden. Op een kinderkamp leren ze omgaan met Kalasjnikovs. CNN sprak met een van hen: Mohammed, die op zijn dertiende geronseld werd in een moskee. Hij is ontsnapt en met zijn familie gevlucht naar Turkije. In de special Invasie van IS meer spraakmakende docu’s.

Tip 3: Dit is waarom Timmermans zo goed is
Onze minister van Buitenlandse Zaken vertrekt van Den Haag naar Brussel. Hij wordt Eurocommissaris. Op welke post is nog niet bekend. Grote kans dat Timmermans een zware portefeuille krijgt. Deze – wederom – ijzersterke speech op TEDxAmsterdam bewijst waarom.

Meer zien van onze wekelijks top 10? Je bekijkt ze via onze website. Wist je al dat we meer dan 100 topfilms, concerten, documentaires en ander prijswinnend materiaal hebben toegevoegd aan onze WappZapp Plus collectie? De eerste 14 dagen geniet je gratis van dit aanbod dus wat let je!