Bij Fast Moving Targets zijn we fan van Yuri van Geest. Omdat het een man is die niet in problemen denkt, maar de oplossingen altijd voor zich ziet. Omdat het een onvermoeibare denker en werker is die altijd een paar stappen vooruit wil zijn. Omdat hij informeert en inspireert. Hij is co-auteur van het boek Exponential Organisations dat vandaag verschijnt. 

Bekijk bovenstaande aflevering uit de Top Names archieven. En FMT Members kregen vandaag onderstaand bericht in hun mail. Word ook lid! 

  • Yuri van Geest is een van de inspirerende Top Names die regelmatige bij Fast Moving Targets aanschuift om vergezichten te schetsen. Hij is ook co-auteur van het boek Exponential Organisations dat vandaag verschijnt. Een boek dat onder meer de successen analyseert van exponentieel groeiende bedrijven als Tesla, AirBnB en Uber. “Dit zijn bedrijven die op allerlei criteria minstens 10 keer beter presteren dan hun directe concurrenten: 10 keer snellere omzetgroei, 10 keer snellere productontwikkeling, of 10 keer meer winst per werknemer.”
  • Elsevier zet zes succesfactoren uit het boek op een rij:
  1. Formuleer een hoger doel. Uber zegt de overvloed aan auto’s te willen terugbrengen, AirBnB wil beschikbare woonruimte beter gebruiken. Etcetera.
  2. Maak personeel on-demand. Wees een flexibele personeelsorganisatie.
  3. Benut gemeenschap en crowd. Een hedendaags bedrijf zet zijn publiek, zijn klanten actief in.
  4. Benut andermans bezittingen. AirBnB en Uber gebruiken slim de bezittingen van anderen en kunnen daardoor flexibel en snel groeien.
  5. Gebruik algoritmes. Alle exponentiële bedrijven gebruiken computerrekenkracht om hun processen beter te maken.
  6. Creëer betrokkenheid. Naast de algoritmes, blijft de menselijke maat belangrijk. De beoordelingsmechanismen die in de Ubers en AirBnBs van deze wereld zitten, zorgen daar onder meer voor.

Link: Artikel Elsevier
Link: Exponential Organisations
Link: Singularity University, het congres dat Yuri van Geest 19 en 20 november organiseert.