Handpicked is een dienst speciaal voor FMT Members. Bijna dagelijks ontvangen leden van Fast Moving Targets die een tientje per maand betalen een exclusief voor hen gemaakte nieuwsbrief. We zoomen daarbij in op één bijzonder bericht, opmerkelijke tool of leerzame video en leggen uit waarom die de moeite waard is. FMT Members zijn er blij mee. Ze geven gemiddeld een 8,1 aan deze dienst van Fast Moving Targets. Download als voorbeeld hier de gebundelde berichten van november en word ook FMT Member. En bekijk onderstaande Handpicked die Members ontvingen.

10 onmisbare tools

Wat hebben deze tools gemeen?

  • Ze hebben allemaal een component van samenwerken. Samen weten we meer, samen kunnen we meer.
  • Ze zijn allemaal cloudbased. Op ieder aan internet aangesloten apparaat te gebruiken.
  • Ze zijn gratis. Zeker, ze hebben betaalde versies met extra mogelijkheden, maar de basis is gratis en goed.
  1. Slack. Het duizenddingendioekje van het internet. De chat-dienst die alle tools aan elkaar knoopt. Met verschillende diensten werken? Geen probleem. Je trekt ze moeiteloos Slack binnen en ziet aanpassingen in een todo-app of een drm-dienst vanzelf in Slack verschijnen. Overzicht in een wereld van overdaad. De virtuele koffie-automaat en gereedschapskist ineen.
  2. Trello. De projectmanagement tool die wel flexibel is. Gebruik het als je persoonlijke todo-app, werk er in samen voor projecten, maak het je openbare prikbord, geef je publiek ruimte tot samenwerken, het kan allemaal. Simpel en doeltreffend.
  3. Mailbox. Gmail maar dan lekker. Google is met een vergelijkbare app genaamd Inbox gekomen, maar ik ben nog niet om. Mailbox is lekker om je mail snel weg te werken, goed te ordenen en later te laten terugkomen als je nu even geen zin hebt
  4. Quip. Zoals je Google Docs zou willen zien werken. Jammer genoeg niet zoals Mailbox bovenop Google gebouwd, maar dan alsnog. Lekker werkend, ideaal om samen te werken en goed exporteerbaar naar andere formaten.
  5. Appear.in. Video conferencing zonder drempels. Gratis tot 8 mensen video gesprekken of vergaderingen houden. Screensharing, onderwijl chatten, het kan allemaal zonder inloggen. Wie het url heeft, kan meedoen. Als je besloten wil, zet je een slot op de kamer. Super!
  6. Streak. ‘Run your entire business from your inbox’. Dat is nog eens een belofte. Maar streak komt een eind. Ideaal om workflows flexibel in vast te leggen, passend bij je eigen praktijk. Of het nu gaat om publicatiestromen voor media of het opvolgen van leads door sales mensen, het kan eenvoudig.
  7. Zapier. IFTTT mag ook. Maar het zijn tools die handelingen automatiseren. Die diensten aan elkaar knopen. Die de taal van de programmeur in de monden van de leek leggen. If This Then That. Als ik een nieuwe volger op Twitter heb, voeg die toe aan mijn database op Google Docs. Als ik een nieuwe naam toevoeg aan Insight.ly, voeg die toe aan mijn Mailchimp nieuwsbrief.
  8. Padlet. Een online prikbord. Verzamel links, bundel aantekeningen. Doe het open, doe het gesloten. Handig. Volg het Handpicked prikbord.
  9. Silk. Leg je eigen database van waardevolle gegevens aan en visualiseer de data met Silk. Bij FMT gebruiken we Silk om Handpicked in te ordenen. Duik hier in de archieven.
  10. Penflip. De Github van het schrijven. Waar Github het samenwerken aan software door developers faciliteert, doet Penflip dat voor schrijvers. Iedereen kan meeschrijven aan een boek, kan zijn aanpassingen voorstellen bij de hoofdauteurs die bepalen wat wordt toegelaten tot het hoofd-document. We zien alleen weinig ontwikkeling bij Penflip. Dat is zorgwekkend.

Word ook FMT Member, maar bekijk eerst de reacties van FMT Members op Handpicked …