Twitter staat vandaag 10 jaar. En dat is een hele grote felicitatie waard, want Twitter heeft mijn leven veranderd. Daar kan ik heel lang over uitwijden, dat heb ik ook gedaan in het boek De Realtime Revolutie ;-), maar dat doe ik vandaag niet. Vandaag terug in de tijd. Bekijk de presentatie die ik in 2008 maakte over de kracht van Twitter, voor mij een mooi tijdsdocument!

 

En ik heb nog een mooie uit de archieven. Uit 2007 het jaar waarin Twitter echt doorbrak. Ik werkte bij de VPRO en tijdens Pinkpop gingen we Twitter inzetten als communicatielaag tussen professionals backstage, kijkers frontstage en publiek thuis. Een van de eerste voorbeelden van social tv, zoniet het eerste! Maar leuk is ie sowieso.

 

Twitter Pinkpop 2007 from Fast Moving Targets on Vimeo.

Nogmaals: Twitter bedankt!