Dave Hakkens maakte ooit naam met zijn idee voor Phonebloks, uit blokken opgebouwde telefoons die eenvoudig naar persoonlijke smaak kunnen worden ingericht en makkelijk repareerbaar zijn door het vervangen van modules.

Al weer enkele jaren werkt hij aan Precious Plastic. Het was hem een doorn in het oog dat er wereldwijd enorm veel plastic geproduceerd wordt die maar één keer gebruikt wordt.  Het wemelt van het afval. Met Precious Plastic wil hij daar wat aan doen. Hij bedenkt manieren om plastic te recyclen tot nieuwe producten, compleet met doe het zelf productiestraten en verdienmodellen. Met name het laatste is belangrijk om ondernemers in arme landen kansen te bieden. Hakkens maakt alle kennis en kunde open source beschikbaar zodat iedereen die wil zijn eigen bedrijfje rondom het recyclen van plastic kan beginnen.

Hakkens wil met zijn Precious Plastic een nieuwe fase in. Hij wil dat er nieuwe producten ontwikkeld worden, businessplannen voor bedrijven worden uitgewerkt, starterkits voor ondernemers komen, etcetera. Om zijn initiatief verder te laten groeien is geld en mankracht nodig. Lees hier meer over Precious Plastic, een mooi initiatief van een bijzondere Nederlander.

Met een vriendelijke groet namens Fast Moving Targets,

Erwin Blom

Meer zielen is meer vreugd, dus – als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Meer abonnees is beter. Abonneren kan hier.

Fast Moving Targets is community powered media. Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan FMT Member. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk. Daarnaast proberen we je toegevoegde waarde te bieden. Je krijgt naast de vrij toegankelijke inhoud exclusiviteit, overzicht en privileges terug!

FMT Support
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Members betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

FMT Handpicked
Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target Member per nieuwsbrief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context.

FMT Archived
Alle Handpicked berichten worden speciaal voor FMT Members gebundeld en thematisch gesorteerd zodat ze makkelijk terug te vinden zijn wanneer je inspiratie om wilt zetten in realisatie.

FMT Books
FMT Members krijgen de e-books die FMT uitbrengt gratis!

FMT Goodies
Regelmatig speciaal voor FMT Members vrijkaarten voor evenementen, beta accounts van nieuwe diensten en korting op producten

 Word nu FMT Member VOOR 10 EURO