Ik heb in Handpicked eerder aandacht besteed aan podcast tool Tapewrite. Maar de tool is te goed om niet nog een keer langs te laten komen!

 • Door de focus op geluid zijn podcasts ideaal om informatie en amusement tot je te nemen tijdens activiteiten waar je je ogen bij nodig hebt, zoals sporten, koken en reizen.
 • Door de focus op geluid blijft er ruimte tot verbeelding over, heb je de mogelijkheid om zelf invulling te geven aan de verhalen die je hoort. Dit geldt overduidelijk voor goede reportages, maar ook voor fictie.
 • Doordat je weinig meer nodig hebt dan een microfoon en een mobiel om een podcast te maken, is het een laagdrempelige manier van inhoud maken.
 • Door de eenvoud van produceren, wordt er veel gemaakt en zijn er in iedere niche waardevolle programma’s te vinden.
De zwakte van podcasts
 • Audio is niet doorzoekbaar. Waar je in tekst eenvoudig kunt vinden waar je naar zoekt, is dat in geluid veel moeilijker. Automatische transcriptie is nog altijd ver van waar het zijn moet.
 • Door de lage drempel van produceren wordt er veel rommel gemaakt. Of in ieder geval is er veel inhoud die baat gehad zou hebben bij een goede oude montage. Opslagruimte is oneindig, dus doorkletsen kan met groot gemak.
 • Geluid is maar geluid. Waar je in YouTube links kunt plaatsen, url’s kunt communiceren, etcetera, moet je het bij podcasts met het geluid en bijgaande notities doen.
De toegevoegde waarde van Tapewrite
 • Tapewrite maakt annotaties mogelijk. Een maker kan in de audio hoofdstukken aanmaken zodat een luisteraar er stapsgewijs doorheen kan of die hoofdstukken met anderen kan delen.
 • Tapewrite maakt verrijking mogelijk. De genoemde hoofdstukken kunnen bijvoorbeeld foto’s of tekst met links bevatten.
 • Tapewrite voegt de conversatie toe. Iedere podcast heeft zijn eigen reactiemogelijkheid.
 • Tapewrite is aantrekkelijk om te embedden in een webpagina.
 • Tapewrite genereert ook een gewone podcast feed om via iTunes over Overcast tot je te nemen. In de notities verschijnen dan de notities met tijdcodes.
Kijk naar een Tapewrite voorbeeld

Eerst een samenvatting van een interview met muzikant Ajay Saggar van twee minuten, daarna het complete interview.
Vrienden, ik groet U namens Fast Moving Targets! Erwin Blom

 

Meer zielen is meer vreugd, dus – als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Meer abonnees is beter. Abonneren kan hier.

Fast Moving Targets is community powered media. Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan FMT Member. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk. Daarnaast proberen we je toegevoegde waarde te bieden. Je krijgt naast de vrij toegankelijke inhoud exclusiviteit, overzicht en privileges terug!

FMT Support
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Members betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

FMT Handpicked
Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target Member per nieuwsbrief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context.

FMT Archived
Alle Handpicked berichten worden speciaal voor FMT Members gebundeld en thematisch gesorteerd zodat ze makkelijk terug te vinden zijn wanneer je inspiratie om wilt zetten in realisatie.

FMT Books
FMT Members krijgen de e-books die FMT uitbrengt gratis!

FMT Goodies
Regelmatig speciaal voor FMT Members vrijkaarten voor evenementen, beta accounts van nieuwe diensten en korting op producten

 Word nu FMT Member VOOR 10 EURO