Met FMT Workforce hebben we voor 10 klanten (KNSB, Paradiso, ABNR/AMRO, Ministerie OCW, etc) laten zien hoe waardevol het kan zijn als je de gezamenlijke denkkracht van een community inzet om problemen op te lossen of vragen te beantwoorden.

In dat project zetten we ook geld als beloning in. Niet alleen zorgde een antwoord geven voor punten, ook daarop reageren of stemmen vertegenwoordigde waarde. Aan het eind van een periode werd de pot verdeeld en kreeg de meest actieve / waardevolle bijdrager het grootste deel van het geld. De meeste mensen deden niet mee voor het geld, maar ook waren er studenten bij die een paar tientjes mooi vonden voor de wekelijkse stapavond.

Ik moet aan FMT Workforce denken bij het kijken naar Steem, het social platform waar op een vergelijkbare manier geld wordt uitgekeerd in Bitcoins. Ook hier krijg je geld voor inhoud en voor community-activiteiten. De basis is alleen anders. Er worden geen opdrachten voor bedrijven uitgevoerd, het is een open social platform. Daarbij is Steem gestart vanuit de frustratie dat ‘wij gebruikers’ de waarde maken voor platforms als Twitter en Facebook, maar dat van al het geld dat daarmee gemoeid is geen cent naar de community gaat: “Steem supports social media and online communities by returning much of its value to the people who provide contributions by rewarding them with virtual currency.”

Kijk er eens rond!

Ik kwam overigens op Steem via The Innovation Station, je weet, ’s werelds grootste videoplatform over innovatie. Daar stond de Blockchain de afgelopen maand centraal. Bekijk TIS Picks op Medium waar de beste 5 videos over de Blockchain zijn gebundeld!

Namens Fast Moving Targets groet ik U!

Erwin Blom

Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Meer abonnees is beter. Abonneren kan hier.

Fast Moving Targets is community powered media. Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan FMT Member. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk. Daarnaast proberen we je toegevoegde waarde te bieden. Je krijgt naast de vrij toegankelijke inhoud exclusiviteit, overzicht en privileges terug!

FMT Support
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Members betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

FMT Handpicked
Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target Member per nieuwsbrief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context.

FMT Archived
Alle Handpicked berichten worden speciaal voor FMT Members gebundeld en thematisch gesorteerd zodat ze makkelijk terug te vinden zijn wanneer je inspiratie om wilt zetten in realisatie.

FMT Books
FMT Members krijgen de e-books die FMT uitbrengt gratis!

FMT Goodies
Regelmatig speciaal voor FMT Members vrijkaarten voor evenementen, beta accounts van nieuwe diensten en korting op producten

 Word nu FMT Member VOOR 10 EURO