Ik hou van verhalen vertellen. Ik hou van experimenteren met de verschillende mogelijkheden die er zijn. En als oud radiomaker blijf ik liefde voor geluid houden. Natuurlijk hou ik van podcasts (shoutout naar BNR die deze week een Podcast Netwerk lanceerde met o.a. Top Names van FMT erin), maar nog nieuwsgieriger ben ik naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe technieken.

Anchor is een tool die nieuwe wegen onderzoekt. Waarom ik een fan ben:

  • Anchor is laagdrempelig. Hou je mobiel tegen je oor en de opname begint, laat los en je bent klaar. Zeg OK en je bericht is gepubliceerd.
  • Anchor is een vervolgverhaal. Bedenk je eigen frequentie, die kan dagelijks of wekelijks of meermalen per dag zijn als dat nodig en relevant is.
  • Anchor is interactief. Mensen kunnen via hun app ‘inbellen’ en als jij de bijdrage de moeite vindt kun je het onderdeel van jouw kanaal maken.
  • Anchor is shareable. Je kunt zowel een kanaal als een item via alle denkbare kanalen delen.
  • Anchor is radio. In de zin dat je audio-vormgeving en muziek kunt toevoegen dankzij een koppeling met Spotify en Apple Music.
Je kunt de tool op veel manieren gebruiken. Maar van een paar hou ik:
  • Audio stories. Vergelijk het met bijvoorbeeld Instagram stories. Vertel een kort verhaaltje als je wat te melden hebt. Beschrijf kort en bondig wat je ziet en doet. Een vervolgverhaal rondom een event of gebeurtenis.
  • News updates. Zie het als een Radio 1 of BNR nieuws-bulletin maar dan één waar je berichten kunt skippen die je al kent of die je niet interesseren.
  • Muziek shows. Een dagelijkse of wekelijkse show waar de beste of opmerkelijkste releases onder de aandacht worden gebracht.

De kracht is de zwakte. Een kracht van Anchor kan zijn dat alles tijdelijk is. Na 24 uur is een bijdrage weer verdwenen. Maar dat kan ook een zwakte zijn … Ik heb namelijk de afgelopen week op Anchor verslag gedaan van een Engels toertje van mijn kinderen, maar jullie kunnen daar nu niks meer van horen …Erwin Blom

PS Fast Moving Targets maakt media over innovatie. En dat kost tijd, geld en energie. Grote dank aan de support van FMT Members die dit mogelijk maken. Overweeg het ook. Meer info hier.

 

Anchor is the easiest way to hear, share, and create audio worthy of your ears. Broadcast voice, mix in music from Spotify and Apple Music, and take call-ins from your listeners. All from your phone.

________________________________________________________________________________________

Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO