Het is vandaag twee jaar geleden dat The Innovation Station is gelanceerd. De 2000e video over innovatie is gisteren aan het platform toegevoegd. Er zitten veel parels tussen die ik anders niet had gezien. Kijk er eens rond!

Het idee van The Innovation Station was aldus: de grootste internationale collectie goede video’s over innovatie opbouwen om daarmee een internationale communicatie van nieuwsgierige mensen op te bouwen. Starten met curatie en daarbovenop eigen inhoud maken en daarmee mensen bij elkaar brengen om kennis te delen.

Even de balans opmaken. Wat ging er goed, wat moet er beter?

Wat ging er goed?

Die grootste collectie van videos over innovatie die hebben we. Probeer maar eens op YouTube waarde temidden van de overdaad te vinden, dat is een heel lastige zaak. TIS scheidt het kaf van het koren, ook ik word er dagelijks verrast door mooie inspirerende en informerende video’s. Al heb ik ze ook niet alle 2000 gezien 😉

Een echt internationale site zijn we geworden. TIS heeft bezoekers uit 190 landen waarbij de Top 5 bestaat uit Nederland, Brazilië, Verenigde Staten, Venezuela en Duitsland.

Mooie eigen inhoud is er gekomen. Hoewel de site dagelijks laat zien dat er grote waarde zit in curatie, is het evident dat je met eigen inhoud karakter en uitstraling opbouwt. Dat hebben we gedaan. Onder meer door de verslaggevers van het internationale Metropolis netwerk in te zetten voor reportages uit Indonesië, India, Rusland en meer. Daarnaast door eigen (video) formats als TIS Picks en Expert Selections. Kijk op deze blog waar de voorbeelden mooi een plek krijgen ….

Feiten, voorbeelden, conclusies, leest en kijkt!


En wat moet er beter?

De actieve community moet groter. Het activeren van mensen is me zwaar tegengevallen. Ik had gehoopt eenvoudig mensen te krijgen die af en toe een video zouden toevoegen aan het platform. En de hoop dat we die groep daarna bij elkaar zouden kunnen brengen om kennis te delen. Daarin zijn we (nog) niet geslaagd. Kennelijk is de drempel te hoog of zijn we er nog niet in geslaagd de ‘what’s in it for me’ vraag afdoende te beantwoorden.

Meer eigen inhoud.
Ik vind dat we nog maar in de fase van de vingeroefeningen zitten. We maken eigen inhoud maar nog onvoldoende om daar echt mee op te vallen en impact te maken. Daarvoor moeten we meer regelmaat kennen en meer de diepte in kunnen gaan. Ik zou het mooi vinden als we bijvoorbeeld wekelijks ons internationale makersnetwerk zouden kunnen inzetten. Een rondje de wereld langs over innovaties, problemen en oplossingen. Maar daar is geld voor nodig en dus kom ik bij een belangrijk punt dat beter moet …

Geldstromen moeten op gang.
Het is ons tot nu toe onvoldoende gelukt om geldstromen op gang te krijgen die ons nu de ruimte geven om te groeien. Om meer impact te maken met mooie inhoud. En door die grotere impact weer verdienmodellen te kunnen exploiteren. Een ding wat we onderschat hebben is de organisatie van bedrijven. We wilden van meet af aan een internationale site zijn, maar veel internationale bedrijven zijn uiteindelijk lokaal georganiseerd. Ook de budgetten zijn zo gealloceerd.

En nu?

Op de eerste plaats natuurlijk gewoon doorgaan op de ingeslagen weg. Er staat een mooie site met een mooie collectie video’s, we voegen wat toe. En daar ben ik trots op. En het zou nog mooier zijn als jullie met zijn allen ook een bijdrage gingen leveren!

Maar daarnaast gaan alle ballen op de verdienmodellen. En daar kunnen jullie natuurlijk ook een rol bij spelen.

  • Wil je de naam van je bedrijf als sponsor aan TIS verbinden of aan een van de thema’s die we behandelen of programma’s die we maken?
  • Wil je goed verslag van je technologie event?
  • Wil je dat we een programma of serie voor je maken over de innovaties in jouw branche of bedrijf?
  • Zie je andere mogelijkheden om de kennis van TIS en het bijbehorende netwerk in te zetten?

Stuur me een mail en we spreken af!

En dan sluit ik af, maar niet zonder een paar bedankjes. Er zijn veel mensen die een bedankje verdienen, maar ik pak er een enkele persoon en enkele partij uit.

  • Grote dank aan Loe Schout. Hij liep met een vergelijkbaar idee als ik rond, we hebben de koppen bij elkaar gestoken en zijn van start gegaan. Loe heeft het eerste jaar en de weg daar naartoe een cruciale rol gespeeld.
  • Simone de Bruin. We zijn kleiner dan klein als team. Maar dat merk je nauwelijks dankzij de niet aflatende werklust en inzet van Simone. En dankzij de kwaliteit van haar werk. Ze is community manager, maar zoveel meer!
  • Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dankzij een startsubsidie hebben we de eerste stappen met TIS kunnen zetten.
  • Hivos. Zonder dit bedrijf dat sociale innovatie wereldwijd mogelijk maakt was er geen TIS geweest. Grote dank voor een ieder die hier een rol bij heeft gespeeld.
Dat was hem even. Misschien wat lang, maar dat moet soms 😉

Namens Fast Moving Targets en TIS groet ik U!

Erwin Blom

________________________________________________________________________________________

Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO