Het laatste wat ik zal beweren is dat ik een goede vader ben. Integendeel. En ik zal ook niet pretenderen dat ik er altijd voor de kinderen (die nu inmiddels 19 en 20 zijn) was. Maar toch, maar toch … Eén ding weet ik wel zeker: ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gehad (VPRO) en gecreeerd (Fast Moving Targets) om flexibel te zijn. Juist ook met de kinderen.

Even in de Slack zoeken naar een discussie over lange werkweken. Citaat van mezelf. “Wijze woorden van een oud grijs man, je kunt je kinderen maar één keer zien opgroeien. En daarna kun je er alleen maar spijt van hebben dat je er niet was toen het er toe deed! Ik ben bijvoorbeeld blij dat ik er ook vaak even kon zijn toen mijn kinderen uit school kwamen. Of als ze naar school gingen. Binnen een kwartier waren ze dan ook weer gewoon weg naar hun kamers, maar in mijn stellige overtuiging was het ook belangrijk dat er iemand was. Natuurlijk was ik dat niet altijd, maar ik was het ook. Het kan niet altijd, het kan niet bij iedereen en niet in iedere omstandigheid, maar ik ben blij dat ik dat wel zo heb kunnen organiseren. Daarom is voor mij persoonlijk flexibel werken heel belangrijk! Einde les wijze grijze oude man.”

Ik ging er naar op zoek omdat er op Facebook op instigatie van Joost de Valk (Yoast) een interessante discussie ontstond naar aanleiding van een plaatje dat Apple verspreidde bij het publiceren van de nieuwe serie Planet Of The Apps.

Wijze woorden van Joost:

So… Apple thinks it’s OK for startup founders not to see their kids. Funnily enough, I think this sort of thinking explains why so many startups fail. They’re not grounded in reality. If you work so much, you create your own filter bubble even more than other people do. This is not a good thing.

It’s also a wrong notion that people are able to FORCE creativity just by working more. As a (successful I dare say) founder myself, I’ve found the opposite is probably more true. I’ve seen plenty of people work 60-70 hour weeks, and do less than most of our employees do in 40. Well rested employees who have time to take care of their home and family are worth so much more than people who fall asleep at the job.

Jason Fried van Basecamp deed ook een duit in de zak:

Erwin Blom

__________________________________________________________________________________

 

Elke dag Handpicked ontvangen?
Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO