Een kleine bijdrage. Eén over remote working. Het is niet voor iedereen om zonder de vaste plek en routines van een kantoor te werken. Maar het aantal mensen dat zo werkt neemt wel snel toe. En soort zoekt soort. Bedrijven waar remote werken gewoon is, trekken mensen aan die dat fijn vinden.

Pieter Omvlee van Sketch vertelde ons onlangs in Top Names dat hij er van overtuigd is dat remote werken alles of niks is. Of je hebt geen kantoor en werkt allemaal op de plek die jou het best bevalt. Of je gaat met zijn alleen in een kantoor zitten. De tussenweg werkt volgens hem niet. Want dan ontstaat er snel ongelijkheid in informatie. De werkers op afstand zijn immers niet bij de gesprekken rond de koffie automaat.

Sietse Sijbrandij van Gitlab vertelde eerder aan de Top Names tafel dat hij het wel geprobeerd heeft, een kantoor naast wereldwijde remote workers. Maar niemand kwam opdagen. Uiteindelijk zat hij in zijn eentje in een groot kantoor.

Nog extremer was dat het geval bij Automattic, het moederbedrijf van WordPress. Dat had een pracht groot kantoor. Maar dat wordt nu opgedoekt. Ook hier: niemand kwam.

We got an office there about six or seven years ago, pretty good lease, but nobody goes in it. Five people go in it and it’s 15,000 square feet. They get like 3,000 square feet each. … There are as many gaming tables as there are people.
Automattic has always given its 550 employees the choice of working remotely; the San Francisco space was an optional co-working space, spokesman Mark Armstrong said. The company maintains similar offices in Cape Town, South Africa, and outside Portland, Maine, and gives employees a $250-a-month stipend if they want to use commercial co-working offices elsewhere. And if they’d rather work at Starbucks, Automattic will pay for their coffee.

De trend van remote working is er overduidelijk. Maar er zijn meerdere verhalen. Want bij IBM en Yahoo komen ze al weer terug op werken op afstand. Daar vinden ze het weer belangrijk dat mensen elkaar fysiek treffen, valt te lezen in Quartz …

__________________________________________________________________________________

Elke dag Handpicked ontvangen?

Als je Handpicked de moeite waard vindt – deel deze nieuwsbrief met je vrienden en collega’s. Abonneren kan hier.

FMT Supporter
Met jou steun maak je Fast Moving Targets mogelijk. Meer Supporters betekent o.a. meer gespecialiseerde programma’s die op geen tv-zender te zien zijn! Let’s make this happen!

Fast Moving Targets is community powered media
Draag je wat we doen een warm hart toe, word dan Fast Moving Targets supporter. Voor 10 euro per maand maak jij dan mede de site en de programma’s mogelijk.

 Word nu FMT supporter VOOR 10 EURO