Vrienden, dat doet de mens goed. Soms denk ik: waarom doe ik die Handpicked eigenlijk?  Natuurlijk ik deel graag kennis en schrijf graag een stukkie, maar het kost ook tijd en levert niet direct iets op. En ja, huize Blom heeft ook een kachel 😉
Vandaar mijn vraag gisteren of jullie de duim omhoog wilden steken als jullie de Handpicked nog met liefde ontvangen. Want op liefde kan een mens natuurlijk ook best een beetje teren.Zo’n 150 keer ging de duim omhoog, 1 lezer zegde de nieuwsbrief op en 0 keer ging de duim omlaag. Daar ben ik heel blij mee. Ook omdat tientallen van jullie de moeite namen om uitgebreider te reageren. Zie onder een aantal van jullie reacties.

Grote dank, ik heb er weer zin in.

Erwin Blom

De reacties op Handpicked!
Zoals gezegd zo’n 150 duimpjes omhoog en enkele tientallen uitgebreidere reacties. Zoals onderstaanden. Allen, grote dank!
 • Victor Romijn: “Ik lees jullie elke dag en heb tools ontdekt die inmiddels in mijn dagelijkse workflow zitten. Bedankt!”
 • Willem Frankenhuysen: “Als halve digibeet voel ik dat wat minder als ik jouw posts lees…..succes.”
 • Carlijn Offergelt: “Tuurlijk doorgaan Erwin! Ik ben er dolblij mee!”
 • C. Maathuis: “Een fikse schouderklop! Ik vind #handpicked een van de meest handige (en leesbare!) items in m’n mailbox. De meeste flikker ik gewoon weg in een ‘ooit nog te lezen’ map, om er vervolgens niets mee te doen noch van te leren. Zo niet die van jou, die lees ik direct en pas ’m zonodig toe. Keep up the good work ;)”
 • Frederique de Jong: “Schouderklopje.”
 • Paul Blok: “Ik begrijp er eigenlijk helemaal geen zak van hoe je de tijd vindt om al die info te verzamelen en dingen uit te proberen. Maar in het kader van “vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van” blijf ik graag van je horen ;-)“
 • Onno Bruins: “Handpicked is prima zoals ‘ie is. Interessante nieuwe tools, en trends, een beetje eigenspam en wat persoonlijke verhalen. Tone of voice is ook prima zo, niks aan veranderen.”
 • Jeroen Verkroost: “Good to have you back! Zowel de persoonlijke bespiegelingen als de tips voor tools zijn welkom.”
 • Edwin van de Bospoort: “Schouderklopje! Positieve gecureerde content in deze tijden van negative-media overload is mijn dosis arbeidsvitaminen.”
 • Martijn Bloksma: “Aantal toffe tools ontdenkt door jullie.”
 • Jean-Paul Horn: “Dol op de #HandPicked!”
 • Theo Huibers: “Ik vind het gave stukjes.”
 • Esther Gons: “*schouderklopje* *aai* *graag!*
 • Bert de Boer: “Vooral de curatie en aanvullende duiding wordt hier erg gewaardeerd.”
 • Marcel van der Quast: “Ik heb er nog steeds graag een tientje per maand voor over om langs te krijgen wat jij het waard vindt om te delen!”
 • Huib Boissevain: “Ik stel deze berichten zeer op prijs.”
 • Janet: “Ga vooral zo door.”
 • Michiel Enkelaar: “Soms heb ik weken dat ik niet toekom aan het lezen van de handpicked, of iets wat ik heb gelezen terug wil vinden. Is een wekelijkse/maandelijkse summary met besproken diensten in 1 zin omschreven iets?”
 • Anna-Maria Puur: “Nog steeds geweldig. Dit jaar dit jaar eigen podcasts er in. Graag ook samenwerking met uur van puur interviews! Ook, voor de verheug, graag rubrieken benoemen die terugkomen… bv. Tip van de lezer, App van de week, retro rubriek met bv memory soundbite… bv ringtone oude nokia, filmpjes van oertijd internet, een agenda met data die we nu al moeten blocken dit jaar om live bij jullie te zijn. Ook graag dingen bedenken waar we iets ‘samen ‘kunnen dien. Een probleem oplossen, een goed doel kunnen helpen met onze kennis samen, een foto of snapchat wedstrijd… gewoon voor de verbintenis van de achterban. Fijn dat je weer terug bent!
 • Bart Brouwers: ”Ik was vlak na de start een van de weinige twijfelaars. Maar inmiddels dagelijks genieter! De aflevering van vandaag staat daar model voor: je weet me telkens te wijzen op een dienst of app die ik niet ken maar onbewust wel al nodig had. Top!“
 • Jochem Koole: ”Dikke duim omhoog voor #Handpicked. Keep ’em coming!“