Toen ik dinsdagavond laat na Top Names thuiskwam en merkte dat ik mij iPhone in de kroeg had laten liggen, bevestigde ik mijn eerdere Handpicked: ik ben zo’n dure telefoon niet waard.

Uiteindelijk kwam het goed omdat het personeel hem had gevonden en opzij had gelegd, maar het zette me weer aan het denken. Wat zou ik kopen als ie echt weg was geweest? Een nieuwe iPhone? In ieder geval niet de nieuwste. Die ben ik immers niet waard. Waarom eigenlijk geen tweedehansje van de winkel op de hoek?

Dat was mijn eerste gedachte. Maar toen ik de blog ‘De beste goedkope smartphones onder de 200 euro’ van Bart Breij las, wist ik het zeker: ik stap over op een goedkope Android. Die hebben meer dan genoeg power voor mijn gebruik (Waze, Spotify, Facebook, Twitter, Slack, YouTube, veel meer heb ik niet nodig) en de camera’s voldoen voor mij ook. Er is veel rommel op de markt in die categorie, maar Bart scheidt het kaf van het koren, hij haalt de goedkope parels naar boven. Hij heeft tijd en energie in onderzoek gestoken en de reviews overtuigen mij ook.

Van de bank klinkt het ongeloof van mijn zoon: ‘Dus jij als dure Apple fanboy zou serieus over willen stappen op een goedkope Android?’ Het antwoord is ja. Gewoon een telefoon die goed genoeg is, doet wat ik nodig heb en goedkoop is, ik ben er wel aan toe.

PS 1: Maar het moment is nog niet daar. Ik heb mijn werkende iPhone nog.

PS 2: Ik realiseer me dat er ook een andere kant aan goedkope producten zit, maar ik heb niet de illusie dat het personeel dat de duurdere mobieltjes maakt wel goed betaald krijgt.

Erwin Blom
Er staan weer twee Top Names te wachten!