Maak je eigen Netflix met Vimsy.

Vimsy is een gratis tool waarmee je een mooie Netflix achtige videocollectie kunt opbouwen. Je kunt er o.a. YouTube en Vimeo videos in bundelen. Die kunnen van jezelf zijn of kunnen het beste van het web zijn. Een combinatie van eigen inhoud met curatie.

Dat kan voor veel partijen interessant zijn:

  • Een mediatitel die zijn producties op een publieksvriendelijke manier wil bundelen.
  • Een festival dat de eigen inhoud wil combineren met user generated content om zo een mooi dossier op te bouwen.
  • Een onderwijsinstelling die lessen gestructureerd wil publiceren.
  • Etcetera.
Vimsy: create your own online video channel

Vimsy ziet er simpelweg beter en fijner uit dan een playlist of pagina op YouTube. Natuurlijk moet je ook daar zijn, maar beperk je daar niet toe.

En voor wie zijn inhoud te gelde wil maken, biedt Vimsy mooie toegevoegde waarde. Je kunt een video of collectie achter een paywall zetten of je kunt een abonnementmodel hanteren. Alleen over de inkomsten draag je een percentage aan Vimsy af.

Maar zorg voor toegevoegde waarde

Er is al veel inhoud. Er is al veel video. Vraag je wel af wat je toegevoegde waarde is als je een Vimsy site de lucht in helpt. Wat is je niche, wat is je belofte, wat maakt je anders dan de rest?

En als je dat dan gedaan hebt, realiseer je dan dat toegevoegde waarde ook altijd in de details zit. Alles moet kloppen: sterke titels, goede beschrijvingen, mooie afbeeldingen. De combinatie daarvan met mooie videos is wat het verschil maakt.

Dit is wat mij betreft zo’n Vimsy voorbeeld. Hij kan nog beter als er meer tijd in wordt gestopt, maar deze door The Innovation geproduceerde Hivos inhoud is zo naar mijn mening een stuk aantrekkelijker dan een verzameling Vimeo videos. Kijk maar.

Internationale reporters maken mooie reportages over Hivos projecten. Sociale innovatie in beeld gebracht.
Tot zover deze Handpicked. Mocht je hulp kunnen gebruiken bij het maken van mooie videos of het inrichten van zo’n Vimsy omgeving, reply op deze nieuwsbrief. Fast Moving Targets to the rescue!
Erwin Blom