Nog niet zo lang geleden schreef ik over de Side Hustle School van Chris Guillebeau. Al 40 weken heeft hij een dagelijkse podcast waarin hij een succesvol bijproject van mensen centraal zet. Ze hebben gewoon een baan, maar werken in hun vrije tijd aan hun droom, ideaal, idee. Zijn book Side Hustle is nu uit.

Ik vroeg destijds of mensen die lessen in het boek wilden gaan nadoen en naleven. Een aantal van jullie zei ja. Ik ben jullie niet vergeten. Ik wil kijken of ik dit in de komende maanden kan uitwerken. Met zijn allen proberen of een Side Hustle een succes kan worden. Dus wil je ook meedoen, laat het alvast weten!

Ik kom er op omdat Ryan Hoover van Product Hunt een zogenoemd Weekend Project Fund is begonnen. Hij gaat met drie miljoen dollar in goede bijprojecten investeren. Dit omdat zijn eigen succesvolle onderneming als bijproject is begonnen en hij vele voorbeelden kent. Hij citeert Chris Dixon:

“What the smartest people do on the weekend is what everyone else will do during the week in ten years.”

Hoover schreef eerder de blogpost ‘How to come up with side project ideas’. Lees die alvast als huiswerk voor ons toekomstig gezamenlijk project 😉

En Top Name Joran van Apeldoorn gefeliciteerd met het behalen van het benodigde aantal handtekeningen voor een referendum over de Sleepnet!
Erwin Blom

Weekend Fund ☀️ – Ryan Hoover