Collega Johan Schaap verwoordde het onlangs mooi: met Fast Moving Targets ontdekken, duiden en distribueren we innovatie. We volgen trends, we leggen het belang ervan uit en we zoeken zoveel mogelijk manieren om die kennis te verspreiden. Van site tot nieuwsbrief tot boek tot magazine tot presentatie tot workshop tot strategietraject.

En voor wie doen we dat dan? Nou niet voor de kleine innovatie inner circle. Want die weet zelf namelijk al veel. We willen de kennis juist naar een grotere groep brengen. En dus naar de mensen die niet dagelijks met nieuwe trends en ontwikkelingen bezig zijn. Of die het fijn vinden dat een ander dat voor ze doet. We willen dat die groepen ook van innovatie profiteren of makkelijk nieuwe kennis of inspiratie op doen.

Waarom ik dit zeg? Omdat ik gisteren als reactie op een blogpost voor Paradiso Labs van Raimo van der Klein de reactie kreeg ‘nou, weer wat geleerd’ kreeg. Ik interpreteerde dat hij het tegenovergestelde bedoelde.

In de blog zet ik een middag op het Amsterdam Dance Event op een rij waar o.a. Blockchain, Artificial  Intelligence en Virtual Reality aan bod kwamen. Onderwerpen die voor Raimo gesneden koek zijn, maar voor de overgrote meerderheid van mensen niet. Mijn blog bevat voor Raimo in mijn overtuiging niks nieuws, maar voor een grote groep mensen wel. Dat ervaar ik dagelijks.

Raimo zal het deel van de blogpost in mijn stellige overtuiging ook een open deur vinden waarin ik nog eens benadruk dat het belangrijk is om met innovaties te experimenteren om ze zo te leren kennen en daardoor mee te kunnen bewegen als het er toe doet. Voor hem is het dat zeker. Maar voor de meeste mensen en bedrijven is dat echt geen dagelijkse kost. Voor hen kun je het niet vaak genoeg benadrukken. En dat doe ik graag en vol overtuiging.

En voor die groep werken we als Fast Moving Targets uiteindelijk. We leren van een inner circle waar Raimo deel van uitmaakt om onze bevindingen naar een outer circle te brengen. We willen kennis opdoen en verspreiden.

P.S. Raimo: als je wel echt wat hebt geleerd van het stuk, ik moet het niet helemaal uitsluiten, is dat een onbedoeld bij-effect 😉

Vrienden, namens Fast Moving Targets groet ik U, jullie moeten het een week zonder me doen. Eerst ben ik naar Estland voor wat betaalde kennisdeling, daarna gaat Eton Crop weer voor optredens naar Engeland!

Erwin Blom