Toen ik jullie eerder deze week kennis liet maken met Beautiful.AImoest ik ook weer denken aan Autodraw van Google. Weer zo’n voorbeeld van Artificial Intelligence. Teken iets, Google probeert het te herkennen en vraagt: wilde je dit soms tekenen? Ik maak bijvoorbeeld een wat slordige cirkel. Google komt dan met suggesties als een mooie ronde cirkel, een pizza, een hockeypuck, etcetera. Ik kies wat ik wilde tekenen. En teken verder.

Maar daarmee kan ik natuurlijk niet tekenen. Maar dankzij Autodraw kan ik wel vormgeven wat ik in beeld wil overbrengen. En omdat steeds meer mensen Autodraw gebruiken, leert Google tekeningen steeds beter kennen en leert de tool steeds beter begrijpen wat mensen in beeld willen brengen.

Ennuh, je kunt als je wilt de Autodraw functie ook uitzetten en gewoon lekker helemaal zelf tekenen.

Erwin Blom

AutoDraw: Fast Drawing for Everyone - YouTube
AutoDraw: Fast Drawing for Everyone – YouTube

AutoDraw