Twee dingen die me mateloos fascineren zijn nieuwe manieren van verhalen vertellen en mensen bij elkaar brengen. Over dat laatste ging Handboek Communities een kleine tien jaar geleden. Ik heb ooit een voorstel voor de VPRO geschreven waarin ik de deskundigheid van de leden, lezers, kijkers en luisteraars een grote rol wilde geven. Om dat je met een paar honderd duizend betrokken mensen goud in handen hebt. Ze kunnen je correspondent zijn, ze kunnen een verlengstuk van je redactie zijn. Ze kunnen je programma’s beter maken en de onderlinge band versterken. Helaas is daar bij de VPRO nooit echt van gekomen.

Mijn idee was natuurlijk niet uniek, veel mensen waren met crowd sourcing en knowledge of the crowd bezig. Mooi is het om te zien dat de Correspondent zo goed bezig is met het opbouwen van een uit de lezers geselecteerd krachtig netwerk van experts die een belangrijke rol hebben bij de publicaties. 1350 gecertificeerde mensen praten inmiddels actief rondom thema’s mee.

Erwin Blom

Bij De Correspondent praten nu 1.350 lezers als geverifieerd expert mee