Een van de weinig echte vernieuwers in de podcastwereld is voor mij Anchor.fm. Ik heb er hier eerder over geschreven. Het is een super tool. Anchor gaat nu een nieuwe fase in. Ze behouden de oude innovatieve elementen, maar nemen met versie 3.0 ook veel pijnpunten van podcasters weg:

  • De techniek rondom podcasting is niet simpel. Het is met Achor.fm 3.0 kinderlijk eenvoudig geworden om van je audio een podcast te maken die op alle podcastplatforms (inclusief Spotify!) gedistribueerd wordt.
  • Podcasting is beperkt. Je neemt in een studiosetting een programma op of monteert met audiosoftware een uitzending. Zoals je gewoon radio zou maken, zeg maar. Maar dat is het dan. Anchor.fm geeft ook de mogelijkheid om mensen bijdragen in een inbox te laten inspreken en die audio dan in uitzending op te nemen. Of gesprekken met acht personen te doen. Of Spotify tracks in een uitzending op te nemen. Of elementen van een uitzending opnieuw te rangschikken. Vernieuwend.
  • Podcasting is een black box. Het is heel lastig om de data rondom podcasts te verzamelen. Anchor.fm heeft nu ook een mooi dashboard waar de plays en meer in worden verzameld.
  • Podcasting kost geld. Hosting moet betaald worden. Bij Anchor.fm is alles gratis.

En dat laatste is natuurlijk een risico. Anchor.fm heeft nog geen businessmodel. Dus wat betekent dat voor de toekomst? Ze beloven op termijn met betaalde diensten te komen. En zolang dat er niet is hebben ze recent 10 miljoen investering opgehaald die opgegeten kan worden ;-)Vrienden, er is nu geen reden om niet met podcasting te beginnen! Laat het weten als je van start bent! Anchor.fm rules!

Erwin Blom

Introducing the all-new Anchor: Podcasting for everyone.

Anchor - The easiest way to make a podcast