Een panel met Melinda Gates, Joanna Coles, Stacy Brown Philpot en Nina Shaw over werk, de rol en invloed van vrouwen, gelijke betaling, ruimte en ideeën voor minderheden en hoe zich dat moet gaan vertalen naar een gezondere bedrijfscultuur en gelijke waardering. Om los te komen van Uber-aber- raties tot mannelijke acteurs die nog steeds meer verdienen dan vrouwen omdat de meeste verhalen draaien om mannen.

Er ontvouwt zich een helder, construc- tief gesprek, vol met voorbeelden en het zoeken naar verbanden hoe ongelijkheid op de werkvloer zich uit, en welke moge- lijkheden er zijn om dat te doorbreken. Dat Gates een paar miljard heeft om mee te investeren wil in ieder geval wel helpen 😉

Melinda Gates kijkt bij het investeren in bedrijven naar heel andere aspecten

dan de traditionele VC’s. Dat Young Boys Network investeert vooral in wat ze ken- nen, wat ze kunnen beoordelen en wat
uit grote kenniscentra als Stanford komt. Van al het investeringsgeld in Silicon Val- ley gaat maar 2% naar startups die door vrouwen worden geleid. Voor women of colour: die krijgen maar 1% van al het geld. De mannen weten gewoon niet de kansen, behoeftes en groeiende markten te herkennen. En zelfs als ze het ’s avonds aan hun vrouw vragen, zit die ook teveel in een bubble om te kunnen beoordelen waar kansen zijn voor mensen die in een heel andere cultuur, in andere commu- nities zijn opgegroeid. Melinda Gates: over tien jaar slaan ze zich zelf voor hun kop voor al die kansen die ze niet gezien hebben.

GertJan Kuiper (VPRO Digitaal)