Kees de Koning is eigenaar van Top Notch, het label dat langzamerhand zijn vleugels van hiphop naar andere terreinen aan het uitslaan is. Ook is hij manager van Anouk en verantwoordelijk voor Artist & Repertoire bij Universal. Een bevlogen aflevering van Top Names waar de liefde voor muziek vanaf spat.

Als er weer eens geklaagd wordt over ‘de muziekindustrie’ voelt Kees zich aangesproken. Want al zeggen mensen dan dat ze hem niet bedoelen, hij maakt wel onderdeel van het geheel uit. Hij vindt dat er veel teveel gedaan wordt of het het gros van de mensen niet om de liefde voor muziek gaat. Dat is onzin. En al helemaal als het hemzelf betreft.

De Koning komt niet uit een tijd waarin de plaat- of cd-verkopen enorm waren en heeft dus de afname van verkoop nooit hetzelfde als anderen ervaren. Hij vindt dan ook dat we in een mooie tijd leven. Bijvoorbeeld als het gaat om YouTube of Spotify. Dat zijn extra kanalen geworden waar hij de muziek van zijn artiesten kan laten horen. En waar ook nog een inkomstenstroom op gang komt.

Veroplichte kost voor wie van muziek houdt!