Stek.io adopteert Hackpad

Stek.io (we maken installeren, hosten en updaten van open source software makkelijk voor iedereen) gaat zich ontfermen over Hackpad.
Hackpad is een dienst waarmee je realtime in documenten kunt werken. Ik vind het zelf een feestje om te gebruiken. Om samen artikelen te schrijven, to do lists voor producten bij te houden, aan projecten te werken. Het is te vergelijken met Google Docs, maar ik vind het lekkerder onder meer omdat je er zowel open als gesloten mee kunt werken.

Een podcast maken was nog nooit zo makkelijk

Met Anchor is het kinderlijk eenvoudig om audio op te nemen, om muziek toe te voegen, om luisteraars te bedienen. Maar tot op heden moest je om naar deze nieuwe manier van radio maken te luisteren naar de Anchor app. Sinds de nieuwe release is dat anders. Je kunt er nu ook voor kiezen om je Anchor kanaal als podcast te verspreiden.  

Google Hangouts maar dan zonder drempels

Het is er al heel lang, maar ik was er nooit op gestuit: Jitsi. Jitsi is open source video conferencing. Gratis en voor niks dus. En heel erg goed.

500 Top Names: een bijzonder stel!

Zes jaar al weer interviewen Roeland Stekelenburg en ik in Top Names wekelijks twee gasten uit de digitale voorhoede van Nederland. Mensen die proberen, die onderzoeken, die doen. En we beperken ons bewust niet tot één sector. Want wij zijn er van overtuigd dat je meer kan leren van een wereld die niet dagelijks de jouwe is dan van je directe collega’s. Daarom kom je bij ons alles tegen. Van educatie tot gezondheidszorg, van e-commerce tot hrm, van media tot sport.

Uit de 500 uitzendingen is voor iedereen veel moois te halen. Natuurlijk doe ik heel veel mensen tekort door er een aantal uitzendingen uit te lichten. Ik wilde me tot 10 beperken. Dat lukte niet. Het werd een Top 40.

SmarterQueue is een verdomd handige social media tool

SmarterQueue, een verdomd goede tool als je social media inzet om je verhalen te vertellen.

De grote versnippering

Jullie weten het, ik ben dol op de democratizering van alles. Dat de drempels enorm laag zijn geworden om bijna ieder idee dat je hebt te realiseren. En dat je dankzij de digitalisering je idee of product rechtstreeks aan de man kan brengen.

Maar … het verlagen van de drempel heeft ook grote gevolgen.

Trots op de lancering van Stek.io

Wat we met Fast Moving Targets doen is technologie toegankelijk maken. We doen dat door het maken van programma’s, het uitgeven van boeken, het schrijven van nieuwsbrieven en het geven van presentaties. Maar vanaf vandaag ook met Stek.io: Open Source the Easy Way.

Top Names live, komen jullie ook? Volgende dinsdag 27 juni!

Een belangrijke mededeling van huishoudelijke aard. Traditiegetrouw sluiten we het Top Names seizoen af met een uitzending met publiek. Komt allen, dat is gezellig! En het is ook je kans om op de foto te gaan voor de camera van Guido van Nispen, de man die onze gasten wekelijks zo mooi vastlegt. We beginnen om »

En toen stond het mooie kantoor leeg

Het is niet voor iedereen om zonder de vaste plek en routines van een kantoor te werken. Maar het aantal mensen dat zo werkt neemt wel snel toe. En soort zoekt soort. Bedrijven waar remote werken gewoon is, trekken mensen aan die dat fijn vinden.