Prijs bepalen doe je zo; lessen van Intercom

Intercom, een mooie dienst om op verschillende manieren de support aan je klanten te organiseren, is al jaren aan het publiceren over alle aspecten die bij een startup komen kijken. Dat is waardevol voor een ieder die op dit terrein actief is en tegelijkertijd wordt je ieder keer bij het lezen weer even aan Intercom als dienst herinnerd. Het blog heeft een rol gespeeld bij het verspreiden van de naam Intercom.

De kracht van data, van moord verdacht door Fitbit

We laten digitaal steeds meer sporen na. We mailen, we sms-en, we appen, we tracken, we dragen een mobiel bij ons die weet waar we zijn. En dus zet de politie steeds meer digitale opsporingsmiddelen in, zo blijkt uit een artikel in The Guardian.

Boeiend en vermoeiend als alles nep kan zijn

Ik heb in Handpicked al eerder geschreven over de nieuwe mogelijkheden die er zijn om mensen zowel in geluid als bewegend beeld na te bootsen. Waarmee je mensen bijvoorbeeld dingen kan laten zeggen die ze niet gezegd hebben.

Samen weten we zoveel meer …

Hoe haal je meer uit een groep? Hoe doe je aan goede kennisdeling? Hoe werk je online samen? Hoe hou je een community levend en levendig? Met zijn allen gebruiken we maar een fractie van de kennis en kunde die in groepen en bedrijven voorhanden is.

Nu helpt AI ons ook al tekenen

Via ons eigen The Innovation Station (’s werelds grootste collectie video’s over innovatie), stuitte ik op een video over AutoDraw van Google. Met inzet van Artificial Intelligence probeert Autodraw de patronen te herkennen die je tracht te tekenen en komt met suggesties gemaakt door mensen die wel kunnen tekenen 😉

Facebook gaat voor AR, VR en bots

Op het jaarlijkse F9 developers congres geeft Facebook een inkijkje in de toekomst van het bedrijf. In nieuwe features, nieuwe toepassingen, nieuwe accenten. In trends waarin het bedrijf gelooft. En daarom alleen al belangrijk.

Geef me feiten, geen meningen

“Geef me feiten, geen meningen”, stelt collega Roeland Stekelenburg regelmatig. “Vertel we wat je weet, niet wat je vindt.” Ik moest er aan denken toen de release van USA Facts, een initiatief van ex Microsoft voorman Steve Ballmer, werd aangekondigd. Na een investering van 10 miljoen dollar staat er nu een mooie site waarop alle Amerikaanse overheidsdata verzameld en geordend wordt.

Hoe 150.000 moderators internet kuisen

De computer speelt een grote rol bij het weghouden van seks en geweld van internetplatforms als Facebook, Twitter en datingsites. Dankzij artificial intelligence kunnen computers immers steeds beter beelden herkennen.

Dol op de details van WeTransfer

Bij WeTransfer moet alles super simpel zijn. De ouders van oprichter Nalden moesten de dienst kunnen begrijpen, was het uitgangspunt toen de filesharingsite begon. Maar WeTransfer wordt ook door veel professionals in de creatieve industrie gebruikt. Ook die doelgroep moet zich aangesproken voelen in design en interface.

WeTransfer beschrijft hoe het bedrijf met liefde en aandacht de mails aan klanten onder handen heeft genomen.