Liefde voor audio-tool Anchor!

Ik hou van verhalen vertellen. Ik hou van experimenteren met de verschillende mogelijkheden die er zijn. En als oud radiomaker blijf ik liefde voor geluid houden. Natuurlijk hou ik van podcasts (shoutout naar BNR die deze week een Podcast Netwerk lanceerde met o.a. Top Names van FMT erin), maar nog nieuwsgieriger ben ik naar nieuwe mogelijkheden en nieuwe technieken.

Anchor is een tool die nieuwe wegen onderzoekt.

Tools die blijven plakken (5/5): Screenflow

Screenflow is een fantastische videotool. Je kunt hem prima gebruiken om eenvoudige montages mee te maken. Het is iMovie van Apple maar dan weer met de oude tijdlijn, zeg maar.

Tools die blijven plakken (4/5): Airtable

Databases en spreadsheets, maar dan voor de rest van ons. Dat is Airtable. Eenvoudig, veelzijdig, gebruiksvriendelijk.

Tools die blijven plakken (3/5): Videoconverter Pro

Videoconverter Pro gebruiken we sinds de eerste dagen van Fast Moving Targets, al weer zes jaar. Het is een heel handige AV-tool.

Tools die blijven plakken (2/5): Workflowy

Workflowy is net weer een beetje beter geworden! De dienst die het eenvoudig maakt om lijstjes te maken en om informatie ergens ongestructureerd in te gooien maar er gestructureerd uit te halen.

Tools die blijven plakken (1/5): Balsamiq: Schetsen van apps en sites

Ik schrijf hier regelmatig over tools. Maar welke blijven nu plakken? Welke blijf ik gebruiken? De eerste van een serie van 5: Balsamiq. Het is een tool waar je heel eenvoudig schetsen van apps en sites mee kunt maken.

In één keer naar alle platforms met Restream

Eerder deze week in de Handpicked had ik het over Franz. Met Franz kun je je communicatie-apps als WhatsApp, Telegram en Slack in één tool onderbrengen. Restream wil de thuisbasis voor streams zijn. Maar dan niet geredeneerd vanuit de ontvanger, maar vanuit de zender.

De gunfactor

Natuurlijk, de kwaliteit van een product is belangrijk. Maar wat mij nog trouwer maakt is goede klantenservice. Snelle reacties op een mail, een direct lijntje via een chatbox, nazorg via social media. Daardoor krijg je een band met een product en de mensen erachter en blijf je langer hangen, blijf je vaker kopen.

Want met die instelling verhoog je de gunfactor.

The Mind Of The Universe is open source tv

Er wordt door media enorm veel inhoud gemaakt waar relatief weinig mee gebeurt. Wie een mooie documentaire op tv ziet, weet dat maar een fractie van het materiaal een uitzending haalt. Niet omdat het materiaal de moeite van het zien niet waard is, maar omdat het niet in het verhaal past of simpelweg door tijdgebrek.

The Mind Of The Universe is een initiatief van de VPRO en het Instituut voor Beeld en Geluid dat het anders aanpakt.