Topic: Business

Wienke Giezeman (The Things Network): “We bouwen een wereldwijd open internet of things”

The Internet of Things is al jaren een belofte die langzamerhand steeds meer werkelijkheid wordt. The Things Network wil daar een rol bij spelen. Wienke Giezeman werkt aan een open source systeem met Amsterdam als vertrekpunt.

Hidde Kross (Veejays.com): “Als Rembrandt nu had geleefd, was hij misschien vj geworden.”

Artiesten die hun show met extra beeld willen verfraaien is van alle tijden. Vandaag is alleen veel meer mogelijk dan in de tijd van de vloeistof dia’s. Sterkere computers, grotere schermen, direct renderen, 3d en drones. Het is geen toekomstmuziek meer. Hidde Kross, zakelijk leider bij vj collectief Veejays.com, vertelt in op Names over de kansen en mogelijkheden van vj’s.

Martijn de Kuijper (Revue): “Mail is het nieuwe bloggen met Revue”

Revue maakt het kinderlijk eenvoudig om de linkjes die je in een week met vrienden deelt ook in een nieuwsbrief te verspreiden. Handig voor zogenaamde influentials of kleine bedrijven die de middelen missen om MailChimp in te zetten. Inmiddels telt Revue 3500 profielen, maar niet iedereen gebruikt de tool daarmee ook wekelijks. Bedenker en bouwer Martijn de Kuijper over de pracht van eenvoud, versnellen en smalle grens tussen knallen of blijven hangen.

Kunstenaar Gaby Zwaan wil met tech-art techniek toegankelijk maken

Gabi Zwaan is een man met een missie. Hij wil techniek uit uitgangspunt nemen en daar kunst mee maken. Kunst die mensen aan het denken moet zetten. Mission31 bestaat uit 31 verschillende projecten die in een periode van vier jaar zouden moeten gaan plaats vinden. Als het lukt om het benodigde geld, circa vijftien miljoen dollar, bij elkaar te krijgen. Gabi Zwaan vertelt in Top Names over zijn missie.

Ruud Hendriks (Startup Bootcamp): “Uber had in Nederland nooit kunnen worden wat het nu is”

Startups zijn een hype en de accelerators lijken als paddestoelen uit de grond te schieten. Startupbootcamp timmert inmiddels al vier jaar aan de weg. Met resultaat: 13 vestigingen in 10 landen en 241 startups door het programma laten gaan met als uitkomst na drie maanden een gemiddelde waardering van rond de 2,5 miljoen euro. Co-founder Ruud Hendriks vertelt in Top Names over het succes van Startupbootcamp.

Marianne Zwagerman (innovatie strateeg): “Abonnementen passen niet bij de swipende generatie.”

Innoveren kun je leren, maar alleen als je het echt wilt. Dat betekent niet veranderen om de winst vast te houden of om kosten wat het kost te blijven bestaan als bedrijf. Bij echte innovatie draait het om kansen zien en uitdagingen grijpen. Innovatie strateeg Marianne Zwagerman vertelt in Top Names over waar het vaak mis gaat bij innoveren. Zowel bij mediabedrijven als in de rest van de wereld.

Bram Kanstein (Product Hunt): “We zijn voor velen de opstap naar een groter publiek”

Het Amerikaanse Product Hunt is hot. De site is een online community voor het ontdekken van nieuwe diensten en producten in de tech hoek. De community bestaat uit drie schillen: mensen die direct mogen posten, mensen die suggesties mogen doen, die na curatie al dan niet worden toegelaten en mensen die stemmen. De Nederlandse Bram Karnstein is in dienst als de Europese community manager. In Top Names vertelt hij zijn verhaal.

Dirk Jan Dokman (CX Company): “Wij doen alles rondom digitaal klantcontact”

Na een spectaculaire start volgde magere jaren, maar inmiddels is online klant contact specialist CX Company weer volledig op koers. Met 80 grote klanten in 60 verschillende landen behandelt CX Company 100 miljoen klantvragen per jaar. Het overgrote deel geautomatiseerd, maar indien nodig ook door een mens. Dirk Jan Dokman was te gast in Top names en vertelt over het wel en wee van de perfecte customer experience.

De week van Bitcoin, 18 juni om 21 uur met serie ondernemer Erik Voorhees

Deze week praten we met Erik Voorhees, een Amerikaanse serie bitcoinondernemer, over zijn nieuwe venture Shapeshift en waarom hij de regulering uit New York weert.