Topic: Business

Yuri van Geest (Exponential Organizations): Een menselijker wereld door slimme inzet van nieuwe technologie

Technologie als de oplossing van alles. Dat is de filosofie van Yuri van Geest. Hij schreef samen met drie anderen het boek Exponential Organisations, waarin een cultuuromslag in het bedrijfsleven wordt bepleit. In Top Names legt hij uit hoe dat in z’n werk zal gaan.

De week van Bitcoin met Matthijs Pontier (de Piratenpartij in Europa) en Ruben de Vries (CTO Blocktrail.com)

De Week van Bitcoin op FMT. Alles over het nieuwe betaalmiddel dat zoveel meer is. De diepte in!

Met 1,7 miljoen wil Peerby internationaal groeien

Peerby haalt 1,7 miljoen aan investering op en wil daar internationaal mee groeien. Fast Moving Targets volgt het bedrijf van Daan Weddepohl al vanaf het begin, 2012. Kijk maar!

Donald Res (Cleeng): “We willen de onbetwiste leider van videocommerce zijn”

Cleeng heeft zich in de afgelopen vier jaar ontwikkeld van een een algemeen e-commerce partij voor digitale content naar een bedrijf dat zich strikt op online video richt.” We zagen een gat in de markt, er was geen goede tooling. Die hebben wij toen gebouwd”, aldus CTO Donald Res. In Top Names vertelt hij over online video, broadcasters, de concurrentie en de toekomstplannen.

Frederieke Wolter wil met Favoroute reisgidsen op maat maken

De tijd dat mensen op reis gingen met een papieren reisboek van Rough Guide of Lonely Planet lijkt achter ons te liggen, maar een goede digitale variant ontbreekt vooralsnog. Favoroute hoopt dat gat op te vullen. Waarbij reizigers uit diverse bouwstenen een eigen gids kunnen samenstellen. Bedenker Frederieke Wolter was te gast bij Top Names en legt uit hoe het in z’n werk zal gaan.

#Sharingweek: Nederlandse deeleconomie in 20+ interviews

Leonieke Daalder sprak in het kader van de Sharingweek met meer dan 20 vertegenwoordigers van de deeleconomie. Van groot tot klein, van lokaal tot internationaal allemaal kwamen ze langs. Van Uber tot Snappcar en van Thuisafgehaald tot WeHelpen. Mooie verhalen over idealen en hobbels onderweg.

Ook aan tafel met een Top Name? Organiseer een Roundtable via Live On Demand

Thijs Sprangers van Live On Demand was te gast bij Top Namesom te praten over Roundtable, een samenwerkingsverband met Fast Moving Targets. Met Roundtable kunnen kijkers het initiatief nemen tot een exclusieve sessie met hun favoriete Top Name.

Norbert Vroege (Plugwise): “Energiebesparing moet niet ten koste gaan van comfort”

Ons huidige energieverbruik is op termijn onhoudbaar. Een gegeven dat kansen biedt voor nieuwe vormen van energie. Top Names voer op de zelfgebouwde, volledig elektrische boot van Ieme Bosma door de Amsterdamse grachten en sprak met zes deskundigen op het terrein van energie. In aflevering vier Norbert Vroege, oprichter van Plugwise, het bedrijf dat onlangs een slimme thermosstraat heeft gelanceerd en daarmee de concurrentie met de Nest aangaat.

Edwin van Kessel (BeNext): “We staan echt nog helemaal aan het begin van het connected huis.”

Ons huidige energieverbruik is op termijn onhoudbaar. Een gegeven dat kansen biedt voor nieuwe vormen van energie. Top Names voer op de zelfgebouwde, volledig elektrische boot van Ieme Bosma door de Amsterdamse grachten en sprak met zes deskundigen op het terrein van energie. In de laatste aflevering van deze serie Edwin van Kessel, CTO van van BeNext. Het bedrijf legt zich sinds 2007 toe op het maken van eenvoudige domotica producten voor consumenten.