Topic: Business

Sytse Sijbrandij (Gitlab): “Open source en een goed renderend bedrijf opbouwen kunnen prima samen gaan”

Een open source commercieel bedrijf. Het klinkt als een lastige combinatie en dat is het soms ook. Toch lijkt het samenwerkingssoftware bedrijf Gitlab nog goed af te gaan. Ondanks de stormachtige groei die het bedrijf doormaakt . CEO Sytse Sijbrandij was even over uit San Francisco en vertelt in Top Names over open source, Y Combinator, investeerders en de ambitie.

Ruben Nieuwenhuis (Startup Amsterdam): “Nederland doet ertoe als startup land omdat we samenwerken.”

Amsterdam moet een plek in de top 3 van startup steden veroveren. Dat is de missie van Startup Amsterdam. Marketing, oplossen van praktische problemen en scholing behoren tot de tools. Naast samenwerking met de rest van Nederland. Directeur Robert Nieuwenhuis vertelt in Top Names over de strategie.

Janneke Niessen (Improve Digital): “Ik probeer de liefde voor techniek aan jonge meiden door te geven”

Improve Digital stelt uitgevers in staat om hun advertentieverkoop te automatiseren. Het klinkt simpel, maar in praktijk komt daar het nodige bij kijken. Ondernemer Janneke Niessen weet er alles van. In Top Names praat ze onder meer over add blockers, haar liefde voor techniek en het risico mijdende gedrag van veel Europese investeerders.

Derk Nijssen (Xite): “Een echt persoonlijke tv-zender heeft technologie en curatie nodig”

Op Youtube is de muziekvideo nog steeds ongekend populair met name onder een jong publiek. Xite bedient die doelgroep op televisie en de mobiel. Middels een app waarmee je een gepersonaliseerde afspeellijst te zien krijgt. CEO Derk Nijssen vertelt in Top Names over concurrentie, rechten en de zelfgebouwde achterliggende techniek.

Pieter Limburg (Shapeways): “Over 10 jaar komt een groot deel van consumentengoederen uit de 3D-printer”

De Nederlandse 3d print service Shapeways timmert hard aan de weg. Met een hoofdkantoor in New York en vele miljoenen aan investeringsgeld ziet het bedrijf het aantal gebruikers explosief groeien. En dit is nog maar het begin als we hoofd business development en sales Pieter Limburg mogen geloven. In Top Names geeft hij tekst en uitleg.

Robin de Vries (Medialab): “Blij dat we als IT-bedrijf een voet tussen de deur van de broadcast wereld hebben”

Waar de meeste consumenten nog steeds erg gelukkig zijn met WeTransfer is de dienst voor grote mediapartijen ontoereikend. Snel, betrouwbaar, steeds grotere files versturen is wat men wil. Medialab zag die behoefte en bouwde een dienst. CEO Robin de Vries was te gast in Top Names en vertelt over de uitdagingen, kansen en mogelijkheden.

Paul Manwaring (Glimworm): “Met beacons kun je relevant zijn op juiste moment en plek”

Het Internet of Things komt in hoog tempo op ons af. maar wat moeten of kunnen we daar precies mee? Die vraag staat centraal in het iBeacon Living Lab, met als eerste concrete resultaat de Beacon Mile: 3,4 kilometer vanaf het Centraal Station tot aan het marine terrein in Amsterdam waar iedereen die wil kan experimenteren met zogenaamde beacons. Een initiatief van de gemeente Amsterdam en Glimworm. Creatief directeur Paul Manwaring is te gast in Top Names en legt uit.

Gerrit Brouwer (Appical): “Door onze app blijft personeel een bedrijf langer trouw”

Bedrijven worstelen regelmatig met het goed inwerken van nieuwe medewerkers. Met als gevolg dat en nieuwkomer moeite heeft zich thuis te voelen en mogelijk al snel weer vertrekt. De app Appical probeert de schade te beperken. Door werknemers al voor hun eerste werkdag van informatie te voorzien en handvatten te bieden voor menselijke interactie. CEO Gerrit Brouwer vertelt in Top Names over het hoe en waarom.

Wienke Giezeman (The Things Network): “We bouwen een wereldwijd open internet of things”

The Internet of Things is al jaren een belofte die langzamerhand steeds meer werkelijkheid wordt. The Things Network wil daar een rol bij spelen. Wienke Giezeman werkt aan een open source systeem met Amsterdam als vertrekpunt.