Topic: Business

Frederieke Wolter wil met Favoroute reisgidsen op maat maken

De tijd dat mensen op reis gingen met een papieren reisboek van Rough Guide of Lonely Planet lijkt achter ons te liggen, maar een goede digitale variant ontbreekt vooralsnog. Favoroute hoopt dat gat op te vullen. Waarbij reizigers uit diverse bouwstenen een eigen gids kunnen samenstellen. Bedenker Frederieke Wolter was te gast bij Top Names en legt uit hoe het in z’n werk zal gaan.

Hoe maken we van Nederland de ‘fintech-hub van de wereld’?

De Week van Bitcoin op FMT. Alles over het nieuwe betaalmiddel dat zoveel meer is. De diepte in!

#Sharingweek: Nederlandse deeleconomie in 20+ interviews

Leonieke Daalder sprak in het kader van de Sharingweek met meer dan 20 vertegenwoordigers van de deeleconomie. Van groot tot klein, van lokaal tot internationaal allemaal kwamen ze langs. Van Uber tot Snappcar en van Thuisafgehaald tot WeHelpen. Mooie verhalen over idealen en hobbels onderweg.

Ook aan tafel met een Top Name? Organiseer een Roundtable via Live On Demand

Thijs Sprangers van Live On Demand was te gast bij Top Namesom te praten over Roundtable, een samenwerkingsverband met Fast Moving Targets. Met Roundtable kunnen kijkers het initiatief nemen tot een exclusieve sessie met hun favoriete Top Name.

Norbert Vroege (Plugwise): “Energiebesparing moet niet ten koste gaan van comfort”

Ons huidige energieverbruik is op termijn onhoudbaar. Een gegeven dat kansen biedt voor nieuwe vormen van energie. Top Names voer op de zelfgebouwde, volledig elektrische boot van Ieme Bosma door de Amsterdamse grachten en sprak met zes deskundigen op het terrein van energie. In aflevering vier Norbert Vroege, oprichter van Plugwise, het bedrijf dat onlangs een slimme thermosstraat heeft gelanceerd en daarmee de concurrentie met de Nest aangaat.

Edwin van Kessel (BeNext): “We staan echt nog helemaal aan het begin van het connected huis.”

Ons huidige energieverbruik is op termijn onhoudbaar. Een gegeven dat kansen biedt voor nieuwe vormen van energie. Top Names voer op de zelfgebouwde, volledig elektrische boot van Ieme Bosma door de Amsterdamse grachten en sprak met zes deskundigen op het terrein van energie. In de laatste aflevering van deze serie Edwin van Kessel, CTO van van BeNext. Het bedrijf legt zich sinds 2007 toe op het maken van eenvoudige domotica producten voor consumenten.

Arash Aazami (BAS): “De huidige energieleveranciers zijn ten dode opgeschreven.”

Ons huidige energieverbruik is op termijn onhoudbaar. Een gegeven dat kansen biedt voor nieuwe vormen van energie. Top Names voer op de zelfgebouwde, volledig elektrische boot van Ieme Bosma door de Amsterdamse grachten en sprak met zes deskundigen op het terrein van energie. In aflevering vijf Arash Aazami van BAS. Het platform dat energiegebruikers helpt onafhankelijk te worden van andermans (fossiele) energiebronnen.

Alex Terpstra (Civolution): “Wij praten niet over innoveren, wij doen het”

Het internationaal opererende bedrijf Civolution komt uit Eindhoven. Gespecialiseerd in content indentificatie. Een techniek waar steeds meer vraag naar lijkt. Om piraterij tegen te gaan of om het leven van content providers te vereenvoudigen. CEO Alex Terpstra vertelt in Top Names over innovatie, internationaal werken en het succes van zijn bedrijf.

Jeroen Doucet (ComingNext.tv): “Er zit houtrot in de kijktijd”

Jarenlang leek second screen hét buzzwoord te zijn, maar op moment hoor je er niet veel meer over. Toch maakt Jeroen Doucet, van het in second screen ervaringen gespecialiseerde ComingNext.tv zich geen zorgen. “Wereldwijd staan we aan het begin”, luidt zijn standpunt. In Top Names legt hij uit waarom.