Topic: Business

Jann de Waal (Info.nl): “Wij maken diensten met waarde voor de eindgebruiker”

Info.nl bestaat al zo lang als het publieke internet bestaat. Eigenaar Jann de Waal kondigde onlangs aan zich terug te trekken uit de dagelijkse praktijk. Op de achtergrond blijft hij actief zowel binnen als buiten info.nl. In Top names vertelt De Waal over flexibele bedrijven, eindgebruikers en CLICKNL.

De waarde van de creatieve industrie op rij door negen deskundigen

De creatieve industrie is divers. Van design tot architectuur, van muziek tot mode. Maar naast verschillen zijn er overeenkomsten. De creatieve industrie heeft flexibele denkkracht. De creatieve industrie is gewend om over domeinen heen samen te werken. De creatieve industrie denkt buiten gebaande paden. Allemaal kenmerken die belangrijk zijn om antwoorden te zoeken op de grote vraagstukken die op de wereld afkomen.

Constance Scholten (Camarilla): Foto’s delen met niet meer dan 15 dierbaren

Geen foto’s of gesprekken delen met de hele wereld, maar met een groep van intimi niet groter dan 15 mensen. Waarbij gesprekken ook nog eens altijd privé zijn, dus één op één plaatsvinden. Dat is het idee achter Camarilla, een nieuwe app die een dezer dagen gelanceerd zal worden. CEO Constance Scholten vertelt in Top Names over het hoe en waarom.

Michel op ‘t Landt (Bundle): “Foto’s bundelen en delen kan zoveel beter”

Samen op vakantie en terug komen met 1000 plus foto’s op zes verschillende apparaten. Terwijl je er misschien 50 echt wilt bewaren, maar dan ook voor de eeuwigheid. De app Bundle helpt je dat doel te bereiken. Waarbij een gedeelde ervaring en dus oom gedeelde foto’s centraal staat. Co-founder Michel op ‘t Landt vertelt in Top Names over het hoe, waarom en de ambities.

Job Witteman (AMS-IX): “Wij zijn het Zwitserland van het internet: neutraal en onafhankelijk”

De AMS-IX is één van de grootste internet exchanges van de wereld. Job Witteman is al vanaf de begindagen betrokken. In Top Names vertelt hij over de geschiedenis, principiële keuzes en de angst voor wet-en regelgeving.

Edwin van de Bospoort: “De basis van Sciomino en Timebox staat, nu rammen!”

De arbeidsmarkt verandert, dat zal niemand zijn ontgaan. Meer flexwerkers spelen zowel binnen als buiten bedrijven een rol. Edwin van de Bospoort ziet het als zijn missie de positie van die werknemers te versterken. Door met een app duidelijk te maken of iemand tijd heeft en met een platform skills te delen. In Top Names vertelt hij over Timebox en Sciomino.

Marc Köhlbrugge: “Met Betalist kun je de de startups van morgen vandaag ontdekken”

Je bent als jonge, nieuwe startup nog niet live en dus onbekend dus hoe vind je betatesters? Betalist biedt uitkomst. De site presenteert dagelijks 5 nieuwe bedrijven en koppelt die aan meer dan 10.000 testers. Waarmee niet alleen de startups geholpen zijn en veel leren. Bedenker Marc Köhlbrugge vertelt in Top Names over Betalist.

FMT op #AIA15 met o.a. winnaars Jeroen Tas (Philips) en Marie-Claire Aarts (Urban Popup)

Fast Moving Targets interviewde net als in 2014 de innovatietop van Nederland op de Accenture Innovation Awards 2015. Van aanstormende talenten tot gevestigde namen kwamen aan bod. Van kandidaten tot uiteindelijke winnaars voerden het woord. Een dag vol gesprekken met bevlogen en inspirerende ondernemers en specialisten. Bekijk de vijftien gesprekken.

Derk Arts (Castor EDC) wil data invoer voor medisch onderzoek betaalbaar maken

Er zullen weinig mensen zijn die het hem nadoen: eerst zeven jaar studeren om arts te worden om dat vak vervolgens niet uit te gaan oefenen. Derk Arts koos voor het beter laten verlopen van medisch onderzoek, door data opslag eenvoudiger en goedkoper te maken. In Top names vertelt hij over zijn bedrijf Castor EDC.