Topic: Business

Rob van Leen (DSM ): ”Innovatie is voor ons bedrijf belangrijk om te transformeren en dat te blijven doen”

Rob van Leen drijft als Chief Innovation Officer de innovatie binnen DSM. Dat betekent enerzijds de innovatie intern zo veel mogelijk versnellen en anderzijds nieuwe businesses voor het bedrijf te bouwen die in de toekomst een belangrijke rol zullen gaan spelen. In 2013 werd Van Leen uitgeroepen tot de Accenture Innovater of the Year. DSM is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

De week van Bitcoin met Francisco van Jole

De Week van Bitcoin op FMT. Alles over het nieuwe betaalmiddel dat zoveel meer is. De diepte in!

Paul Nunes (Accenture): “Echt innovatieve bedrijven leggen zich niet neer bij kleine verbeteringen, maar willen grote vooruitgang boeken”

Paul Nunes staat aan het hoofd van de internationale denktank Accenture Institute For High Performance. Hij is een van de innovators van startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde. Over Big Bang Disruption, over groot versus klein, over innovatief Nederland.

Gerald Schotman (CTO Shell): “We hebben innovatie nodig om de energie-uitdagingen aan te gaan” #AIA14

Gerald Schotman (CTO Shell) is tijdens de Accenture Innovation Awards uitgeroepen tot Innovator of the Year 2014, een prijs bedoeld voor grote bedrijven die een voorbeeld zijn op het terrein van innovatie. Schotman mag jaarlijks 1,3 miljard dollar aan innovatie spenderen waarvan circa één derde in Nederland belandt. Shell is is één van de startups en gevestigde gevestigde bedrijven die Fast Moving Targets op de Accenture Innovation Awards interviewde.

Guus Frericks (Startupbootcamp HighTechXL): “Dit programma lukt alleen maar als je de sterke jongens uit de regio aan weet te verbinden.”

Top Names is het land weer ingetrokken. Ditmaal om Eindhoven te bezoeken. Op de High Tech Campus spraken Erwin Blom en Roeland Stekelenburg met negen lokale ondernemers. In de laatste aflevering Guus Frericks over de Startupbootcamp HighTechXL. Ofwel hoe in Eindhoven startende bedrijven uit de hele wereld in sneltreinvaart verder worden geholpen.

Bob Vlemmix (Manus Machinae): Virtuele handen gaan de wereld veranderen

Top Names is het land weer ingetrokken. Ditmaal om Eindhoven te bezoeken. Op de High Tech Campus spraken Erwin Blom en Roeland Stekelenburg met negen lokale ondernemers. In aflevering zeven Bob Vlemmix van Manus Machinae. Het bedrijf ontwikkelde een set handschoenen waarmee door de virtuele wereld genavigeerd kan worden.

Bas van den Heuvel (Proxible): Met iBeacons de ervaring in de binnenstad van Eindhoven verbeteren

Top Names is het land weer ingetrokken. Ditmaal om Eindhoven te bezoeken. Op de High Tech Campus spraken Erwin Blom en Roeland Stekelenburg met negen lokale ondernemers. In aflevering zes Bas van den Heuvel, medeoprichter van Proxible. Het bedrijf richt zich op relevante informatie op een specifieke locatie door bijvoorbeeld ibeacons in te zetten.

Imke Carsouw (Brainport Development): “Vernieuwing ontstaat door ontmoeten en verbinden”

Top Names is het land weer ingetrokken. Ditmaal om Eindhoven te bezoeken. Op de High Tech Campus spraken Erwin Blom en Roeland Stekelenburg met negen lokale ondernemers. In aflevering vier Imke Carsouw, directeur van Brainport Development. Over de economische ontwikkeling van de regio Eindhoven.

Martijn Rutten ( Vector Fabrics): “Wij versnellen op wereldwijd unieke wijze computerprocessen”

Top Names is het land weer ingetrokken. Ditmaal om Eindhoven te bezoeken. Op de High Tech Campus spraken Erwin Blom en Roeland Stekelenburg met negen lokale ondernemers. In aflevering twee Martijn Rutten van Vector Fabrics, de startup die de wereld gaat veroveren met een tool waardoor software efficiënter draait.