Topic: Business

Roland van der Vorst (FreedomLab): “Risico’s mijden door bedrijven is juist risicovol”

Tien jaar werkervaring in de reclamewereld deden Roland van der Vorst snakken naar meer diepgang. Dat vond hij in de wetenschap en past hij toe in het FreedomLab Amsterdam. een coworking space waar kennis zoveel mogelijk gedeeld wordt zodat bedrijven over de toekomst geadviseerd kunnen worden.

Vincent Everts (Tesla rijder): “De elektrische zelfrijdende auto gaat de wereld veranderen”

FMT en Top Names bestaan vijf jaar. Dat moet gevierd worden. Dat deden we op onze nieuwe uitzend locatie Freedom Lab in Amsterdam met Vincent Everts pleitbezorger van elektrisch rijden en Ruben Nieuwenhuis van Startup Amsterdam. En een zaal vol enthousiast publiek.

Laurens Waling (Part Up): “Wij zijn de marktplaats voor team work”

Hiërarchie is ouderwets. Op basis van vrije wil samenwerken in losse projecten is de toekomst. Het verhoogt de werkvreugde en zorgt voor een eerlijker verdeling van werk. Dat is althans het gedachtengoed van Part Up. Founder Laurens Waling vertelt in Top Names over werk, tribes en practice what you preach.

Esther Gons (Next): “Startups moeten in world domination geloven”

Het begrip startup lijkt synoniem voor een hype: met een (goed) idee zoveel mogelijk gebruikers proberen te winnen. Om daarna pas eens over geld verdienen te gaan nadenken. Startup studio Next wil daar niks van weten. Bij heb staat geld verdienen voorop. Co-founder Esther Gons vertelt in Top Names over de aanpak, de startups en de waarde van Next.

Pim Betist (Ripplestarters): “Pitch it, proof it, fund it, build it en grow it.”

Ondernemer worden en zijn is een hachelijke zaak: overal liggen risico’s op de loer. Pim Betist wil ondernemers helpen. Samen met tech partij Holder zette hij Ripplestarters op. Een bedrijf dat technische startups en bedrijven wil ondersteunen en verder wil helpen. In Top Names vertelt Pim Betist over ondernemen, geleerde lessen en zijn drijfveren.

Bas Godska (Acrobator Consultancy|Ventures): “De e-commere sector in Rusland groeit op dit moment zo’n 100% per jaar.”

Ondernemen in Rusland klinkt misschien niet direct als een goed idee, maar Bas Godska doet het al een aantal jaar en is voorlopig niet van plan te stoppen. Godska, marketing specialist, investeerde inmiddels al in meer dan 30 startups. In Top Names vertelt hij over zijn werk, de kansen en gevaren.

Philip van Traa (GrownDownTown): “Wij gaan Amsterdam vergroenen en vergroenten.”

Onze sperciebonen komen uit Kenia en de boerenkool komt uit Italië. Maar waarom kunnen we dat niet dichter bij huis zelf kweken. Zeker met hulp van techniek waarmee licht en water kunnen worden gereguleerd. Philip Van Traa CEO van GrownDownTown houdt zich daarmee bezig. In Top Names vertelt hij over het systeem, de mogelijkheden en de toekomst.

Paul Blok (Marketing Strateeg) : “Mensen meekrijgen in verandering is de grootste uitdaging”

Bedrijven van binnenuit veranderen is misschien wel één van de moeilijkste dingen om te doen. Marketing strateeg Paul Blok heeft er zijn specialisme van gemaakt. De afgelopen tien jaar was hij bij vele veranderingsprocessen betrokken. In Top Names vertelt hij over de succesfactoren en de valkuilen.

Christiaan Solcer (Startpage.com): “Wij zijn een privacy veilige zoekmachine”

Bij zoeken op internet laat je sporen achter. Dat is niet nodig. Startpage.com is een zoekmachine die privacy garandeert. Daarbij maakt de dienst gebruik van Google search, maar weet dankzij een groot filter gegevens te anonimiseren. CMO Christiaan Solcer vertelt in Top Names over de noodzaak van privacy, het ontbreken van een gevoel van noodzaak en Startpage als bedrijf.

Bram de Zwart (3D Hubs): “Nu de hype voorbij is, vinden de grote innovaties in 3D printen plaats”

3D printen lijkt de hype voorbij. Maar ondertussen staan de ontwikkelingen niet stil. Betere machines, meer gebruikers, steeds meer ingenieuze prints. 3D marktplaats 3D Hubs doet dan ook goede zaken. CEO Bram de Zwart vertelt in Top Names over de ontwikkelingen, de hype en het decentraliseren van productie.

Willem van Roosmalen (Homerun): “Wij maken recruitment software voor de creatieve industrie”

De wereld van HR staat over het algemeen niet bekend als hip en bruisend. Het proces verloopt nog vaak hetzelfde als tientallen jaren geleden. Onterecht, want dankzij de mogelijkheden die online biedt is het proces eenvoudiger en inspirerender te maken. Dat laat Homerun zien. Creatief directeur Willem van Roosmalen vertelt in Top Names over de uitdagingen en kansen van HR.

Buffer is transparant, ook als het minder gaat

Iedere werkdag ontvangt een Fast Moving Target member exclusief een bericht over een artikel, een video of een tool die volgens ons de moeite waard is. En we leggen uit waarom. Want curatie is alleen waardevol met context.

In deze Fast Moving Targets Handpicked: het was altijd al mooi hoe Buffer, de dienst die het eenvoudig maakt om social media posts te organiseren en plannen, aan transparante bedrijfsvoering doet. Ze hebben een speciaal onderdeel van de site ingericht om open en eerlijk te vertellen over inkomsten, uitgaven, salarissen, diversiteit, aandelen en veel meer. Op ieder moment van de dag kun je de geldelijke dashboard van het bedrijf volgen.