Topic: Business

Maarten den Braber (SingularityU NL): “Wij geloven in technologie voor het oplossen van echte problemen”

Voor elk probleem waar we in de wereld tegenaan lopen is een technologische oplossing denkbaar. Dat is de filosofie van de SingularityU. Co-founder Maarten den Braber vertelt in Top Names over optimisme, nuance, de brede aanpak van problemen en strategie.

Bas de Haas (Chordify): “Ook voor muziekplatforms geldt: the winner takes it all”

Het Groningse Chordify helpt muziekliefhebbers wereldwijd de akkoorden van hun favoriete liedjes te achterhalen. Dankzij de inzet van kunstmatige intelligentie gaat dat inmiddels beter dan ooit. Nu is dan ook de tijd aangebroken om snel te groeien. Een crowdfunding campagne en een investeerder moeten daarbij helpen. CEO Bas de Haas vertelt in Top Names over techniek concurrentie en overleven.

Tijmen Blankevoort (Scyfer): “Machines leren voorlopig nog niks zonder de input van de mens”

Waar grote namen als Elon Musk en Stephen Hawking waarschuwen voor artificial intelligence, maken anderen zich minder zorgen. Kunstmatige intelligentie kan ons leven ook een stuk veraangenamen. Door saai en repetitief werk door de computer te laten doen. Het Amsterdamse bedrijf Scyfer helpt daarbij. CTO Tijmen Blankevoort vertelt in Top Names over het hoe, waarom en de kansen.

Iskander Smit (ThingsCon): “De mens moet weer centraal komen te staan in het Internet of Things”

We horen er al een paar jaar over: het internet der dingen. Ofwel de verbinding tussen de tastbare wereld en het internet. Tot op heden vaak gevangen in grappige of onnodige toepassingen. Maar daar komt snel verandering in. Iskander Smit vertelt in Top Names over de uitdagingen, de hobbel die genomen moeten worden en de conferentie ThingsCon Amsterdam.

Daan Bolder (Braingineers): “Wij maken onbewuste emoties inzichtelijk”

Waar bedrijven vroeger voeren op het kompas van de onderbuik als het om reclamecampagnes ging, tegenwoordig kiest men voor zoveel mogelijk zekerheid. Het vangen en interpreteren van hersengolven moet inzicht geven in klant beleving. Daan Bolder van Braingineers legt uit hoe het werkt en wat de voor- en nadelen kunnen zijn.

Jort Duijnker (Storefront): “Wij zijn de Airbnb voor retailruimte”

Wie bedrijfsruimte zegt, zegt langlopende contracten. Daar brengt Storefront verandering in. Het platform biedt ruimtes aan vanaf één dag, geschikt voor retail, op-up stores en soms zelfs events. Managing director Nederland Jort Duijnker vertelt in Top Names over het concept, de mogelijkheden en de toekomstplannen.

Pieter Paul van Oerle (Accenture Digital): “Grote bedrijven voelen de druk van naderende verandering nu echt”

Om grote bedrijven te helpen zich voor te bereiden op de toekomst is het slim om naar de vernieuwers in het veld te kijken. Dat doet Accenture inmiddels al 10 jaar via de Accenture Innovation Awards. Bedenker en organisator Pieter Paul van Oerle vertelt in Top Names over de Awards, de impact en de veranderingen de laatste jaren.

Niels Winters (Juriblox): “95% van de contracten is standaardwerk. Dat kun je ook automatiseren”

De automatisering van de samenleving schrijdt voort. Ook op juridisch terrein staan grote veranderingen te gebeuren. Te beginnen bij het grotendeels automatiseren van veel juridische documenten als algemene voorwaarden of een koopcontract. Business manager Niels Winters, vertelt in Top Names over Juriblox.

Thomas Bunnik (Pritle): “Wij moderniseren vermogensbeheer”

Het laten beheren van je vermogen is vaak nog een deftige zaak. Pas wanneer je aardig wat kapitaal voorhanden hebt kom je in aanmerking. Je hebt geen dagelijks inzicht in de resultaten. Bij online vermogensbeheerder Pritle gaat het anders. CEO Thomas Bunnik vertelt in Top Names over zijn bedrijf.

Roland van der Vorst (FreedomLab): “Risico’s mijden door bedrijven is juist risicovol”

Tien jaar werkervaring in de reclamewereld deden Roland van der Vorst snakken naar meer diepgang. Dat vond hij in de wetenschap en past hij toe in het FreedomLab Amsterdam. een coworking space waar kennis zoveel mogelijk gedeeld wordt zodat bedrijven over de toekomst geadviseerd kunnen worden.

Vincent Everts (Tesla rijder): “De elektrische zelfrijdende auto gaat de wereld veranderen”

FMT en Top Names bestaan vijf jaar. Dat moet gevierd worden. Dat deden we op onze nieuwe uitzend locatie Freedom Lab in Amsterdam met Vincent Everts pleitbezorger van elektrisch rijden en Ruben Nieuwenhuis van Startup Amsterdam. En een zaal vol enthousiast publiek.

Laurens Waling (Part Up): “Wij zijn de marktplaats voor team work”

Hiërarchie is ouderwets. Op basis van vrije wil samenwerken in losse projecten is de toekomst. Het verhoogt de werkvreugde en zorgt voor een eerlijker verdeling van werk. Dat is althans het gedachtengoed van Part Up. Founder Laurens Waling vertelt in Top Names over werk, tribes en practice what you preach.