Topic: Business

Arjan van Hessen (Telecats/Clariah): “Taal- en spraaktechnologie gaat de wereld veranderen”

Computers worden steeds slimmer in het begrijpen van mensen. Maar om mensen helemaal te kunnen vervangen moeten ze nog heel veel leren. Het herkennen van context of emotie is nu nog lastig. Geofysicus Arjan van Hessen vertelt in Top Names over de ontwikkelingen in de taal- en spraaktechnologie.

Pieter van de Glind en Harmen van Sprang (ShareNL): “De deeleconomie is de hype voorbij”

Hoewel nog lang niet iedereen in Nederland kennis heeft gemaakt met de deeleconomie, worden de leen- en deelplatformen langzaam maar zeker volwassen. Was het aanvankelijk idealistisch enthousiasme wat hen dreef, tegenwoordig zie je steeds vaker commerciële motieven. Harmen van Sprang en Pieter van de Glind van ShareNL praten in Top Names over de deeleconomie.

Patrick Hurenkamp (Bloomon): “Nederland is het Silicon Valley van de bloemen”

Het is misschien wennen: niet langer zelf een bosje bloemen uitkiezen, maar je met regelmat laten verassen door een thuisbezorgd boeket. Bloomon wil met dit concept de wereld veroveren. En ze lijken op de goede weg, maar in het eerste boekjaar al 100.000 verkochte boeketten. Oprichter Patrick Hurenkamp vertelt in Top Names over de vernieuwing van de bloemenbranche.

Raimo van der Klein (Teamily): “Teams beter laten functioneren, daar wil ik nog één keer het verschil proberen te maken”

De traditionele werknemer die je een baan voor het leven bood lijkt zo langzamerhand verleden tijd. Tijd voor nieuwe manieren van samenwerken. Maar dat gaat nog al eens verkeerd. Teamily hoopt een oplossing te bieden voor het werken in flexibele teams met wisselende rollen voor de deelnemers. Raimo van der Klein vertelt in Top Names over het nieuwe werken.

Guilherme Tiezzi (S2M Brazilië): “Voor mij is het duidelijk: we moeten nog veel meer gaan delen”

Het co werk concept van Seats2Meet is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijf fenomeen. Om internationale ervaringen uit te wisselen vond onlangs de global Seats2Meet conferentie plaats met bezoekers uit onder meer China, Hongarije, Servië en Brazilië. Guilherme Tiezzi, afkomstig uit dat laaste land vertelt in Top Names over zijn ervaringen thuis en in Nederland.

Top Names XL: 4 uur de diepte in met Yuri van Geest

Erwin Blom en Roeland Stekelenburg gaan in een 4 uur durende editie van Top Names de diepte in met de schrijver van Exponential Organizations en de oprichter van de Nederlandse Singularity University. Van Geest over de toekomst van maatschappij en organisaties als gevolg van snel ontwikkelende technologieën. Maar ook blijkt hij terug op zijn jeugd en vertelt hij wat hij zijn kinderen wil meegeven. Bekijk deze Fast Moving Targets productie. Wil je media over innovatie mede mogelijk maken? Word FMT Member!

Marijn Pijnenborg & Marque Joosten (Boralis): “Wij denken niet te veel na, wij doen!”

In een wereld waar alle nieuwe bedrijven worden klaar gestoomd volgens een vast procedé met standaard regels, is het heel prettig wanneer er mensen zijn die het helemaal anders doen. Waar passie en gevoel een belangrijke rol spelen, maar het succes niet minder is. Marijn Pijnenborg & Marque Joosten vertellen in Top Names over doen, investeren en de lol van ondernemen.

Eric Schreiber (Quiver): “Wij zorgen ervoor dat je controle over je bestanden houdt”

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt: een email versturen naar een verkeerd adres. Met Quiver hoeft dat geen probleem meer te zijn. Dankzij ingenieuze encryptie hou je controle ober je eigen data. CTO Eric Schreiber vertelt in Top Names over de balans tussen gebruiksgemak en beveiliging, de deelname aan Startup Bootcamp en de ambities.

Mark Vletter (Voys): “Geen managers, maar de werknemers aan het roer”

Wanneer een bedrijf 15 werknemers of meer telt doet over het algemeen het management zijn intrede. maar niet bij Groningse telecombedrijf Voys. Het bedrijf koos voor holocratie, een systeem waarbij wordt uitgegaan van de zelfredzaamheid en verantwoordelijkheid van de medewerkers. Founder Mark Vletter vertelt in Top Names over zijn ervaringen en het succes.

Joep Gommers (EclecticIQ): “Wij zijn een nieuw wapen in het gevecht tegen cybercriminelen”

Het geromantiseerde beeld van de cyber crimineel, de eenling op een zolderkamer, bestaat vrijwel niet meer. Het gaat steeds vaker om georganiseerde groepen die goed voorbereid toeslaan. Zaak dus voor bedrijven en overheden om je daar tegen te wapenen. De software van EclecticIQ helpt in de strijd. Joep Gommers vertelt in Topnames over EclecticIQ, bedreigingen en kansen.

Olaf Molenveld (Magnetic.io): “Aan software sleutelen, zonder dat publiek daar last van heeft.”

Een website terwijl die in de lucht is aanpassen. Tot voor kort leek dat niet mogelijk. Maar dankzij de gratis open source software van Magnetic.io kan het wel. Software die ook een oplossing biedt voor piekbelasting van sites. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. CEO Olaf Molenbeek vertelt in Top Names over Vamp, vakmannen en ambities.

Doki Tops (Utomik): “Wij zijn de Netflix van het gamen”

Voor muziek, films en televisie series bestaat het al: het platform waar je tegen een vast bedrag per maand alle content die je maar wilt kun beluisteren of bekijken. Voor games is een vergelijkbaar model in aantocht. Utomik, nu nog in closed beta, zal nog dit jaar live gaan. CEO Doki Tops vertelt in Top Names over de plannen, de problemen en de ambities.