Topic: Business

Adam Draper en Johan Schaap in De week van Bitcoin

De Week van Bitcoin op FMT. Alles over het nieuwe betaalmiddel dat zoveel meer is. De diepte in!

Iens Boswijk (Iens): “Geen recensie is erger dan een kritische recensie. Want dan besta je niet.”

Begin dit jaar werd het nieuws bekend gemaakt. De Nederlandse restaurant beoordelingssite Iens zal worden overgenomen door TripAdvisor. Naamgever Iens Boswijk zal terugtreden. In Top Names blikt zij terug en vooruit.

Word FMT Member en maak kans op Eric Ries event!

Word FMT Member en maak kans op een kaart voor het Eric Ries event ter waarde van 395 euro ex btw.

Marc Jellema (Tom Kabinet): Op naar de Spotify van de boeken

Tom Kabinet verkoopt e-books. Wat de site bijzonder maakt is dat het kopers de mogelijkheid biedt om hun bij Tom Kabinet aangeschafte digitale boeken tweedehands door te verkopen. Een tussenstap op weg naar een all you can read model tegen een vaste prijs, ofwel een Spotify voor boeken. Mede-oprichter Marc Jellema was te gast bij Top Names en bespreekt de haken en ogen van dat plan.

Bastiaan Burgwal (Sparkholder): “Onze geautomatiseerde actuele financiële informatie helpt bedrijven en geldverstrekkers”

Investeerders en banken waren tot voor kort afhankelijk van een jaarverslag bij het beoordelen van de financiële gezondheid van een kredietzoeker. Dat betekent dat ze een oordeel moesten vellen op basis van informatie die zeker meer dan zeven maanden oud was. Dankzij Sparkholder hoeft dat niet meer. Sparkholder kan volledig geautomatiseerd vrijwel actuele financiële informatie leveren. Door een dienst te bouwen op de api’s van de grote boekhoudpartijen. Bedenker Bastiaan Burgwal was te gast in Top Names. Een gesprek over boekhouden, banken bashen en het gevaar van transparantie.

Don Ginsel: Holland FinTech wordt een marktplaats voor technologische financiële vernieuwing

De financiële wereld staat dankzij de wereldwijde crisis is een slecht daglicht. Een mooi moment voor veranderingen. Holland FinTech probeert die veranderingen te ondersteunen. Of ze nu komen van nieuwkomers met verse nieuwe ideeën of ontstaan binnen de gevestigde orde. Don Ginsel, zelf ooit werkzaam bij een bank, vertelt in Top Names hoe hij de fintech wereld hoopt te helpen.

Asbjørn Jørgensen (The Cloakroom): “We doen in mode, maar zijn een technologiebedrijf”

The Cloakroom is bedacht om mannen die het lastig of niet leuk vinden om goed passende kleren te vinden online te helpen. Een personal shopper gaat voor je aan de slag. Zeker vier keer per jaar krijg je een box met kleiding op gestuurd. Wat niet goed is stuur je gratis weer terug. Een simpel maar effectief idee: the Cloakroom groeide gemiddeld 25% per maand. Bedenker Asbjørn Jørgensen was te gast in Top Names en vertelt onder meer over de lessen van 20 maanden The Cloakroom, zijn verbazing en zijn doel.

Mathys van Abbe: Met je poten in de modder zie je wat er speelt

De laatste keer dat Mathys van Abbe te gast was in Top Names kondigde hij een generiek, makkelijk toegankelijk Tag the Love platform aan voor de gewone man. Dat platform is er nog steeds niet. Maar dat betekent niet dat Mathys van Abbe stil zit. Naast Mobypicture, waar dit jaar een nieuwe versie van zal verschijnen, lanceerde hij onlangs Livescope, een platform voor de live muziek professional en merken die daarin geïnteresseerd zijn. Daarnaast participeert Van Abbe op één of andere manier in nog zo’n 50 platformen.

Peter Olsthoorn (Netkwesties) over 25 jaar internet: “Begeestering is de rode draad”

Journalist Peter Olsthoorn sprak 50 pioniers van het Nederlandse internet. Daarmee brengt hij de eerste 25 jaar internet in ons land in beeld. Gesprekken vol bevlogenheid over een tijd waarin alles kon. Maar ook de ruzies, het geld en de staat van het internet van vandaag de dag komen aan bod De interviews zijn terug te lezen in een gratis pdf. Olsthoorn ligt het resultaat toe in een aflevering van Top Names.