Topic: Kunst en cultuur

Het theater van de toekomst is open, flexibel en alom aanwezig

De FMT Workforce staat voor outside innovation. (Relatieve) buitenstaanders buigen zich over een vraag of kwestie. In sommige gevallen zullen ze met voorstellen komen die al leven (validatie heeft ook waarde!), in andere gevallen met een frisse blik of met goede voorstellen uit een andere sector. Odeon De Spiegel Theaters uit Zwolle wilde weten hoe het theater van de toekomst er uitziet.

Tim Heineke (Shuffler / Pause) is “per ongeluk” uitgever geworden

Tim Heineke is geen onbekende bij Top Names. Eerder dit jaar vertelde hij tijdens SXSW nog enthousiast over Shuffler.fm. Nu schuift hij aan om over zijn nieuwe project te vertellen: Pause. Geen pivot, maar wel een nieuwe focus. Een magazine samengesteld uit de beste content van het web. Nu nog vaak over muziek, maar dat kan breder worden.

Avinash Changa (WeMakeVR): “Technologie, dus ook VR, heeft pas bestaansrecht als het iets toevoegt aan je leven”

Het Amsterdamse bedrijf WeMakeVR maakt niet alleen wat wij ons traditioneel bij virtual reality voorstellen, maar gaat veel verder dan dat. Ze bouwden een eigen VR camera en maken nu VR films. Daarnaast komt er een platform waarop anderen hun VR films kunnen delen. Oprichter Avinash Changa vertelt in Top Names met groot enthousiasme over alle activiteiten.

Hanna Verboom (Cinetree): “Als Netflix een warenhuis is, zijn wij een boetiek”

Hanna Verboom is bij het grote publiek vooral bekend als actrice. Maar ze is sinds kort ook actief als initiatiefneemster van het film curatie platform Cinetree. Een plek waar een wisselende groep bekende filmliefhebbers de films waardoor zij geraakt zijn aan je willen presenteren. In Top Names vertelt Verboom over het hoe en waarom.

Gilles de Smit: “22tracks is een kwaliteits keurmerk geworden”

Het vijf jaar oude 22tracks heeft geen 22 vestigingen, zoals eerder verwacht, en ook zijn de naburige rechten met alle platenmaatschappijen nog niet geregeld. Maar de Amsterdamse online jukebox timmert wel flink aan de weg. Volledig op eigen kracht heeft het bedrijf de rode cijfers achter zich gelaten en breidt langzaam maar zeker uit. Op diverse fronten. Gilles de Smit vertelt. Een nieuwe aflevering van Top Names.

Hoe ziet het theater van de toekomst eruit? Denk mee in de FMT Workforce!

Hoe ziet het theater van de toekomst eruit? Die vraag stelt Odeon De Spiegel Theaters aan de FMT Workforce, de online brainstorm omgeving van Fast Moving Targets. Doe mee, denk mee!

Hoe maak je van een offline publiek een online community? De FMT Workforce adviseert Brava

“Een geweldig initiatief en prachtig resultaat”, laat de Chief Creative Officer van Brava per mail weten. Hij is blij met de input van de FMT Workforce, de online denktank van Fast Moving Targets waar bedrijven tegen betaling vraagstukken en problemen aan voor kunnen leggen. Hoe kan tv-zender Brava een actieve online community realiseren, was de vraag van de Nederlandse televisiezender voor opera, ballet en klassieke muziek. De adviezen van de FMT Workforce op rij!

Drie jaar Top Names: 277 gasten, veel bier en interessante gesprekken

Drie jaar Top Names. dat betekent feest. Tijdens een speciale uitzending vanuit Studio Desmet: Top Names on stage met vijf opvallende gasten uit het verleden. Maurice de Hond, Yme Bosma, Raimo van der Klein, Roos van Vugt en GabyGaby vertellen hoe hen het is vergaan.

Chordify hoopt dit jaar nog met een lerend algorime te komen #Groningenspecial

Afgelopen week was Top Names op bezoek in Groningen. Negen lokale innovatieve bedrijven schoven bij Top Names On Tour vanuit het mooie EMG Faktors. In deze aflevering Dion ten Heggeler van Chordify.