Topic: Kunst en cultuur

Pauline van Dongen lanceert een t-shirt dat energie levert #SxSW2015

Het Amerikaanse technologiefestival South By South West (SxSW) is weer in volle gang. De FMT ploegErwin Blom en Roeland Stekelenburg zijn vijf dagen op pad om trends en ontwikkelingen te signaleren en Nederlandse SxSW-gangers te volgen. Een ontmoeting met de Arnhemse ontwerpster Pauline van Dongen.

SxSW 2015 Magazine 1: Techniek verdwijnt naar de achtergrond en is overal

Het Amerikaanse technologiefestival South By South West (SxSW) is weet in volle gang. De FMT ploegErwin Blom en Roeland Stekelenburg zijn vijf dagen op pad om trends en ontwikkelingen te signaleren en Nederlandse SxSW-gangers te volgen. In aflevering 1 een introductie, wearable zonnecellen, de bundeling van medische data en the Grumpy Old Men.

Nalden bij de 25 miljoen dollar van WeTransfer: “Find your numbers guy”

Het zal je maar gebeuren: je bent niet op zoek naar geld maar opeens wil een investeerder 25 miljoen dollar in je investeren. Het overkwam het Amsterdamse WeTransfer. De dienst waarmee je heel eenvoudig grote files kunt versturen had het tot nu toe op eigen kracht gered, maar is begin dit jaar in zee gegaan met Highland Capital Partners. Nalen en Stephan Verkerk praten in Top Names over de deal en de gevolgen.

Marc Jellema (Tom Kabinet): Op naar de Spotify van de boeken

Tom Kabinet verkoopt e-books. Wat de site bijzonder maakt is dat het kopers de mogelijkheid biedt om hun bij Tom Kabinet aangeschafte digitale boeken tweedehands door te verkopen. Een tussenstap op weg naar een all you can read model tegen een vaste prijs, ofwel een Spotify voor boeken. Mede-oprichter Marc Jellema was te gast bij Top Names en bespreekt de haken en ogen van dat plan.

Karel Millenaar (FourceLabs): “We ontwikkelen games om echte wereldproblemen op te lossen”

“Wij zijn ontwerpers van toegepaste speelse ervaringen met impact.” Dat staat te lezen op de site van het Utrechtse FourceLabs. Misschien wel het bekends van de levensgrote wipkippen waarmee je tegen elkaar kunt racen, maar ook bezig met het ontwikkelen van serieuze spelervaringen, waarmee de werkelijkheid kan worden veranderd. Eigenaar Karel Millenaar vertelt over zijn missie in een nieuwe aflevering van Top Names.

Doctor Menno Deen is gepromoveerd op games en motivatie!

Promoveren op het terrein van games. Dat zal in Nederland nog niet heel veel zijn voorgekomen, maar sinds woensdag 14 januari mag Menno Deen zich doctor noemen. Hij promoveerde op het onderwerp ‘Games Autonomy Motivation & Education’. In Top Names legt hij uit wat daarmee wordt bedoeld.

Wim de Bie en Peter Olsthoorn 6 januari in Top Names

Terug van weggeweest: Top Names! Met een top bezetting. Op dinsdag 6 januari om 21 uur zijn Wim de Bie en Peter Olsthoorn te gast. Kijken dus! En stel je vragen via Twitter met de hashtag #fmt.

Het theater van de toekomst is open, flexibel en alom aanwezig

De FMT Workforce staat voor outside innovation. (Relatieve) buitenstaanders buigen zich over een vraag of kwestie. In sommige gevallen zullen ze met voorstellen komen die al leven (validatie heeft ook waarde!), in andere gevallen met een frisse blik of met goede voorstellen uit een andere sector. Odeon De Spiegel Theaters uit Zwolle wilde weten hoe het theater van de toekomst er uitziet.

Tim Heineke (Shuffler / Pause) is “per ongeluk” uitgever geworden

Tim Heineke is geen onbekende bij Top Names. Eerder dit jaar vertelde hij tijdens SXSW nog enthousiast over Shuffler.fm. Nu schuift hij aan om over zijn nieuwe project te vertellen: Pause. Geen pivot, maar wel een nieuwe focus. Een magazine samengesteld uit de beste content van het web. Nu nog vaak over muziek, maar dat kan breder worden.