Topic: Media

Guido van Nispen (ANP): “Bij ons is alles technologie gedreven”

Het ANP werd 80 jaar geleden door 71 kranten opgericht. Zodat niet elke krant achter hetzelfde nieuws aan hoefde te jagen en geld en mankracht in specifieke verdieping konden stoppen. Die principes gelden vandaag de dag nog steeds. Maar de wereld is wel veranderd: nieuws is sneller, digitaler en goedkoper geworden. Veel mensen denken dat nieuws gratis is. CEO Guido van Nispen in Top Names over de uitdagingen en kansen voor het ANP.

Bob Stumpel (Result) : “Mijn specialiteit is dat ik generalist ben.”

Bob Stumpel draait al heel wat jaren mee. En was hij eerst nog een groot aanhanger van web 2.0, inmiddels ziet hij het allemaal somber in. Al de mogelijkheden die mensen hebben gekregen om hun stem te laten horen hebben de wereld er niet mooier op gemaakt. In een nieuwe aflevering van Top Names legt Bog Stumpel uit waarom. En wat er verder mis is in de wereld.

Edwin Valent (BruteBeats): “Ik laat zien dat radio ook anders kan”

Radio en tv zijn niet de plekken waar vee innovatie vandaan komt. Dat kan beter en moet , aldus Edwin Valent. De kersverse omroepbaas van BruteBeats gaat laten zien dat radio ook anders kan. Door service voor de luisteraars, bijvoorbeeld in de vorm van kaartverkoop, of zelfs video toe te voegen. Mits dat laatste rechten technisch haalbaar wordt. In Top Names vertelt Edwin Valent over zijn plannen.

Bart Brouwers: “Eindhovens journalistiek platform e52 start alleen bij 1.000 betalende abonnees”

Bekend geworden door online initiatieven komen Bart Brouwers en Merijn ten Houten nu met e52: naast een platform ook een fysieke krant. Onderwerp: diepgravende journalistiek over innovatie, economie en cultuur in Eindhoven. Doelgroep: moderne Eindhovenaren tussen de 20 en 45 jaar oud. Bart Brouwers legt in Top Names de plannen nader uit.

Peter Olsthoorn (Netkwesties) over 25 jaar internet: “Begeestering is de rode draad”

Journalist Peter Olsthoorn sprak 50 pioniers van het Nederlandse internet. Daarmee brengt hij de eerste 25 jaar internet in ons land in beeld. Gesprekken vol bevlogenheid over een tijd waarin alles kon. Maar ook de ruzies, het geld en de staat van het internet van vandaag de dag komen aan bod De interviews zijn terug te lezen in een gratis pdf. Olsthoorn ligt het resultaat toe in een aflevering van Top Names.

Wim de Bie: “De vrijheid van internet maakte me euforisch”

Sinds een paar weken is er een officieel Koot&Bie YouTube kanaal. Om een einde te maken aan de wildgroei en zelf te kunnen bepalen hoe en wat. Schoongeknipt, opgepoetst en al dan niet in de context van het volledige programma. Natuurlijk de bekende typetjes als de Vieze Man, Dirk of Jacobse & Van Es, maar ook volledige uitzendingen van Keek op de Week. Allemaal gemaakt in een nu voor televisie ongekende vrijheid. Wim de Bie, die na zijn tijd als onderdeel van een duo, alleen doorging op internet blikt terug op Van Kooten & De Bie en vrijheid die verdween en kwam. Een aflevering van Top Names.

Wim de Bie en Peter Olsthoorn 6 januari in Top Names

Terug van weggeweest: Top Names! Met een top bezetting. Op dinsdag 6 januari om 21 uur zijn Wim de Bie en Peter Olsthoorn te gast. Kijken dus! En stel je vragen via Twitter met de hashtag #fmt.

De WappZapp kijktips voor jouw weekend

Te ‘Fast Moving’ om de enorme massa uitgekomen internetvideo’s bij te houden? Deze drie mag je volgens de mannen van WappZapp in ieder geval niet missen deze week: flashback van de festivalzomer in 4K, de KKK is terug van weggeweest en de beste TED Talks van 2014 in 8 minuten. Tip 1: Flashback van de [...]

Bruno Felix: “Submarine Channel is onze eigen omroep op internet”

Het Amsterdamse Submarine maakt internationaal bekroonde documentaires, films en animatie producties. Daarnaast heeft het bedrijf een eigen kanaal voor de meer experimentele producties: online interactieve documentaires waar de traditionele media niet makkelijk mee uit de voeten kan. Al lijkt het tij te keren. Bruno Felix praat in Top Names over Submarine Channel en Refugee Republic.