Topic: Publieke sector

Met 1,7 miljoen wil Peerby internationaal groeien

Peerby haalt 1,7 miljoen aan investering op en wil daar internationaal mee groeien. Fast Moving Targets volgt het bedrijf van Daan Weddepohl al vanaf het begin, 2012. Kijk maar!

#Sharingweek: Nederlandse deeleconomie in 20+ interviews

Leonieke Daalder sprak in het kader van de Sharingweek met meer dan 20 vertegenwoordigers van de deeleconomie. Van groot tot klein, van lokaal tot internationaal allemaal kwamen ze langs. Van Uber tot Snappcar en van Thuisafgehaald tot WeHelpen. Mooie verhalen over idealen en hobbels onderweg.

Ger Baron (CTO Amsterdam): Hoe een stad technologische innovatie omarmt

Een CTO is meestal iemand die je aantreft bij technologie bedrijven. Maar ook de stad Amsterdam heeft sinds vijf maanden een eigen Chief Technology Officer: Ger Baron. In Top Names legt hij uit wat zijn werk behelst.

Tot 80% besparen op energie en licht dankzij Tvilight #Groningenspecial

Afgelopen week was Top Names op bezoek in Groningen. Negen lokale innovatieve bedrijven schoven bij Top Names On Tour vanuit het mooie EMG Faktors. In deze aflevering Chintan Shah van Tvilight.

Brenno de Winter (onderzoeksjournalist): “De overheid snapt het niet”

Onderzoeksjournalist Brenno de Winter maakt zich grote zorgen over het gebrek aan kennis bij de overheid over de informatiemaatschappij. Hierdoor is de privacy van burgers onvoldoende beschermd. De Winter is te gast in Top Names en licht zijn zorgen toe.

Hackers helpen burger en overheid: hack volgende week mee met Appsterdam!

Onze vrienden van Appsterdam organiseren dinsdag 27 mei een hackathon op de Salesforce1 World Tour. Fast Moving Targets reist met ze mee om live in een webcast verslag te doen. Welke toepassingen kunnen knappe technische koppen in een dag bedenken? Dat is de vraag. Toepassingen die gemeenten moeten helpen bij de implementatie van de zogenoemde WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Maar het kunnen natuurlijk ook toepassingen zijn die het publiek helpen.

Crypto-geld zoals Bitcoin: ideaal voor subsidies

Met Bitcoin en ander crypto-geld kan veel meer dan met gewone centen. Ronald Mulder geeft een voorbeeld.

Iedereen aan de Bitcoin! Lieve FMT-ers, het Nationaal Bitcoin Congres met 15% korting!

Bij FMT zijn we gegrepen door Bitcoin. Als er evenementen over Bitcoin georganiseerd worden, juichen wij dat dan ook meer dan toe. En als we jullie een handje kunnen helpen graag. Ga naar de website van het Nationaal Bitcoin Congres, gebruik de promocode NBC2014FMT en krijg 15% korting op de 190 euro die een kaartje kost.

FMT Workforce: Van het gesprek wordt álles beter

We zijn net 2,5 week op weg met FMT Workforce, de dienst waar bedrijven tegen betaling vragen en opdrachten bij de FMT Community kunnen neerleggen, en ik wordt er alleen maar enthousiaster over. Waarom? Omdat de kwaliteit van de input hoog is, omdat ik ook als deelnemer aan het denken gezet wordt, omdat ik denk dat we hier iets met potentie in handen hebben.