Topic: Publieke sector

FMT Workforce: Van het gesprek wordt álles beter

We zijn net 2,5 week op weg met FMT Workforce, de dienst waar bedrijven tegen betaling vragen en opdrachten bij de FMT Community kunnen neerleggen, en ik wordt er alleen maar enthousiaster over. Waarom? Omdat de kwaliteit van de input hoog is, omdat ik ook als deelnemer aan het denken gezet wordt, omdat ik denk dat we hier iets met potentie in handen hebben.

Top Name Erik Huizer (Surfnet) in Internet Hall Of Fame

Wow, gefeliciteerd Erik Huizer van Surfnet. The Internet Society heeft 24 mensen geselcteerd voor de 2014 Internet Hall Of Fame en de man die twee keer in Top Names te gast was, is er één van!

Arjan el Fassed (OpenState): “De overheid weet alles van burgers, maar wat weten wij van de overheid?”

Arjan el Fassed was in het verleden kamerlid voor Groen Links, maar is op dit moment directeur van Open State. Dat is een samenvoeging van de in 2006 in Groningen opgerichte stichting Nieuwe Stemmen en de programmeursclub Hack de Overheid die sinds 2008 incidenteel bij elkaar komt om op basis van overheidsdata mooie apps te  bouwen. »

Ronald van den Hoff (Seats2Meet): “De geest is uit de fles, die stop je niet meer terug”

Ronald van den Hoff en Neal Gorenflo zien in de huidige crisis een overgang naar een nieuwe samenleving. Waar oude vormen van bijvoorbeeld bestuur of werken gaan verdwijnen en plaats zullen maken voor nieuwe vormen: Society 3.0. Dat is ook de titel van het boek dat Van den Hoff schreef en uitbracht voor een internationale markt. Een Top Names special over Society 3.0

Uw verkiesbare Top Names: Sidney Vollmer, Ancilla Tilia, Marja Ruigrok en Freek Ossel!

In Top Names besteden we natuurlijk ook aandacht aan politiek en politici. Europees en landelijk, maar ook lokaal. Hierbij uit de archieven van Top Names uitzendingen met vier gasten die voor de gemeenteraad verkiesbaar zijn: Freek Ossel (PvdA), Marja Ruigrok (VVD), Ancilla Tilia (Piratenpartij) en Sidney Vollmer (Piratenpartij).

Top Names SxSW (2): de ervaringen van Kennisnet en het Rijksmuseum

Kennisnet en het Rijksmuseum komen naar SxSW om inspiratie op te doen. Ook in het onderwijs en de museale wereld zijn wearables interessant. Erwin Blom en Roeland Stekelenburg berichten vanuit Austin Texas.

Freek Ossel (wethouder Amsterdam): Airbnb? Ja, mits….

Steden als New York en Berlijn willen Airbnb aan banden leggen, zo niet zelfs verbieden. Maar Amsterdam kiest een andere benadering: duidelijk afspraken maken. Wethouder Freek Possel was er lange tijd mee bezig, met resultaat. In Top Names vertelt hij de details.

Hoe big data de wetenschap helpt, maar ook nieuwe uitdagingen geeft

De basis van internet is door de wetenschap gelegd. Het waren onderzoekers die zo’n kwart eeuw geleden de start maakten met het informatie- en communicatienetwerk dat nu voor iedereen de gewoonste zaak van de wereld is. Dankzij het communicatie gedeelte is ook voor wetenschappers uitwisseling van kennis en kunde makkelijker en sneller geworden. Allen dat al is ingrijpend, maar er is zoveel meer, maakte de interviewserie De Voorste Linie duidelijk …

Ja, we kunnen het wél leuker maken; crowdfund de inkomstenbelasting

Stel jezelf of wat mensen in je omgeving eens de volgende vraag: “Zou je het minder vervelend vinden om belasting te betalen als je zelf mocht bepalen waar dat geld aan besteed werd?” Wij hebben zo’n mini-onderzoekje uitgevoerd, en het antwoord is duidelijk: ja. Een gast-blog van Ronald Mulder.