Topic: Publieke sector

Bob Stumpel (Result) : “Mijn specialiteit is dat ik generalist ben.”

Bob Stumpel draait al heel wat jaren mee. En was hij eerst nog een groot aanhanger van web 2.0, inmiddels ziet hij het allemaal somber in. Al de mogelijkheden die mensen hebben gekregen om hun stem te laten horen hebben de wereld er niet mooier op gemaakt. In een nieuwe aflevering van Top Names legt Bog Stumpel uit waarom. En wat er verder mis is in de wereld.

Karel Millenaar (FourceLabs): “We ontwikkelen games om echte wereldproblemen op te lossen”

“Wij zijn ontwerpers van toegepaste speelse ervaringen met impact.” Dat staat te lezen op de site van het Utrechtse FourceLabs. Misschien wel het bekends van de levensgrote wipkippen waarmee je tegen elkaar kunt racen, maar ook bezig met het ontwikkelen van serieuze spelervaringen, waarmee de werkelijkheid kan worden veranderd. Eigenaar Karel Millenaar vertelt over zijn missie in een nieuwe aflevering van Top Names.

Rob van de Star (Croqqer): “Over twintig jaar bestaat het woord werkloosheid niet meer”

Naast Peerby (voor spullen) en ThuisAfgehaald (voor eten) is er sinds een jaar ook Croqqer. Croqqer verbindt mensen bij elkaar in de buurt via de vraag en het aanbod van klussen. Alles wat er in en om het huis moet gebeuren. Soms gratis, soms tegen een dienst en soms voor geld. Met dat laatste biedt Croqqer een mogelijkheid om kennis en kunde te gelde te maken in een tijd waarin betaald werk steeds minder vanzelfsprekend wordt.

Avinash Changa (WeMakeVR): “Technologie, dus ook VR, heeft pas bestaansrecht als het iets toevoegt aan je leven”

Het Amsterdamse bedrijf WeMakeVR maakt niet alleen wat wij ons traditioneel bij virtual reality voorstellen, maar gaat veel verder dan dat. Ze bouwden een eigen VR camera en maken nu VR films. Daarnaast komt er een platform waarop anderen hun VR films kunnen delen. Oprichter Avinash Changa vertelt in Top Names met groot enthousiasme over alle activiteiten.

Met 1,7 miljoen wil Peerby internationaal groeien

Peerby haalt 1,7 miljoen aan investering op en wil daar internationaal mee groeien. Fast Moving Targets volgt het bedrijf van Daan Weddepohl al vanaf het begin, 2012. Kijk maar!

#Sharingweek: Nederlandse deeleconomie in 20+ interviews

Leonieke Daalder sprak in het kader van de Sharingweek met meer dan 20 vertegenwoordigers van de deeleconomie. Van groot tot klein, van lokaal tot internationaal allemaal kwamen ze langs. Van Uber tot Snappcar en van Thuisafgehaald tot WeHelpen. Mooie verhalen over idealen en hobbels onderweg.

Ger Baron (CTO Amsterdam): Hoe een stad technologische innovatie omarmt

Een CTO is meestal iemand die je aantreft bij technologie bedrijven. Maar ook de stad Amsterdam heeft sinds vijf maanden een eigen Chief Technology Officer: Ger Baron. In Top Names legt hij uit wat zijn werk behelst.

Tot 80% besparen op energie en licht dankzij Tvilight #Groningenspecial

Afgelopen week was Top Names op bezoek in Groningen. Negen lokale innovatieve bedrijven schoven bij Top Names On Tour vanuit het mooie EMG Faktors. In deze aflevering Chintan Shah van Tvilight.

Brenno de Winter (onderzoeksjournalist): “De overheid snapt het niet”

Onderzoeksjournalist Brenno de Winter maakt zich grote zorgen over het gebrek aan kennis bij de overheid over de informatiemaatschappij. Hierdoor is de privacy van burgers onvoldoende beschermd. De Winter is te gast in Top Names en licht zijn zorgen toe.