Topic: Publieke sector

Tot 80% besparen op energie en licht dankzij Tvilight #Groningenspecial

Afgelopen week was Top Names op bezoek in Groningen. Negen lokale innovatieve bedrijven schoven bij Top Names On Tour vanuit het mooie EMG Faktors. In deze aflevering Chintan Shah van Tvilight.

Brenno de Winter (onderzoeksjournalist): “De overheid snapt het niet”

Onderzoeksjournalist Brenno de Winter maakt zich grote zorgen over het gebrek aan kennis bij de overheid over de informatiemaatschappij. Hierdoor is de privacy van burgers onvoldoende beschermd. De Winter is te gast in Top Names en licht zijn zorgen toe.

Hackers helpen burger en overheid: hack volgende week mee met Appsterdam!

Onze vrienden van Appsterdam organiseren dinsdag 27 mei een hackathon op de Salesforce1 World Tour. Fast Moving Targets reist met ze mee om live in een webcast verslag te doen. Welke toepassingen kunnen knappe technische koppen in een dag bedenken? Dat is de vraag. Toepassingen die gemeenten moeten helpen bij de implementatie van de zogenoemde WMO, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Maar het kunnen natuurlijk ook toepassingen zijn die het publiek helpen.

Crypto-geld zoals Bitcoin: ideaal voor subsidies

Met Bitcoin en ander crypto-geld kan veel meer dan met gewone centen. Ronald Mulder geeft een voorbeeld.

Iedereen aan de Bitcoin! Lieve FMT-ers, het Nationaal Bitcoin Congres met 15% korting!

Bij FMT zijn we gegrepen door Bitcoin. Als er evenementen over Bitcoin georganiseerd worden, juichen wij dat dan ook meer dan toe. En als we jullie een handje kunnen helpen graag. Ga naar de website van het Nationaal Bitcoin Congres, gebruik de promocode NBC2014FMT en krijg 15% korting op de 190 euro die een kaartje kost.

FMT Workforce: Van het gesprek wordt álles beter

We zijn net 2,5 week op weg met FMT Workforce, de dienst waar bedrijven tegen betaling vragen en opdrachten bij de FMT Community kunnen neerleggen, en ik wordt er alleen maar enthousiaster over. Waarom? Omdat de kwaliteit van de input hoog is, omdat ik ook als deelnemer aan het denken gezet wordt, omdat ik denk dat we hier iets met potentie in handen hebben.

Top Name Erik Huizer (Surfnet) in Internet Hall Of Fame

Wow, gefeliciteerd Erik Huizer van Surfnet. The Internet Society heeft 24 mensen geselcteerd voor de 2014 Internet Hall Of Fame en de man die twee keer in Top Names te gast was, is er één van!

Arjan el Fassed (OpenState): “De overheid weet alles van burgers, maar wat weten wij van de overheid?”

Arjan el Fassed was in het verleden kamerlid voor Groen Links, maar is op dit moment directeur van Open State. Dat is een samenvoeging van de in 2006 in Groningen opgerichte stichting Nieuwe Stemmen en de programmeursclub Hack de Overheid die sinds 2008 incidenteel bij elkaar komt om op basis van overheidsdata mooie apps te  bouwen. [...]

Ronald van den Hoff (Seats2Meet): “De geest is uit de fles, die stop je niet meer terug”

Ronald van den Hoff en Neal Gorenflo zien in de huidige crisis een overgang naar een nieuwe samenleving. Waar oude vormen van bijvoorbeeld bestuur of werken gaan verdwijnen en plaats zullen maken voor nieuwe vormen: Society 3.0. Dat is ook de titel van het boek dat Van den Hoff schreef en uitbracht voor een internationale markt. Een Top Names special over Society 3.0