Trend: Augmented Reality

Trendwatching zet zelf de trend via een Google+ Hangout on Air

Alweer de 3de editie van de legendarische Twxmas Borrel, groter en leuker dan ooit met het thema “Future Xmas”. Mogelijk gemaakt door Feller Media en United, in het super gezellige Blijburg in Amsterdam 12/12/2013.

Internet verandert alles. Maar jullie kijken nog wel gewoon 215 minuten tv per dag!

Even terugblikken. Even samenvatten. Wat hebben de afgelopen twintig jaar internet voor bewegend beeld betekend? Voor video, voor televisie? Het opheffen, het stopzetten van de kabelraden symboliseert de veranderingen. Afgelopen zaterdag was de laatste conferentie van de instelling die het publiek een stem gaf bij het aanbod van kabelaars. De schaarste moest goed en verstandig bewaakt worden. Maar die schaarste is er niet meer. En internet speelt daar een belangrijke rol in. Welke andere ontwikkelingen hebben we gezien door internet?

Games For Health: Zo kijkt een chirurg naar Google Glass

Het was een mooi staaltje innovatie op het Games For Health Europe congres: in het AMC ziekenhuis werd een operatie gepleegd door een specialist met Google Glass op. Dat beeld werd naar de Google Glass van Rafael J. Grossmann bij Games For Health gestreamd. En dat kreeg het publiek weer te zien.

The Next Web: hoe Google Glass tegelijk enthousiasmeert en verwart

Soms moet je een evenement even op je in laten werken om het centrale thema te destilleren. Nu The Next Web weer wat achter ons ligt, blijkt ‘wearable computing’ het centrale onderwerp dat mensen bezighield. Hoe internet steeds dichter op ons lijf gaat zitten. Bijvoorbeeld in de vorm van Google Glass, de bril van Google [...]

Maarten Lens Fitzgerald (Layar): “Layar is wakker geworden”

Augmentedrealityplatform Layar is verhuisd van lange- naar kortetermijndenken. In deze Top Names vertelt Maarten Lens Fitzgerald dat Layar de gebruikers van vandaag centraal stelt en dat augmented reality daardoor sneller onmisbaar zal worden.

Lessons Learned: De VPRO leert dat interactief papier arbeidsintensief is en gebruikers er nog niet klaar voor zijn

Leonieke Verhoog is interactive papermaker bij de VPRO Gids en ze voegt met haar team wekelijks bewegend beeld, slideshows, extra interviews en foto’s toe aan het papier, die met de Layar app op je mobiel zijn te bekijken. Wat heeft zij van 20 verrijkte gidsen geleerd? Het is veel werk en de lezer is er nog niet klaar voor.

Bart Brouwers (DodeBomen.nl) ziet weinig mensen met hun smartphone boven een tijdschrift hangen

Bart Brouwers is een man met een geschiedenis in zowel print als online, maar in de combinatie van de twee ziet hij weinig.

Hoe simpel is Layar Creator? Hoe eenvoudig voeg je online inhoud aan print toe?

Hoe eenvouding is het om internet en papier aan elkaar te koppelen? Erwin Blom probeerde Creator van Layar uit.

Fast Moving Trend: Doe Het Altijd En Overal. Alles = internet

Alles is internet. Overal is internet. Mobiel internet is definitief doorgebroken en na mensen komen nu dingen online. Een boeiende ontwikkeling!