Trend: Mediabedrijf

“De formule voor succes bestaat niet”

Veel mensen met zakelijk succes hebben het over timing. Ik vind dat de factor geluk of toeval te weinig wordt benoemd. Want hoeveel ondernemers zijn er die meerdere opeenvolgende malen echt succesvol waren?
Het is met name daarom interessant om te zien hoe het de Correspondent zal vergaan bij zijn internationale activiteiten. De Engelstalige The Correspondent zal na een eerste onderzoek vanuit Amerika gaan worden uitgerold. Want ook van De Correspondent kun je precies beschrijven waarom het in deze politieke en media tijd een succes is geworden. Maar kun je die Nederlandse formule naar de Verenigde Staten verplaatsen?

Anchor innoveert radio

Aandacht voor Anchor. Het is altijd afwachten wat er blijft hangen van een nieuwe tool, maar dit voegt Anchor aan het radiospectrum toe, ze noemen zichzelf Radio 2.0.

Is live TV echt zo dood? YouTube en Vice denken van niet!

Er zijn mensen die tv al hebben doodverklaard. Dat het kijken naar de tv-zenders zoals we die al lang kennen daalt, staat als een paal boven water. Dat laten alle cijfers zien. Maar is het daarmee een sterfhuis?

Jan Riemens (Zoomin.TV): “De trends? Hogere kwaliteit, betere curatie, meer live”

Zoomin.TV was in 1999 een pionier. Toen al stortte het bedrijf zich op inline video. Inmiddels is het uitgegroeid tot het tiende online videobedrijf ter wereld. Oprichter Jan Riemens vertelt in Top Names over de verkoop van het bedrijf, trends in online video, ontwikkelingen voor adverteerders en de toekomst.

Deniz Alkaç (Bruut Amsterdam): “De merken van nu zijn de mediabedrijven van de toekomst”

Reclame is uit, content is in. Dat is althans de stelling van Deniz Alkaç en hij kan het weten want hij bouwde op dit concept zijn succesvolle bedrijf Bruut Amsterdam. Bruut Amsterdam is een format,- en productiehuis waar branded content formats en webseries worden ontwikkeld en geproduceerd. In Top Names vertelt Alkaç over kernwaarden, tv, content en de toekomst.

Richard Kastelein: Internet heeft de waardeketen van tv op z’n kop gezet #Groningenspecial

Afgelopen week was Top Names op bezoek in Groningen. Negen lokale innovatieve bedrijven schoven bij Top Names On Tour vanuit het mooie EMG Faktors. In deze aflevering ondernemer Richard Kastelein van onder meer The Hackfest.

Fast Growing Targets: deze vrouwensites hadden binnen een maand honderdduizenden bezoekers!

De afgelopen maanden werden een aantal ‘vrouwensites’ gelanceerd: Famme.nl, Me-to-We.nl,  LINDA.nieuws en het Youtube kanaal Femme. Ze groeien allemaal als kool dankzij social media en met name Facebook.

Deniz Alkaç (Bruut.tv): “Je kunt als merk in 2014 niet meer zonder YouTube strategie”

Deniz Alkaç was 16 jaar toen hij school de rug toe keerde. Hij kreeg op dat moment een baan aangeboden bij BNN. Zijn moeder, zelf ook ondernemer, regelde de dispensatie voor de leerplicht. Haar visie: “Het klaslokaal is de wereld, daarom geloven wij thuis niet zozeer in het medium school.” Het pakte goed uit. Deniz werkte een paar jaar voor onder meer BNN en 538, “mijn droom”, maar raakte toch verveeld en is inmiddels een eigen bedrijf gestart. Bruut.tv, een video productiebedrijf dat zich voornamelijk richt op het web.

Marck Feller (Feller Media): “De best bekeken online video’s zijn van professionals”

Feller Media richt zich op online video. Sterk inhoudelijk gedreven, maar met een prijskaartje waar televisie om zou lachen. Zo brengt Feller Media TEDx Amsterdam in beeld. Maar verzorgt ook een Google Hangout met Marco Borsato en komt binnenkort met een grote online live talkshow. Oprichter Marck Feller was te gast in Top Names. Een gesprek over kansen en gevaren.

De waarde van likes, loves en shares

Wat is een gesponsord bericht op een Facebookpage waard? Of een Instagram foto van iemand met 1.000.000 volgers waar jouw product op staat? Om als brand marketeer waar voor je geld te krijgen moet je van tevoren doelen stellen. En vervolgens alles door (laten) meten. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan als het gaat »

Google & social: van “Grootste Fout” tot “Logisch Verband”

Google+ lijkt nog steeds de vreemde eend in de bijt van socialmedia. Hoewel het aantal accounts inmiddels indrukwekkend is, is de dienst nog lang niet zo’n vanzelfsprekende socialmedia-plek als Facebook of Twitter. Waarom is Google überhaupt dit al overvolle strijdperk binnengetreden?

Trendwatching zet zelf de trend via een Google+ Hangout on Air

Alweer de 3de editie van de legendarische Twxmas Borrel, groter en leuker dan ooit met het thema “Future Xmas”. Mogelijk gemaakt door Feller Media en United, in het super gezellige Blijburg in Amsterdam 12/12/2013.