Trend: Realtime

Gaan de ontwikkelingen te snel voor de mens? Vraagtekens in Tegenlicht Talks

Tegenlicht Talks is een nieuwe online serie interviews van het VPRO-programma. Vooraanstaande denkers en doeners geven hun visie. De aftrap is voor Nick Bostrom die zich afvraagt of de technologische ontwikkelingen niet te snel gaan voor de mens.

Hans Laroes (ex-NOS): “Journalisten moeten hun blackbox openbreken”

Op korte termijn overschatten we vaak de gevolgen van de digitalisering en op lange termijn ónderschatten we ze juist. Zo ook journalisten. En dat terwijl digitale netwerken hen juist vele kansen bieden. Maar die kunnen ze alleen benutten als ze uit hun ivoren toren afdalen, vertelt Hans Laroes in Top Names.

Doet ie goed: Diederik Samsom als helpdesk

Mooi hoe PvdA-voorman Diederik Samsom eigenhandig vragen beantwoordt om duidelijkheid te verschaffen over de nieuwe zorgpremies.

Ralf Verhoef (Two Screen): “De kijker serieus nemen is de sleutel tot succes”

De snelheid van het werken bij Radio538 gaf Ralf Verhoef een kick. Maar de radio-ervaring kon leuker, spannender. Met het 538-webteam ontwikkelde hij een tweede scherm-platform dat uitgroeide tot Two Screen. Zijn lessons learned deelt Verhoef in Top Names.

Mark van de Crommert (tweede scherm-specialist): “We moeten nog wennen, maar het tweede scherm komt eraan!”

Al vroeg realiseerde ondernemer Mark van de Crommert zich dat het tweede scherm -een extra ervaring op je laptop, tablet of mobiel bij je televisie- zowel consument, omroep als adverteerder kansen biedt. In Top Names gaat hij met Erwin Blom en Roeland Stekelenburg in gesprek over remotely.tv en Mediasynced, twee bedrijven waarmee hij de potentie van het tweede scherm ten volle uitbuit.

Martijn Pannevis (Skylines): “Het echte goud ligt in trends áchter real-time foto’s”

“Organizing the world’s
 real-time photos”, zo luidt de missie van Skylines, een zoekmachine voor foto’s op sociale netwerken. Martijn Pannevis vertelt in Top Names hoe het bedrijf dagelijks 5 miljoen foto’s verzamelt, indexeert en daar geld mee verdient.

Ben van der Burg (Triple IT): “Hoe gaan we dat in hemelsnaam doen met mobiel?”

Dat iedereen het Olympisch vuur bij de BBC live door Engeland kan volgen was lange tijd ondenkbaar. Veel te duur. Door digitalisering zijn realtime videoconcepten mogelijk geworden. Grote veranderingen die Ben van der Burg fascineren. In Top Names On Stage vertelt hij vurig over nieuwe videoconcepten en de nog niet bestaande verdienmodellen voor mobiel.

Hoe de journalistiek bij live nieuws het nakijken heeft

Op het moment van een brand, een ongeluk, een schietpartij of een ontploffing vertelt een zoekopdracht op de term #ontploffing meer dan een rondje langs de lokale nieuwssites.

Download gratis ePub met 17 interviews over de impact van het realtime web!

Haal de gratis ePub binnen met 17 interviews over het realtime web en praat mee over de inhoud!