settingsLogin | Registersettings
FMT Workforce - Innovation on demand
Show Menu

KNSB: Welke activiteiten kan de KNSB ontplooien zodat ook natuurijsliefhebbers en skaters lid willen worden van de bond?

+5 stemmen

De rol van sportbonden verandert snel onder invloed van de digitalisering en de opkomst van de sociale media. Steeds meer recreatieve sporters organiseren zich via de sociale media of gebruiken mobiele applicaties als Strava (fietsen) of Runkeeper (hardlopen) om zich te meten met anderen.

Vraag

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) is een sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de schaats- en inline-skatesport in al zijn facetten. Op dit moment zijn vooral wedstrijdrijders en fanatieke toerschaatsers aangesloten bij een schaatsvereniging, die op haar beurt is aangesloten bij de KNSB.

 

De KNSB overweegt een digitaal (individueel) lidmaatschap in het leven te roepen, waardoor schaatsers en inline skaters ook direct lid kunnen worden van de KNSB. Dit lidmaatschap moet recht doen aan de wensen en belangen van de leden en tegelijkertijd bijdragen aan een sterke en daadkrachtige KNSB.

 

Het lidmaatschap zou bijvoorbeeld kunnen omvatten: collectieve voordelen en kortingen, toegang tot KNSB-activiteiten of toegang tot informatie, kennis en advies.

Antwoord

Beschrijf per antwoord een dienst of service die de KNSB aan potentiële leden zou kunnen bieden. Die voorgestelde dienst of service moet voor de doelgroep (de recreatieve toerschaatser en inline-skater) zoveel waarde bieden dat een lidmaatschap van de KNSB een logische stap is.

Criteria

Deze vraag staat 2 weken open. We willen van de FMT Workforce community een tiental top-ideeën die we het liefst al volgend seizoen kunnen implementeren. De 500 Euro wordt tussen de beste ideeën verdeeld.

Meer informatie over de KNSB:

http://www.knsb.nl

Strategisch Plan KNSB: http://knsb.nl/files/2009/08/De-KNSB-op-weg-naar-2020.pdf

 

PS

 
gevraagd 31 mar, 2014 in Brainstorm door fmt (1,260 punten)

27 Antwoorden

+3 stemmen
 
Beste antwoord

Als er natuurijs is gaan mensen impulsief te werk. Schaatsen kopen, ijs opzoeken waar nog niemand doorheen in gezakt een muts en handschoenen mee en rijden maar. Lokale ijsclubs vangen deze rijders op en proberen ze voor 1 jaar (ik ben bij 5 clubs lid) lid te maken. Dit is vaak net iets duurder dan deelname aan de toch of toegang tot de baan. 

Om daartussen te komen zou de KNSB dit moeten verbeteren. Voordeel bieden aan de lokale clubs en de impulsieve schaatser met haast.

Voor de clubs:  

  1. Ledenadministratie lijkt mij een moeilijk punt. Maak dat makkelijk en digitaal. Geen pasjes, maar bar/QRcode die vanuit een app is te scannen bij de volgende club/tocht. (deze app kan meer)
  2. Hardware zoals scanners beschikbaar stellen aan de clubs.
  3. Hulp bij actief houden en laten doorstromen van leden met informatie, materiaal voor activiteiten en toegang tot kunstijsbaan met korting (bijvoorbeeld).

Voor de rijders:

  1. Volledig toegang tot de informatie van de KNSB. Via web en applicaties kun je live zien waar tochten gehouden worden, hoeveel rijders er onderweg zijn, waar het ijs slecht is, rustige plekken adviseren en leden wordt op een positieve manier gevraagd bij te dragen aan de informatie. 
  2. Lidmaatschap heeft als voordeel dat je extra verzekerd bent tegen schaatsongevallen (komt vaker voor dan je denkt). Misschien zelfs een collectief zodat je buiten de natuurijsjaren ook voordelen van het lidmaatschap hebt. 
  3. Deelname aan activiteiten, naar de dichtsbijzijnde ijsbaan of een wedstrijd bezoeken met korting enz.

 

beantwoord 1 apr, 2014 door coen (500 punten)
geselecteerd 16 mei, 2014 door fmt
Niet alleen op rijders maar ook op de clubs focussen, goed idee!
De clubs die ik ken verdienen naar mijn idee flink geld aan een periode natuurijs. De KNSB moet daarvoor wel met een goed voorstel komen anders schudden ze lachend nee.
+4 stemmen

Natuurijsradar.

Als er één ding is dat ik wil als er natuurijs ligt is weten waar het vriest, waar al geschaatst kan worden, waar het ijs goed is, etcetera. De KNSB zou dat kunnen faciliteren en daarin zelf een gids kunnen zijn middels de ijsmeesters van de lokale verenigingen.

Ik snap dat de bond een verantwoordelijkheid heeft, maar ik herinner me van een aantal jaren geleden dat de Molentocht in Aarlanderveen werd gehouden en dat dat de enige tocht in het land was. De chaos was enorm. Over de weg kruipend kon je prima schaatsen in Nieuwkoop. Oftewel: misschien was de chaos door een officieele tocht wel groter dan als mensen gewoon hadden geweten dat ze elders prima over het ijs konden.

Maak duidelijk dat schaatsen altijd een eigen verantwoordelijkheid is, maar geef feiten: dikte van het ijs, benodigde dikte van het ijs voor een tocht, slechte plekken e.d.

Ik zou er lid voor worden! 

 

beantwoord 31 mar, 2014 door erwblo (5,690 punten)
bewerkt 31 mar, 2014 door erwblo
+4 stemmen
Ik heb ooit één keer (nou, misschien twee keer ;-) een wedstrijd geschaatst. En toen ging ik natuurlijk helemaal niet hard. Maar zolang je maar ver genoeg in de tijd gaat, vind je wel een prestatie waar je je mee kunt meten ;-) Ik bleek een kampioenstijd van Jaap Eden te rijden ;-) Weliswaar van 100 jaar geleden, maar toch ;-)

Stop alle ooit gereden tijden in een database, maak een app zodat mensen kunnen zien dat ze nu even hard rijden als Erben Wennemars toen hij 6 was of Ard Schenk op zijn 60e of wat dan ook. Maar het ook voor de hobbyisten leuk om bij te houden hoe hard ze gaan.
beantwoord 31 mar, 2014 door erwblo (5,690 punten)
Dit is een concept dat Ben van der Burg en ik al sinds KPN sponsor is van de KNSB uitdragen. Maar het wil maar niet landen...
De aanhouder wint ;-)
+4 stemmen

Vooraf past een waarschuwing: het voorgestelde "digitale lidmaatschap" lijkt een stap in de goede richting, maar is oude wijn in nieuwe zakken. Vanwege collectieve korting wordt niemand lid van een bond, toegang tot KNSB activiteiten is ook zonder lidmaatschap mogelijk en content maken en dan achter een betaalmuur stoppen gaat altijd meer kosten dan opleveren.

Kortom: ontwikkel een (digitale) dienst waar mensen mee aan de slag willen en waar ze eventueel voor willen betalen. Zorg vanuit deze digitale dienst voor goede toegang tot de reguliere (en goed gewaardeerde) KNSB dienstverlening zoals wedstrijden, toertochten, tickets naar internationale toernooien en content van bv schaatsen.nl.

Dan de hamvraag: welke digitale dienst zou mensen kunnen bewegen KNSB dienstverlening te overwegen? De meest voor de hand liggende is een route app. Dus geen tracking app (dat doet runkeeper of strava wel). Maar een route app waar moet (of kan: zie reactie Erwin) ik gaan skaten of schaatsen? Hoe lang is de route? Wat zie ik onderweg? Waar kan ik eten (koek en zopie)? Waar is het onveilig? Etc. Deze dienst past goed bij de KNSB in zijn rol als autoriteit en overkoepelend orgaan.

beantwoord 31 mar, 2014 door gijsbregt (300 punten)
Ja, en dan een route-app met Waze-achtige functionaliteit: dat de gebruikers zelf een nieuwe koek&zopie-tent kunnen toevoegen wanneer ze die tegenkomen, net als wakken en kluun-stukken.
+6 stemmen
Geef leden van de KNSB voorrang bij het rijden van toertochten. Geef ze de mogelijkheid om één dag voor de te houden toertocht zich online in te schrijven. Een speciale app mag natuurlijk niet ontbreken! Kans is groot dat dan snel het maximum aantal deelnemers is bereikt, waardoor waarschijnlijk minder mensen op de bonnefooi afreizen naar het gebied van de tocht. Scheelt veel overlast voor die kwetsbare gebieden. (Denk aan Giethoorn vorig jaar!).
beantwoord 31 mar, 2014 door jorritbrenninkmeijer (660 punten)
Voorrang lijkt me idd een goeie!
Eens beloon het lidmaatschap door voor-inschrijfmogelijkheden voor leden van de KNSB en dus ook van de verenigingsleden, die al jaren trouw lid zijn van de KNSB.
als fervent tourtochten-rijder (in de zomer en in de winter) lijkt het me een goed als je inderdaad kan inchecken met een pasje en online alles kan bijhouden zodat je kan zien wanneer je wat gedaan hebt.
+3 stemmen
Onze kinderen haakten met schaatsen af toen er alleen nog kinderen in wedstrijdpak over waren. Ze vonden schaatsen wel leuk, maar wedstrijden niet. Ik heb geen antwoord, maar zie wel ruimte. Zou er niet iets te bedenken zijn voor kinderen die bewegen leuk vinden, maar competitie minder?
beantwoord 1 apr, 2014 door leonieke (1,650 punten)
Veel meer spelelementen en vrijere vormen om op het ijs te bewegen. Los komen van de klassieke benaderingen is zeker voor de kids van belang, lijkt mij.
Op diverse kunstijsbanen (bijv: Haarlem) kun je groot op het display je (nick)naam zien elke keer als je met een transponder een rondje rijdt. Sommige kinderen vinden dit zo'n geweldige tool, dat ze niet meer van de ijsbaan zijn weg te slaan.

Dezelfde data verschijnt ook in apps op de smartphone, met een mogelijkheid tot gesproken rondetijden. Dit is natuurlijk minder zichtbaar voor de massa.
+2 stemmen
De kracht van Strava is dat je kunt zien wat anderen doen, bijv. vrienden, mensen van jouw club, interessante renners. Op de meeste ijsbanen ligt de infrastructuur van Mylaps waar je ook kunt zien wat je hebt gedaan in de training wedstrijd. Erg goed qua interactie is dit systeem van Mylaps niet en een sociale component ontbreekt. Het is een interactie die bedacht is door techneuten heb ik altijd het gevoel en weinig is ingegeven wat de gebruikers bezighoudt. Onderdeel van een digitaal lidmaatschap zou toch minimaal moeten zijn dat je kunt volgen wat anderen die jij wil volgen de afgelopen week hebben gedaan: hoe lang hebben ze gereden, hoeveel, hoe snel, wanneer en op welke plek. Dit systeem combineren met een tracking mogelijkheid als er natuurijs ligt geeft je een uniek overzicht. Je krijgt dan bij een individueel digitaal lidmaatschap toch de mogelijkheden om je eigen "clubjes" samen te stellen.
beantwoord 1 apr, 2014 door richardb (330 punten)
+2 stemmen
Ik zou proberen om het aloude verdienmodel in eerste instantie los te laten bij het bedenken van nieuwe activiteiten en hernieuwd enthousiasme.

Waar ik aan zit te denken, is een app (en een site) die gebruikmaakt van de kracht van het publiek. Een app als Flitsmeister voor flitsers, maar dan voor ijs voor de schaatsers. Laat het publiek op een zeer simpele manier aangeven waar er ijs ligt, wat de kwaliteit en dikte is, laat ze schaatsroutes toevoegen en laat anderen op dat alles weer (zeer eenvoudig/versimpeld) feedback geven. Velen weten meer dan één.

En als je dan doordenkt in verdienmodellen c.q. middelen om mensen aan je te binden, biedt dan extra's die je alleen hebt als je lid bent. Dat zouden routes kunnen zijn, inzicht in (ronde)tijden, etc.
beantwoord 1 apr, 2014 door boezeman (620 punten)
'Iedereen ijsmeester', dat idee!
+3 stemmen
Geef individueel digitaal lidmaatschap een gezicht en inhoud door er een soort KNSB internet schaatsclub van te maken. Geef die "club" om te beginnen een mooie eigen naam en een eigen identiteit. Maak op het internet een digitale samenscholingsplek: een website met tips en trucs over schaats- en/of skeelertechniek, informatie over de schaatsen of skeelers zelf, info over schaatstoppers, enz. Biedt ook mogelijkheden voor rijders van allerlei niveau's om samen af te spreken op schaatsplekken en uren op de ijsbaan, of op specifieke skeelerplekken. Leden van de internet schaatsclub kunnen ook in de webshop een muts, shirt of jasje bestellen. En leden krijgen ook kortingen op KNSB evenementen, wedstrijden.
 
Deze schaatsclub heeft een online sociale component. Je kunt zien wie er allemaal lid zijn. En er zijn mogelijkheden om met elkaar op internet in gesprek te gaan om afspraken te maken voor schaats- en skeelertochten enz. Hier eigenlijk alleen mogelijkheden en ideeën aangestipt, maar het is makkelijk om dit geheel veel verder uit te werken. Zorg er in ieder geval voor dat zo'n internetclub samenhang krijgt online en de mensen die lid worden zichzelf doelen kunnen stellen. Doelen kunnen laagdrempelig zijn en veel grootser. Dat hangt van je schaats- of skeelerniveau af. Denk bijvoorbeeld aan een schaatstarget om in een januari een 100 kilometer te schaatsen. Iedere keer als je 20km in januari haalt, krijgt je een vermelding op je profielpagina daarvan, tot je de 100km hebt bereikt. Het zijn geen wedstrijden dus, maar persoonlijke uitdagingen die je kunt delen met je vrienden. Een van de mogelijke voorbeelden om een online club te bouwen.
beantwoord 1 apr, 2014 door richardb (330 punten)
Persoonlijke uitdagingen ipv wedstrijden (of ernaast): goed idee!
+1 stem
Ik begrijp dat het gaat over de individuele, recreatieve rijders.

 

- Zorg voor een verzekering. Uiteraard collectief en goedkoop. We zijn Nederlanders.

kan zorg zijn (extra fysio bovenop je standaardzorgverzekering), kan diefstalverz. zijn (voor gejatte spullen als jij aan schaatsen bent)
beantwoord 1 apr, 2014 door janvds55 (750 punten)
Of misschien wel Eerste Hulp Bij Schaatsongelukken, een droog pak on demand bij wakken!
Ja, maak er maak een geintje van ;)

Wat opvalt, is dat zo te zien de meesten over de inline skaters heen lezen en KNSB meteen inperken tot schaatsers.
Klopt, al heb ik er ook wel een skeeler-antwoord bijgevoegd.
Goed idee om een verzekering, of aanvullende verzekering te bedenken vanuit de sport zelf. Verzekeringsmodellen zijn per definitie winstgevend te maken en cre-eren win-win.
+1 stem
Waarom word je lid van iets?

 

Om ook herkend te worden, want je wordt niet voor niets lid. Als het goed is, ben je daar trots op.

 

- Zorg voor een gemeenschappelijke noemer.

Dat kan een embleem zijn, een shirt, een pet. Als het maar iets is, waaraan KNSB-leden elkaar herkennen.
beantwoord 1 apr, 2014 door janvds55 (750 punten)
+1 stem
Ook individuen willen vast weleens competitief zijn.

 

- zorg voor een online toepassing waarop leden zélf tochten kunnen 'organiseren'.

 

Niks ingewikkelds: een agenda met wanneer, waar en hoeveel plaatsen. En een online registratiesysteem om aan te geven dat wilt meedoen. Hoeven geen wedstrijden te zijn, maar kunnen gewoon toertochten zijn.
beantwoord 1 apr, 2014 door janvds55 (750 punten)
+1 stem
lidmaatschap moet dus iets opleveren.

 

- Gereduceerde toegangspijzen tot <vul maar in>

 

Lekker plat. Maar een mens zoekt meestal toch naar de káns om het lidmaatschapsgeld terug te kunnen verdienen. Kans, want zat mensen doen dat niet. Zolang ze maar het idee hebben dat de mogelijkheid er is en zij die zelf uit eigen beweging niet gebruikten.
beantwoord 1 apr, 2014 door janvds55 (750 punten)
Als KNSB lid zou je in ieder geval reductie op de kunstijsbanen moeten kunnen bedingen. Dit zijn vaak de meest vaste klanten van deze voorzieningen.
+1 stem
Natuurliefhebbers  willen van de mooie natuur genieten en tijdens een langere vorstperiode is het mogelijk om op vele plaatsen in Nederland lange schaatstochten te houden door gebieden waar normaal haast niemand komt. Niemand weet natuurlijk wanneer zo’n periode komt en wanneer eindelijk zo’n periode aanbreekt is het heel goed mogelijk dat een natuurliefhebber wil gaan schaatsen maar dat hij totaal niet voorbereid is, sterker nog wellicht kan hij zelfs niet schaatsen.

Hier zie ik mogelijkheden voor de KNSB. In de maanden oktober / november zouden er clinics en/of trainingen gegeven kunnen worden georganiseerd door de KNSB in verschillende schaatsbanen in Nederland.  Doel is mensen warm maken en voorbereiden om lange schaatstochten te gaan maken wanneer dat mogelijk is. Tijdens de KNSB-weekenden of dagen kan een divers programma gemaakt worden met theorie en praktijklessen waarbij mensen elkaar ontmoeten en dingen leren. Als iemand mee wil doen aan zo’n weekend moeten ze wel lid worden van de KNSB.
beantwoord 2 apr, 2014 door ajadur (260 punten)
+3 stemmen
Knoop heel Nederland voor Skeeleraars aan elkaar met routes. Laat mensen een startpunt en een lengte van een route aangeven en of ze op startpunt terug willen keren of niet en bereken de meest skeelervriendelijke route. Op de fiets lijkt afsfalt vaak goed en dan blijkt het op skeelers totaal andere koek. Oftewel: voor skeeleraars is andere informatie belangrijk dan voor fietsers. Zoom daar op in. Maar geef natuurlijk ook de service van lokaties van cafe's en kroegen, inclusief openingstijden.
beantwoord 2 apr, 2014 door erwblo (5,690 punten)
Zeer waardevol zou dat kunnen zijn!
Daar zal crowdsourcing belangrijk voor zijn. Op een manier waarop automobilisten werkzaamheden kunnen doorvoeren die dan vervolgens in de Wazes van deze wereld worden opgenomen, zou het ook hier moeten werken. Want wat vandaag nog lekker asfalt is, ligt volgende week bezaaid met kiezeltjes.
Eens, dit is eigenlijk de meeste kwetsbare groep in het verkeer dus up-to date informatie over de route is belangrijk. Een nieuw wildrooster ligt er zomaar!
Misschien moet er functionaliteit bij waarin mensen d.m.v. foto's en opmerkingen direct door kunnen zetten naar een centraal (KNSB) bureau die contact opneemt met gemeenten etc. om losliggende tegels en ander te verhelpen ongemak voor skaters kan aanpakken.
+1 stem
Als toerrijder wil ik me best aanmelden / registeren bij de KNSB - dit kan rechtstreeks of via een bij de KNSB aangesloten club. Tegen een jaarlijkse vergoeding (betaal je nu ook voor schaatsen met licentie) krijg je dan bijvoorbeeld een "pas" zodat je je online kan aanmelden voor toertochten en dus ook online kan zien waar je met wie allemaal bent geweest
beantwoord 2 apr, 2014 door tvm (350 punten)
+2 stemmen
geef iedereen die zich aanmeld een "gratis" transponder zodat je ook op (ijs)banen ook goed je tijden kan bijhouden
beantwoord 2 apr, 2014 door tvm (350 punten)
En laat ze dan idd feedback krijgen als 'Je bent al in Harlingen, als je zo doorschaatst rij je dit seizoen 3 x de Elfstedentocht'.
+1 stem

Beloon het directe lidmaatschap van de KNSB met voorrang op activiteiten, inschrijvingen op toertochten en korting en privileges op de kunstijsbanen.

Belonen kan d.m.v. (naast een basic app voor iedereen) met een ledenapp (uitgebreide) app met toer en ijs-info aan te bieden. Waarbij de ledenapp echt een hoog service niveau dient te hebben: voorrang inschrijvingen tochten (skate en natuurijs), clinics, materiaal-aanbiedingen, weers- ijsomstandigheden. tips en tricks etc.

beantwoord 2 apr, 2014 door willem-jan-draper (580 punten)
+1 stem

Constatering
- Van ledenwerving naar inspiratie, promotie van de skate en schaatssport en leverancier voor skate- en ijsvoorzieningen, dat zou een richting kunnen zijn om van waarde te blijven voor de huidige en toekomstige schaatsers.
- Duidelijker scheiding topsport/wedstrijdsport en de recreatieve schaatsers (onregelmatige, weinig frequente, bewust ongeorganiseerde schaatsers). 
- Het is moeilijk om mensen te binden aan iets abstracts als een bond, ook al geeft dat (op papier) voordelen. Er zal beleving bij moeten komen, hier wil ik bij horen, dit levert mij wat op.
- Nog steeds ben ik er van overtuigd dat als mensen eenmaal geraakt zijn door een activiteit ze toch op zoek gaan naar vaste groepjes, vaste momenten en/of zich aansluiten bij een club of zelfs een bond.

Richting
Benader de schaatsers met hun specifieke behoefte ook specifiek en minder generalistisch. Een aanbod op leeftijd (kinderen, senioren, vrouwen etc.) en mogelijkheden/wensen. Dat kan op web/app/print niveau waarin iedereen een omgeving en service geboden gaat worden waarin zij zich herkennen. Inclusief communities, fora, blogs e.d. 

beantwoord 2 apr, 2014 door willem-jan-draper (580 punten)
+1 stem
De KNSB zou veel actiever kunnen zijn om de jeugd te bedienen. Wat voor volwassenen geldt dat zie je ook bij kinderen en jeugd terug: drukke programma's en veel verplichtingen. Dus waarom ook nog op een schaatsvereniging?

Voor schaatsen en inmiddels zeker ook skaten is een grote groep kinderen/jeugd (potentieel) geinteresseerd. Skaten heeft beperkingen in de woongebieden vanwege verkeer en schaatsen kan alleen op een beperkt aantal kunstijsbanen en op natuurijs. dat laatste is maar af en toe mogelijk maar daar wordt dan wel massaal gebruik van gemaakt.

De KNSB zou (met particuliere partners) overal inspirerende schaats- en skatebaantjes aan kunnen leggen van hoge kwaliteit en met de mogelijkheid van clinics en cursussen (eventueel i.s.m. schaatsclubs) maar zeker ook om vrij te schaatsen/bewegen. In alle buurten van Nederland. Naar het voorbeeld of in samenwerking met de Cruiff courts/Kraijcek veldjes.
Koppel hier een fanclub aan met lidmaatschap en allerlei voordelen Een kids app, games en aansprekende ambassadeur kunnen in het verlengde daarvan de beleving flink voeden.

Scholen, combinatiefunctionarissen, buurtsport coaches, schaatsclubs, DuoSport (landelijke schaatsschool met heel veel expertise), er zijn veel mogelijke partners/ondersteuners.
beantwoord 2 apr, 2014 door willem-jan-draper (580 punten)
Voorbeeld volgen van Cruyff-courts en Krajicek-veldjes is een goeie!
+1 stem

Wat wordt eigenlijk gevraagd?

1. Die voorgestelde dienst of service moet voor de doelgroep (de recreatieve toerschaatser en inline-skater) zoveel waarde bieden dat een lidmaatschap van de KNSB een logische stap is.

2. voor schaatsers én skaters.

 

Mijn conclusie is dan dat het vooral om de wervende kracht moet gaan. Wát trekt mensen? Wat is zó interessant om energie in te steken en lid te worden van iets?

Bestaat er bijvoorbeeld een schaats- en skate-beurs? Een evenement, dus. De antwoorden die ik zie, zijn vooral gericht op schaatsers en minder op de vrije rijder, de toevallige sporter. Ik zie dan bv de skaters die met mooi weer over het asfalt zoeven, over de keitjes stuiteren en wellicht een toertocht zoeken. Maar die besluiten dat te gaan doen omdat voor de zondagmiddag mooi weer wordt voorspeld. Die dus (anderen zijn via oa clubs te vinden. Die bedoelt KNSB vlg mij niet).

In principe kun je het evenement ook een concert laten zijn, of een serie lezingen. De kans is echter groot dat je teveel mensen trekt die vooral op het lokkertje afkomen en niet, ook niet zijdelings, zijn geïnteresseerd in schaats of skate. Het evenement moet dus wel in het verlengde liggen. Belangrijk lijkt me dat het evenement kracht uit zichzelf heeft en niet wordt getrokken door KNSB. De vraag is juist náár KNSB te verleiden.

Zo'n evenement kan de vorm aannemen van een (vak/sport)beurs. Maar ook een spectaculaire skate-zesdaagse. Mooie voorbeelden zijn te vinden in de 'loop'sector: dam tot dam, city pier city, marathons, tijdschriften, clinics. De hele rataplan waarbij lage instapdrempels bij de evenementen de sleutel zijn (denk ik).

beantwoord 2 apr, 2014 door janvds55 (750 punten)
Net zoals het Olympisch Stadion als schaatsplek grote aantrekkingskracht had, terwijl in Amsterdam al buiten geschaatst kan worden, zou je idd aan speciale tijdelijke en aantrekkelijke plekken kunnen denken. Paleis t Loo dankzij de KNSB 1 dag ontsloten voor skaters!
+1 stem

Verbind de recreatieve schaatser en skater aan de KNSB

Een lidmaatschap bij een bond is niet meer vanzelfsprekend, zeker niet voor openbaar uit te oefenen sporten zoals (natuurijs)schaatsen en inline skaten. Sporters willen toegevoegde waarde zien voor een lidmaatschap, het liefst zo tastbaar mogelijk. 

In mijn ogen kun je als bond extra services (noem het premium oid) bieden, die kostenloos vrijkomen bij een lidmaatschap. Hierbij kun je denken aan chip tijdwaarneming tijdens toertochten,  niet alleen voor de snelheid, positie en afgelegde afstand, maar met name door hierbij extra's te koppelen zoals foto's, video's en social media exporters (FB, Twitter). KNSB evenementsponsors kunnen (een deel van) deze extra kosten dragen, waarbij via gesponsorde customized berichten de doelgroep wordt bereikt. Dan heb je gelijk een effectieve sponsoractivatie met een groot bereik. Je creeert daarmee dus een gebruikersdatabase met interessante informatie voor marketing doeleinden. 

Een dergelijk lidmaatschap biedt niet alleen extra services, maar kan bijvoorbeeld ook voorrang verlenen bij (elektronische) inschrijving. De uitdaging is om als bond invloed en zeggenschap te krijgen bij alle evenementen, om hierbij een standaardisatie in serviceverlening te genereren. Door het aanbieden van diverse meetpunten kunnen bottlenecks vroegtijdig worden gedetecteerd en de juiste acties worden genomen om opstoppingen te voorkomen. 

Een dergelijke "online community" kan gekoppeld worden aan de eerder genoemde MYLAPS systemen op de kunstijs- en skatebanen, die naast trainingstijden ook de wedstrijdresultaten kan koppelen. 

Uteindelijk draait het om een bepaalde prijs-kwaliteit verhouding die de recreatieve sporter ertoe beweegt om van deze voordelen gebruik te maken die loskomen bij een lidmaatschap. Good luck!

beantwoord 3 apr, 2014 door rvl (180 punten)
+1 stem

Een app / platform waarmee mensen hun eigen schaatstraining kunnen samenstellen? Per 1 uur training/les uitleg van wat je moet doen. Filmpje er bij, bekende schaatser er aan gekoppeld. Je kan een (les)groepje samenstellen, als je x keer meegedaan hebt verdien je een belonig in de vorm van een coupon te gebruiken bij de lokale kroeg op de ijsbaan, lokale shop of aan knsb gerelateerde activiteit / bedrijf etc etc legio mogelijkheden. De schaatsprestaies worden bijgehouden via mylaps / strava. KNSB zet challenges op strava om mensen te motiveren bepaalde doelen te halen. Volgens mij is er best wel afzet voor zoiets bij lokale schaatsclubjes.

beantwoord 7 apr, 2014 door edalkema (450 punten)
0 stemmen

#sportismooi en de schaatssport misschien voor mij wel een van de mooiste. Maar er wordt zo ongelovelijk veel langs, over, met, zonder, tegen en niet gecommuniceerd dat het al heel lang de tijd is om als bond, de KNSB, met en voor schaatsers en alles wat daar bij komt kijken een duidelijk kanaal te realiseren. Een KNSB app, die van deze multimediale periode (helaas veel zonder natuurijs) dan ook alles in zich heeft. Een app met alle wedstrijd info, kaartverkoop, amateur activiteiten, ijslocaties, natuurijslocaties, beeld en video, interactie en sociaal online, licentie duidelijkheid, training en opleidings mogelijkheden, waarbij de schaatser middels een single login, gewoonweg altijd terecht kan. Als een warme deken met de oplossing, de informatie die gezocht werd, actueel en accuraat. Een plek, die middels een lidmaatschap, geen xtratjes geeft m aar voor alles geld. #Clean and simple, makes the difference

beantwoord 7 apr, 2014 door dreamersteps (150 punten)
+1 stem
Ontwikkel een fitness-hype a la spinning d.m.v. een evolutie/doorontwikkeling van bv. de e-fit schaats-simulator.

Maak een plan in samenwerkeing met een fitness-keten om het schaatsen overal te brengen i.p.v. de geijkte ijsbanen en natuurijs.

Zorg ervoor dat een lidmaatschap van de KNSB korting geeft op die betreffende fitness-keten zodat ze daar optimaal gebruik van kunnen maken. dan hoeft men niet elke keer een ritje naar de ijsbaan te maken..
beantwoord 14 apr, 2014 door mafti23 (390 punten)
...