settingsLogin | Registersettings
FMT Workforce - Innovation on demand
Show Menu

KNSB: Welke activiteiten kan de KNSB ontplooien zodat ook natuurijsliefhebbers en skaters lid willen worden van de bond?

+5 stemmen

De rol van sportbonden verandert snel onder invloed van de digitalisering en de opkomst van de sociale media. Steeds meer recreatieve sporters organiseren zich via de sociale media of gebruiken mobiele applicaties als Strava (fietsen) of Runkeeper (hardlopen) om zich te meten met anderen.

Vraag

De Koninklijke Nederlandse Schaatsenrijders Bond (KNSB) is een sportbond die zich actief inzet voor de verdere versterking en promotie van de schaats- en inline-skatesport in al zijn facetten. Op dit moment zijn vooral wedstrijdrijders en fanatieke toerschaatsers aangesloten bij een schaatsvereniging, die op haar beurt is aangesloten bij de KNSB.

 

De KNSB overweegt een digitaal (individueel) lidmaatschap in het leven te roepen, waardoor schaatsers en inline skaters ook direct lid kunnen worden van de KNSB. Dit lidmaatschap moet recht doen aan de wensen en belangen van de leden en tegelijkertijd bijdragen aan een sterke en daadkrachtige KNSB.

 

Het lidmaatschap zou bijvoorbeeld kunnen omvatten: collectieve voordelen en kortingen, toegang tot KNSB-activiteiten of toegang tot informatie, kennis en advies.

Antwoord

Beschrijf per antwoord een dienst of service die de KNSB aan potentiële leden zou kunnen bieden. Die voorgestelde dienst of service moet voor de doelgroep (de recreatieve toerschaatser en inline-skater) zoveel waarde bieden dat een lidmaatschap van de KNSB een logische stap is.

Criteria

Deze vraag staat 2 weken open. We willen van de FMT Workforce community een tiental top-ideeën die we het liefst al volgend seizoen kunnen implementeren. De 500 Euro wordt tussen de beste ideeën verdeeld.

Meer informatie over de KNSB:

http://www.knsb.nl

Strategisch Plan KNSB: http://knsb.nl/files/2009/08/De-KNSB-op-weg-naar-2020.pdf

 

PS

 
gevraagd 31 mar, 2014 in Brainstorm door fmt (1,260 punten)

27 Antwoorden

0 stemmen
Een digitaal lidmaatschap geeft korting op tal van schaatslocaties waar toegang gevraagd wordt. Zowel overdekte binnen-schaatsbanen alsmede bepaalde buiten/natuurlijke locaties waar al entree gevraad wordt. De toegangskorting op de KNSB leden wordt voor die uitbater door de KNSB gecompenseerd (zie het als VVV bonnen die overal ingezet kunnen worden en weer teruggewisseld kunnen worden). Of maak een spaarsysteem zoals airmiles, inwisselbaar om in te zetten op schaatslocaties of voor het aanschaffen van schaatsmaterialen.

Dit zorgt voor een psychologische binding van de bezigheid die mensen toch al voor hun plezier deden: namelijk schaatsen met het 'merk' KNSB. Bovendien wordt men gestimuleerd vaker te gaan (korting = voordeel, dus tel uit je winst) en maakt vervolgens ook nieuwsgierig naar wat deze aardige organisatie nog meer doet en organiseert. Zo komen leden vanzelf ook uit bij de grotere evenementen en informatieverstrekking die de KNSB al verzorgt.
beantwoord 22 apr, 2014 door lennard (2,270 punten)
0 stemmen
konsolidacja dla zadłużonych Strzyżów [url=http://partyservicepatejko.olsztyn.pl/]jaki kredyt konsolidacyjny Lublin[/url] kredyt konsolidacyjny Ropczyce.
konsolidacja dla zadłużonych Leżajsk [url=http://ubezpieczeniaszejn.pl/]konsolidacja kredytów Łańcut[/url] kredyt konsolidacyjny Przemyśl.
pożyczka bez bik Leżajsk [url=http://iwatour.pl/]kredyt bez bik Brzozów[/url] pożyczka bez bik Lublin.
beantwoord 12 okt, 2017 door thomasnop (140 punten)
...