settingsLogin | Registersettings
FMT Workforce - Innovation on demand
Show Menu

Wat te doen met het geld van de FMT Workforce?

+1 stem
Een vraag van Jan vd Sluis

waarom verdelen 'we' het geld? Goed, de idee is at het stimulerend werkt. Alsof iemand die hier actief is, wordt gedreven door geld. Eerder door de lol en de eer een idee gesteund te zien door anderen.

Mijn vraag/idee:

waarom worden de €500 (- 1/3) per keer niet door FastMovingTargets in een pot gestopt, onder hun beheer. Eens per jaar komt dan de vraag: wat doen we met €.... ? Dat kan best een hoop gekrakeel opleveren. Maar al stemmend - hoe imperfect ook - kan er dan wellicht nog iets onverwachts uit rollen. En anders organiseer je er een feest van. Goed voor de team building - de sociaal wenselijke reden - en voor de lol - het juiste antwoord.

Is zeker (weer) te idealistisch?
gevraagd 3 apr, 2014 in Diversen door erwblo (5,690 punten)

4 Antwoorden

+1 stem

Niks te idealistisch aan Jan! Mijn idee was tot nu toe (maar daar zijn technische aanpassingen voor nodig), laat aan het einde van een periode de deelnemers kiezen uit 3 opties:

  • Maak het geld over op mijn rekening
  • Maak het geld over aan goed doel X
  • Stop het geld in de pot van de FMT Workforce

Dan kun je daar aan het eind van de rit idd verschillende dingen mee doen: van een programma realiseren tot een boek faciliteren tot een feest geven. 

Ik ben daar zeker voor! 

beantwoord 3 apr, 2014 door erwblo (5,690 punten)
Maar waarom voor mij die keuze altijd belangrijk blijft, is omdat er op een gegeven moment ook klussen in komen als: lever me een lijst van X namen in branche Y. Ik vind dat in zo'n geval voor een student of ieder ander best de drijfveer geld mag zijn om de klus te klaren.
+3 stemmen
Niet zo moeilijk over doen. Gewoon als stimulans gebruiken, uitdelen. Zo'n (kleine) prikkel werkt altijd. Trekt of houdt goede mensen bezig. Kostenvergoeding voor onze hobbie, niet? Stroomkosten, monitor, toetsenbord..

Wie weet wordt je geprikkeld met goede ideeën om het zelf te gaan (her)investeren. Pay it forward!
beantwoord 4 apr, 2014 door lennard (2,270 punten)
+1 stem
Vind het een prima plan om de mensen de keus te geven ipv er van uit gaan dat ze het zelf willen hebben. Meeste doen het volgens mij niet direct om de centen. Stel je hebt gave plannen (misschien ook derden met plannen) dan is dat wellicht een veel betere investering en dus bevredigender dan dat avondje uit dat je er individueel mee verdiend hebt.
beantwoord 3 jun, 2014 door erikvisser (1,080 punten)
+1 stem
Volgens mij heeft iedereen de mogelijkheid om te doen met zijn of haar verdiende geld wat hij of zij wil. Iedereen kan het geld doneren naar een goed doel naar keuze.

Wel zou dit makkelijker gemaakt kunnen worden om deze optie al te geven op de mobbr site. Alleen heb je dan het probleem dat je niet uit alle goede doelen kunt kiezen omdat dit er simpelweg teveel zijn.

Voor mij persoonlijk is er genoeg geld te verdienen om als stimulans gebruikt te worden. Je verdient al snel €20 a €30.
beantwoord 10 jun, 2014 door jorenvrancken (360 punten)
Eens, dat zou makkelijker moeten !
Het past bovendien bij deze tijd. De mogelijkheid om niet alleen in een vaste baan aan een opdrachtgever te leveren. Online kun je overal een steentje bijdragen. Als je voldoende zinnige input, kennis, uitgewerkte opdrachten of inzichten levert is dit iets waard. Er wordt immers een serieuze handeling van je gevraagd.

Bijdrijven maken steeds meer gebruik van de crowd. Wikinomics, crowd-funding, crowd marketing. De crowd kan op hun beurt daar werk van maken; informatie is de nieuwe currency, dus als je waardevolle informatie kunt cre-eren, kan dat een deel van je boterham zijn (..of het beleg).

Wie weet werkt bijna idereen over 15 jaar online door doorlopend en heel specifiek bijdrages te leveren aan zeer uiteenlopende reeks opdrachtgevers? Zo sproggel je jouw salaris bij elkaar, binnen jouw vakgebied.
...