In #fmtessentials vertellen specialisten en andere liefhebbers welke berichten, video’s en presentatie hun recent opvielen. Profiteer van de tijd en deskundigheid van anderen.

Johan Voets (OKGOFoodzyDutch Cowboys) komt met twee verhalen die volgens hem een revolutie in nieuwsland vertegenwoordigen. Enerzijds het bericht dat iPad app Zite door CNN is overgenomen, anderzijds het verhaal dat Ernst-Jan Pfauth zijn plek als hoofd van de afdeling digitaal van NRC inruilt voor een met steun van zijn baas te starten startup die zich op ‘curation’ richt.

Johan Voets:

“Er zijn twee kleine revoluties aan de gang. Aan de ene kant curatie, het naar voren schuiven van experts bij nieuwsgaring. Daar kiest NRC voor. Ernst-Jan gelooft dat iedereen expertise heeft en dat iedereen dus moet kunnen cureren. Een opvallende keuze, want als iedereen kan cureren wordt de waarde van curatie nul.”

“Aan de andere kant zie je de personalisatie van nieuws zoals Zite die op de iPad verzorgt. Wat betekent de overname door CNN?”

[Draag je Fast Moving Targets een warm hart toe? Je helpt ons door lid te worden van de nieuwsbrief of op een andere manier supporter te worden.]