#fmtessential is een rubriek over wat mensen bezig houdt. Welke video, welke presentatie, welk bericht op het gebied van communicatie, technologie en media maakte indruk. Wat moet een ander ook zien of lezen? Jesse Burkunk, productmanager van NU.nl kiest voor een tool: IFTTT oftewel If This Than That.

Jesse Burkunk:
“De dienst is bedoeld om heel makkelijk online tasken te managen en te automatiseren. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar wat het doet is op een niet technische manier techniek van diensten aan elkaar koppelen. Zo kun je automatisch een Facebook post plaatsen als je een YouTube video ‘liket’ of je kunt jezelf laten sms-en als het warmer wordt dan 25 graden.”

“Fascinerend is dat het voor het eerst voor niet technici mogelijk wordt om dingen te doen waar je eerst techneuten voor nodig had. Of het een succes wordt moeten we afwachten, maar ik verwacht wel dat het onderdeel van een trend is waarbij softwarebouwers en uitgevers inzien dat je de controle bij de gebruiker moet laten.”

[Draag je Fast Moving Targets een warm hart toe? Je helpt ons door lid te worden van de nieuwsbrief of op een andere manier supporter te worden. De eerste honderden gingen je voor!]