De social media managers bij organisaties liggen sinds kort onder vuur. Dat merkt Roos van Vugt, zelf in die functie bij Deloitte Innovation. “Het lijkt wel alsof social media niet meer mag als vak.”

Maar door de aparte plek bij een organisatie, kan de social media manager juist focus hebben, zegt Van Vugt. “Ik geloof best dat over twee jaar mijn functie als social media manager overbodig is, maar nu is het een aanjaagfunctie. Dat is goed.”

Van Vugt heeft moeite met alle negativiteit die de ronde doet. “Het lijkt wel alsof de heksenjacht geopend is.”

De beelden bij deze #fmtessential zijn door Fast Moving Targets gekozen. Zoek op ‘social media manager’ en een post van Petra de Boevere scoort hoog. Zoek even verder en de blog ‘Opblaaspop’ komt bovendrijven. Of: social media experts ontmaskerd.

—–