Brendan Thesingh werkt in het dagelijks leven bij de FNV. Daarnaast is hij een fanatiek Google+ gebruiker. Thesingh discussieert, zwengelt gesprekken aan en probeert de mogelijkheden van het sociale netwerk te onderzoeken. Ook schrijft hij voor Dutch Cowboys over Google+. In een #fmtessential legt hij het nog één keer uit:

Op Google+ deel je je contacten in kringen in. Waarbij je per kring mensen als vriend, familie, zakelijk of wat dan ook kunt bestempelen. Ook kun je onderscheid maken hoe je deelt: publiekelijk, alleen met een groep of alleen met een persoon. Hierdoor kun je verfijnder met mensen communiceren dan op andere netwerken.

Als je op Google+ openbaar post dan is wat je schrijft ook via Google vindbaar, in tegenstelling tot bijv Facebook.

Google+ is meer een interessenetwerk dan de andere netwerken waar je vaak mensen bundelt die je al kent. Op Google+ kun je goed naar mensen en onderwerpen zoeken.

In de toekomst wordt Google+ het smeermiddel tussen alle Googlediensten. Een steeds betere integratie met de andere Googlediensten. De sociale verbinding. Het wordt een totaalpakket voor zowel zakelijk als persoonlijk.