In de serie Terugblikken en Vooruitkijken (DOE MEE!) vragen we iedereen mee te doen met een geautomatiseerd audio-interview. Je hoort vragen van Erwin Blom en wordt gevraagd die te beantwoorden. Dankzij Shoudio komt er na zes vragen een gemonteerd gesprek op de site. De vragen gaan over 2011 en 2012, we maken de balans op en kijken naar de toekomst. In deze aflevering Meindert Bussink, eigenaar van het bedrijf Mindnote. Hij geeft advies, trainingen en presentaties over muziek, muziek-educatie en innovatie. Hij blogt ook dagelijks over deze onderwerpen op mindnote.nl. Daarnaast is Meindert gitarist en gitaardocent. Hij is bezig met de ontwikkeling van een eigen muziekschool, organiseert jamsessies, workshops en concerten. Tot 1 februari 2012 is Meindert tevens hoofdredacteur van 3VOOR12Amsterdam.

Meindert is trots op 3VOOR12Amsterdam. Naast goeie inhoudelijke stukken heeft de vrijwilligersclub een eigen redactiesite, een nieuwbrief, gezellige vergaderingen, een eigen kantoor plus een groeiend videoteam die mooie sessies op locatie opnemen. 3VOOR12Amsterdam is op dit moment in gesprek met AT5, het Parool en Red Light Radio om daar samenwerkingsverbanden aan te gaan. Nogmaals: alles op vrijwillige basis.

Sprekend over zijn vakgebied is er veel veranderd het afgelopen jaar. Er kwamen veel nieuwe muziekapps op de markt, denk aan Drum School of Garageband voor op je iphone, waarmee de educatieve mogelijkheden in zakformaat enorm zijn toegenomen. Daarnaast maakt Facebook een steeds duidelijker deel uit van ons leven. Met name door intergratie van Spotify en Bandcamp is zo een geweldige do-it-yourself-wereld voor muzikanten gecreëerd.

Wat betreft 2012 verwacht Meindert dat locatie nog belangrijker zal worden. Je zag dat het afgelopen jaar al terug in apps als Foursquare, maar ook in de ‘echte’ wereld zul je die trend terug gaan zien in de vorm van de groei van lokale journalistiek, lokale marketing en meer. Daarnaast zal gamification steeds belangrijker worden. Door het inbouwen van levels, beloningen en puzzels zal de productiviteit op allerlei terreinen kunnen toenemen en zal het leuker worden om nieuwe dingen te leren.

Carpe Diem is het motto dat Meindert aanhangt. In zijn visie zijn er teveel mensen die zeuren. “Neem het leven zoals het komt, maar probeer er wel wat van te maken.” Meindert heeft een tijdje in Spanje gewoond: daar rent niemand naar de tram maar wacht iedereen gewoon op de volgende. Met een frissere positievere mindset zal iedereen een beetje gelukkiger worden, denkt hij.

Tot slot zijn wensen voor 2012. Meindert wil graag zelf meer muziek maken. Het liefst zelfs een eigen album opnemen. Hij heeft nog veel nummers op de plank liggen die nu liggen te verstoffen. Ook wil hij graag met Gepetto, de coverband waarin hij gitarist is, ‘Pygmy Twylyte’ van Frank Zappa gaan spelen.