In de serie Terugblikken en Vooruitkijken (DOE MEE!) vragen we iedereen mee te doen met een geautomatiseerd audio-interview. Je hoort vragen van Erwin Blom en wordt gevraagd die te beantwoorden. Dankzij Shoudio komt er na zes vragen een gemonteerd gesprek op de site. De vragen gaan over 2011 en 2012, we maken de balans op en kijken naar de toekomst. In deze aflevering Johan Voets , CTO van Foodzy.com en creatief bij het online bureau OKGO.

Johan is in 2011 getrouwd met de liefde van zijn leven, tevens partner bij Foodzy. Op beiden, zijn huwelijk en Foodzy, is Johan trots. De founders van Foodzy hadden al de nodige ervaring online, maar het is mooi om te zien dat een eigen idee zo van de grond komt. Met op dit moment veel gebruikers wereldwijd.

In 2011 zijn we het belang in gaan zien van de verschillende datastromen die we genereren, met name op persoonlijk vlak. Op dat terrein zijn er dit jaar ook veel mooie mashups bijgekomen: of die nu sociaal, werkgerelateerd, sportief of location based zijn. Keer op keer wordt duidelijk dat de enorme hoeveelheid data die we inmiddels genereren kansen biedt, vertelt Johan.

Hij verwacht dan ook dat die kansen in 2012 gegrepen zullen worden. Komend jaar zal het jaar worden waarbij we meer tussen de data door zullen kijken. We verzamelen steeds meer informatie over onszelf en onze omgeving. Nu blijft de analyse van al die gegevens nog vaak hangen in het oppervlakkige: wat zegt Foursquare over ons reisgedrag? Wat zegt onze playlist over ons humeur? In 2012 zal het misschien mogelijk worden om op basis van alle data ook gedragsverandering te bewerkstelligen. Oftewel: is het mogelijk om iemands intrinsieke motivatie aan te passen door hem in de vorm van al deze data extrensieke pulsen geven?

Johan hoopt dat dat het komend jaar alle data die we op dit moment al verzamelen over onze eigen gezondheid, of dat nu gaat over hardlopen, hartslag, bloeddruk en calorieenverbruik, zullen worden ondergebracht onder een universele persoonlijke healthgraph. Alles gebundeld onder één vlag. Zodat iedereen een vinger aan zijn eigen pols kan houden. En mensen op basis van hun eigen statistieken, indien nodig, ook in staat zullen zijn hun gedrag te veranderen.

Tot slot wil hij in 2012 met Foodzy kunnen blijven innoveren zodat dat kan bijdragen aan de ontwikkelingen die hij hiervoor beschrijft.