Media veranderen. En snel. Iedereen kan publiceren, iedereen kan samenwerken, iedereen kan een publiek bereiken.

Een van de mooie voorbeelden daarvan vind ik het blog van Nederlandse bezoekers aan het nieuwe media evenement South By South West in Austin, Texas. Ja, ik ben er zelf een van 😉

Niks moet, wie zin heeft doet mee. Soms een paar foto’s van iets dat opvalt, soms een uitgebreid verslag van een panel. Soms een kleine observatie op straat, soms een diepe gedachte over een trend. Soms tekst, soms beeld, soms geluid.

Het bijzondere is voor mij dat een groep mensen samen een site vult die waardevol is voor zowel bezoekers als thuisblijvers. Waar krijg je zelfs al bezoeker een uitgebreider beeld van het evenement? Natuurlijk, er gebeurt nog veel meer in Austin dan we kunnen beschrijven, maar de lezer krijgt een goed idee.

Het bijzondere is daarnaast dat dit tot stand komt zonder vergadering, zonder afspraken, zonder eindredactie. SXSWNL is een open platform dat een ruime week per jaar actief is met mensen die elkaar nooit zien of zelfs nog nooit gezien hebben. En over een jaar is het er weer …

Zie bijvoorbeeld de selectie die ik heb gemaakt van een aantal waardevolle mediaberichten die mij opvielen:

Blijf naast Fast Moving Targets SXSWNL bezoeken!