Deniz Alkac (16) is een jonge radiomaker voor onder andere BNN en hij schrijft columns voor NRC Handelsblad. Op dit moment doorloopt hij de interne radio-opleiding van BNN.

De FMT essential sluit dan ook naadloos aan bij zijn radiovak. “Ik wil het graag hebben over de blog Hypemachine“, zo begint hij zijn verhaal. “Het is eigenlijk geen blog, maar een service die alle muziekblogs ter wereld bijhoudt.” Dat is erg handig zo legt hij uit, want zo kun je gemakkelijker nieuwe muziek ontdekken. “Ik werkte op dat moment bij BNN en er was altijd een soort strijd onder radio dj’s om als eerste een nieuwe hit te vinden en daar helpt hypemachine bij.” Je kunt er onder andere nieuwe releases, remixes en andere populaire nummers op terugvinden, zo vertelt Alkac.

“De Hypemachine heeft als kracht dat het echt voorloopt op andere blogs en media. Je merkt gewoon dat dat als je daar kijkt, je de plaat pas 2 weken later op de radio hoort.” Op dit moment staat bijvoorbeeld een remix door Avicii van Madonna’s ‘Girl Gone Wild‘ hoog in de hitlijst. Of je ook een nieuw nummer van Nederlandse dj’s Afrojack of Tiësto tegen kan komen antwoordt hij: “Het gaat écht om hoe populair je bent. Dus als je als artiest niet op alle muziekblogs staat dan word je ook niet meegenomen. Het is echt een soort muzikale tijdgeest maar dan live, het is een mooie weerspiegeling van het muzieklandschap op dat moment.”