In Nederland is vanaf juni 2012 de ‘cookiewet’ van kracht. De nieuwe cookieregels zijn verwerkt in artikel 11.7a van de Telecommunicatiewet (Tw) en zijn een Nederlandse uitwerking van de Europese ‘cookiewet.Dat klinkt heel ingewikkeld maar in principe is het een poging om jou als argeloze internetter te beschermen tegen bestandjes op je computer of mobiel die je surf en internetgedrag analyseren en bekijken om bijvoorbeeld doelgerichte advertenties te kunnen voorschotelen. Maar ook om je te helpen bij het geven van kijk- of lees-adviezen. We deden al eerder een poging tot samenvatting. Nu een visuele versie; wat houdt die wet nou eigenlijk in? Kijk mee in mijn moleskine.

Voor meer informatie;

De handleiding die de DDMA hiervoor heeft geschreven

De site cookierecht, speciaal door ICTrecht opgezet om onduidelijkheden te duiden

Een eerdere post van Erwin Blom hier op FMT

Dit artikel op  Marketingfacts!