Fast Moving Targets doet 10 en 11 januari verslag van Eurosonic Noorderslag Interactive. Twee dagen over muziek, innovatie en technologie. In de aanloop naar het evenement stellen we een aantal Nederlandse innovatieve bedrijven en startups voor. Zoals: Songflow.

Songflow is een ‘social music distribution’ platform, een dienst die artiesten helpt bij het verspreiden van hun muziek via alle denkbare digitale kanalen zoals iTunes en Spotify. Thomas van Wijk vertelt dat de dienst zich onderscheid van anderen in usability en in promotie-tools. Niet alleen beschikbaar stellen, maar ook een publiek vinden.

Songflow bouwt met minimale middelen een zo goed mogelijk product. Nu nog zonder investeerders. Het businessmodel is dat artiesten jaarlijks 5 euro per nummer betalen dat via Songflow wordt gedistribueerd. Ze krijgen dan 100% van de opbrengsten. Songflow ervaart het gebrek aan vertrouwen dat artiesten in bedrijven hebben als een van de te nemen horden.