Fast Moving Targets doet 10 en 11 januari verslag van Eurosonic Noorderslag Interactive. Twee dagen over muziek, innovatie en technologie. In de aanloop naar het evenement stellen we een aantal Nederlandse innovatieve bedrijven en startups voor. Zoals: 22Tracks.

22Tracks draait inmiddels al weer een tijdje mee. Begonnen in 2009 in Amsterdam, heeft de muziek curratiedienst inmiddels vestigingen in Amsterdam, London, Parijs en Brussel. Met in elke stad 22 lokale smaakmakers die iedere week de 22 meest hotte tracks in een bepaald muziekgenre uitkiezen en in een nonstop playlist serveren aan het publiek. De dienst heeft een groeiend publiek, verdient geld en, misschien wel het meest belangrijk, de rechten keurig geregeld.

Voor  Gilles de Smit, samen met Vincent Reinders, begon regende het goedbedoelde adviezen. Vooral om maar niet te beginnen. De rechten-kwesties vormden een dusdanig obstakel dat problemen onvermijdelijk leken. Het duo was eigenwijs. Wat niet wil zeggen dat het makkelijk was. Keihard werken en doorzetten zorgen ervoor dat 22Tracks op dit moment min of meer quit draaien, misschien dit jaar zelfs serieuze winst gaan maken. Waarbij moet worden aangetekend dat ongeveer de helft van de huidige inkomsten aan rechten worden uitbetaald.